maanantai 6. toukokuuta 2013

ystävällistä askartelua

Ystäväni oli 8vuotiaan tyttärensä kanssa tässä yhtenä viikonloppuna luonani kyläilemässä. Kutsuin heidät brunssille, askartelemaan ja koekäyttämään uuden tehosekoittimeni :) Ja niinhän siinä sitten kävin, että unohdin kuvata meidän brunssin, missä oli tarjolla paria eri munakasta, kevät salaattia, uunilohta, bortobellosieniä, kahden aineksen lättyjä kolmella aineksella, hedelmäsalaattia ja jugea.... Usotteko kun sanon että oli tosi hyvää, ja tosi kaunista? :D Ja juu, unohdin myös kuvata meidän hienot hedelmäsmoothietkin... Koskakohan tää nykyinen ruokavalio alkaa vaikuttamaan onnettomaan muistiini ;)

Mutta askartelut sentään muistin kuvata! Kannoin pöytään ison kasan erilaisia valkoisia kehyksiä, tarkoituksena tehdä neiti 8vee huoneeseen jotain kaunista. Ja sitten kannoin pöytään kaikenlaista tykötarvetta, mitä saattaisimme tarvita. Neiti 8vee oli haltioissaan, isänsä [lapsuuden ystäväni] julisti minut hulluksi, ja lupasi tehdä jäljelle jääneistä papereista lennokkeja sekä kukkia haudalleni, sitten kun kuolen joskus yli sata vuotiaana. Se jos mikä on ystävyyttä.


Tästä me alettiin,


Ja tähän me päädyttiin :)


Nämä kaikki neiti 8vee kerkesi tekemään iltapäivän aikana. Tarvikkeiden paljous lumosi nuoren mimmin, ja välillä joutui toppuuttelemaan, että tämä ei ole kilpailu, että kuka tekee eniten, vaan nyt saa ihan rauhassa miettiä, ja tehdä kivoja juttuja, käyttää niihin eri matskuja jne. Vaaleanpunainen, perhoset ja retro-dymo oli kovasti neitokaisen mieleen :)


Ja nämä taas neiti 33veen tekosia. Vaikea tuo retro-dymo, kun siinä ei ole ääkkösiä - koita nyt sitten kirjoittaa, että perjantai on karkkipäivä.... Noh, siksi perjantai on makein :)


Ja tässä sitten vielä herra 34veen teokset. Se on muutes jännä, kuinka monella tavalla valkoisen paperin voikaan teipata mustalle paperille ;) Ja kyllä, tyttönsä isä - retro dymo oli ihan hirmusuosikki!

Ja ei sitä näistä kuvista meinaa kyllä nähdä, mutta meillä oli ihan hirmuhauskaa, hirmumukavaa ja hirmujoutusa päivä! Näitä lisää :)

8 kommenttia:

 1. Hienoja! Ä-pisteet voi tehdä valkoisela geelikynällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan totta muutes, niin voisikin, kiitos vinkistä! :) Toisaalta, oli ihan hauska miettiä korvaavia sanoja, kuten esim "äiti" muuttui "rakas" :))

   Poista
 2. Hienoja askarteluja ja selvästi hieno päivä!

  Tahtoo tulla teille myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietkö, mä juurikin tossa löysin vuoden 2010 käyttämättömän kalenterin, kirjan, missä on kivoja kuvia. Ensimmäinen puukko tuli siitä, että herranen aika mitä tuhlausta, eihän kirjoja voi heittää roskiinkaan, ja toinen väläys leimahti, että tekisin niistä kuvista hirmuhienoja tauluja eteiseen - tulit ja tulitte mieleeni :) Koskas tulisitte meille askarteleen?

   Ja ota syrän pois kurkusta, tarkotin sua ja käteviä kavereita, en sua ja kultamuiskuja ;)

   Poista
 3. Kultamuiskutkin ovat innokkaita askartelemaan, mutta niillä on vielä toistaiseksi huono turnauskestävyys - eivät siis jaksa koko päivää ja osaa yöstä. Joten viisaampaa jättää heidät kotiin.

