keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Kukkia karvakorjaamolle

Tiedättehän kun jokaisen elämässä on sellaisia iloisen palvelun ammattilaisia, joita olet ensin etsinyt kissojen ja koirien kanssa, ja sitten kun se helmi tipahtaa syliin, niin ilman et pärjäisi? Minun elämässäni he ovat setä-autohuoltomies, hammaslääkäri, optikko ja parturikampaajani, elikkäs karvakorjaaja.

Tänään kävin parturissa, ja karvakorjaajani olikin juurikin eilen muuttanut uusiin tiloihin, avannut ystävänsä kanssa uuden yrityksen ja pannut koko homman uuteen kuosiin. Minä niin nautin siitä parituntisestani kun saan jutella ja höpötellä ihmisen kanssa, joka omalta kantiltaan näkee myös koko elämän kirjon, niin kuin minullakin oli oikeus nähdä entisessä työssäni. Juttelun lisäksi saan päänahkahierontaa, hyvää kahvia, päivityksiä karvakorjaajani kuulumisista ja lopputuloksena aina paremman pään, kuin korjaamolle mennessä. Olen erehtynyt käymään muillakin karvakorjaamoilla, ja tiedän että tulos lähtiessä ei aina välttämättä ole parempi kuin mennessä...

Mutta niin, tosiaan, kiitokseksi menneistä yhteisistä vuosista ja onnitteluina tuleville monille vuosille vein uuteen yritykseen kukkia. Tämmötteitä kukkia vein.


Käytin korttiin erilaisia liilan, vaaleanpunaisen ja viininpunaisen sävyissä olevia papereita, sekä erilaisia harmaa-valkoisia papereita. Leikkasin kukat Tattered Florals-stanssilla ja ruusuun lehtineen käytin Bitty Blossoms-stanssia, pienemmät lehdet leikkasin paperista ihan vaan saksin, ja perhosiin käytin tämmöistä perhos-kuvioleikkurisettiä, mutta tuo minun leikkuri tekee pienempiä perhosia.

Halusin opetella tekemään itselleni ihan uudenlaisia, näyttäviä, rososia ja kauniita kukkia. Stanssasin erilaisia kukanosia monta, mietin mitä osia tarvitsisin mihinkäkin kukkaan, montako kukkaa korttiin tarvittaisiin ja valitsin ne osat, sekä varuiksi useammankin ekstran. Levitin kaikkien kukkien terälehtien reunaan DI dusty concord-mustetta, annoin kuivua ja aloin väkertämään. Tein Samantapaisia kukkia toiseenkin korttiin, mistä kuvat löytyy täältä. Nuo toiset kukat on sävyiltään vintagemaisempia, näistä tuli rokimpia :)


Krysanteemia (etäisesti) muistuttavaan kukkaan valitsin kaksi L-kokoista kukkaa, yhden M-kukan, minkä terälehtiä leikkasin enemmän auki, ja sitten vielä yhden S-kukan. Keskelle kukkaa "mykiöksi" tuli muovihelmi. Grillitikun avulla kiharsin L-kukkien terälehdet; alemman kukan alaspäin, ylemmän kukan ylöspäin. S-kukan terälehtiä kiharsin vähän ylöspäin. M-kukan terälehdet "kiharsin" grillitikun avulla pystysuoraan, ja muovailin kukasta nupun, minkä keskelle liimasin muovihelmen, minkä ympärille muotoilin nuppua enemmän. Tätä on nyt kyllä tosi vaikea selittää :) se vaan tuli siinä tekemällä. Liimasin kukan osat yhteen Glossylla niin, että L-kukka (terälehdet käännetty alaspäin) alimmaiseksi, sitten L-kukka (terälehdet ylöspäin), S-kukka ja lopuksi nuppu "mykiöineen". Ei hyvä. Muovihelmi "mykiö" näytti oudolta muiden kukkien kanssa, joten otin sen pois ja laitoin tilalle harmaan "jalokivi" haaraniitin.Isoon kukkaseen valitsin kaksi XL-kukkaa, kaksi M-kukkaa ja kolme S-kukkasta. Suihkautin kukkiin yksi kerrallaan molemmin puolin vähän vettä, niin että paperi kostui ja rypistin ne varovasti ihan mytyksi. Katsoin rypistäessä, että terälehdet rypistyi kukan sisälle kukan ollessa oikein päin, vain alimmaksi miettimäni XL-kukan rypistin samanlailla kukan ollessa nurinpäin. Annoin kukkien olla hetken mytyssä (n.5min) ja avasin ne kuivumaan ruttuisiksi. Kukkien täysin kuivutta kokosin niistä yhden ison kukan liimaamalla Glossylla niin, että XL-kukka (rypistetty terälehdet alaspäin) alimmaiseksi, sitten toinen XL-kukka päälle lomittain, M-kukat lomittain ja keskelle kaikki kolme S-kukkasta. Ei hyvä, otin yhden S-kukan pois, ja lopputulos heti parempi. Tein keskelle kukkaa reiän neulan ja terävien saksien avulla, ja laitoin keskustaksi kauniin harmaan "jalokivi" haaraniitin (Tiimarista).


Myös ruusu-kiehkurasta olin värittänyt "terälehtien" reunan violetilla Dusty concord-musteella. Tein toisen grillitikun tasaseen päähän veitsellä halkion, mihin pujotin ruusu-kiehkuran pään, ja rullasin siitä kukkasen. Otin kukan pois tikusta, avasin sitä varovasti ja samalla kiharsin tikulla ruusun terälehtien ulkoreunoja. Pyöritin kukan takaisin löyhästi ruusuksi, ja liimasin kiinni Glossylla.


Tässäpä kotiaskartelun pikkuapureita; Glossy-koholakka/liima, mitä käytän askartelussa niin pienten osien, kuin kukkienkin liimaukseen, ja kiiltävänä lakkakoristeena. Terävät pienet sakset. Olen kokeillut vielä pienempiä ja erilaisia pinsettisaksiakin, mutta nämä ovat minun vasempaan käteeni parhaat. Pinsetit, eli apteekista ostetut punkkipinsetit :) Ihan parhaat pienen terävän kärkensä ansiosta niin tikkujen poistoon sormesta, kuin pienempienkin timanttien liimaamiseen. Myös tasaista päätä voi käyttää apuna liimauksessa, esim. pienien liimattujen osien paikalleen painamisessa. Tim Holtzin Paper Distresser, eli paperin repijä, mitä käytän taustapapereiden viimeistelyyn - renssaan tuolla reunat, ja tuputtelen niihin sitten sopivan väristä mustetta. Sitten on kuvasta heikosti erottuva iso timanttipäinen nuppineula, mitä käytän niin Glossy-pullon tukkeutumien