  Pojilla on aika kattava valikoima omia askartelutarvikkeita mm. leimoja. Joskus on miettinyt, että pitäiskö täräyttää tehden jotain poikien vehkeillä. Esikoinen himoitsee helmiäni, hän on aivan varma, että voisi suunnitella koruja ja myydä niitä hyvällä voitolla ja sijoittaa voittorahat legoihin :D Pidän kuitenkin omaisuudestani kynsin hampain kiinni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vähän tässä jo alottelin sitä askartelua - äitienpäivä kerkee tuleen ennen teitä :) Ostin tommotteen uuden syötävän kauniin rosetti-paketin, siis stanssin, ja niitä tulee nyt hurjana meitin äitille :)

   Mun veljen lapset tykkäävät kovasti askarrella, sitä me sit aina tehdään kun ovat tädillä kylässä :) Tosin poika 10,5veellä ei oo kauheesti malttia, kun tädin kamat on välillä vähän lällyjä, mutta maaleista, kimalteesta ja huovutusvillasta sekin vesseli vielä innostuu. Tyttö kohta 8vee innostuu monestakin jutusta, mutta innostuslopahtaa jos tekeminen vähänkin kestää. Hälle keräsin viimevuonna synttärilahjaksi askartelusetin, mikä pitääkin joskus vielä täälläkin esitellä. Ja noista meidän mukeloista pikkupikkupikkusisko 12,5vee on kaikista reippain askartelija, käsillä tekijä. Jos neidillä ois oma huone, niin luulenpa että tekis ja sisustelis sinne vaikkasta mitä isoimman siskonsa tavoin, mutta remontti antaa vielä itseään odottaa, ja samalla sitä omaa huonettakaan ei ole näkynyt.

   Mutta ihan hauska todeta lasten olevan selkeästi keskenään erilaisia tekijöitä - toiset pipertää, toiset tekee vaan suuria linjoja, toiset hutiloi, toiset suunnittelee vaikkasta mitä, ja kaikilla mielikuvitus laukkaa ylin "normaalien rajojen", jos vaan antaa vapaat kädet :)

   Ja kyllä mä tiiän että teidän kultamuiskut ovat kovia tekemään ja tykkäävät askarrella, kuhan meinasin että täällä mun pienessä kodissa on mukavampi askarrella-paskarrella kätevästi, luovasti ja suuresti ;))

   Poista
 4. Todella hienot askartelut tyttöseltä, isältä ja ei niin yllärinä sinulta! :) Vaikutti aivan todella kivalta päivältä. Olet aikamoinen velho sellaisia järjestämään!

  Minä mielelläni tulen askartelemaan 28.5. jälkeen sun luo Kätsyfiiliksissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kiva kiva! Katotaan siitä keskuulta semmonen kaikille sopiva aika ja siihen sitten vielä vähän kesäretkeä Näsijärvenrantoja kohti, niin avot, jo tulee hyvä!! :))

   Ja tuokin askartelupäivä oli kyllä tosiaan juu hauska :) Lapsuudenystäväni Jii rupesi jossain kohtaa huolestuneena pohtimaan että mitä he ovatkaan velkaa mulle noista kaikista askartelukamppeista, mistä minä tietenkin melkein tuohduin, ettei semmotteita pidä miettiä!! Jii huokaisi todella syvään, ja totesi että sitten kun sä (siis minä) joskus meet naimisiin, niin mä tulen askartelemaan sun kanssa kaikki pöytäkorteista lähtien. Nauroin aivan vedet silmissä, että rakas ystävä, miksi sä tekisit sen meidän ystävyydelle??!!!? Mutta hän oli täysin vakuuttunut siitä, että vaikka hän olisikin porukan huonoin askartelija, niin hän olisi porukan ainoa joka tekisi niin kuin minä käsken :D :D :D Ai ai, ystävyytemme nimissä lupasin vakavasti harkita, etten ikinä mene naimisiin :D

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)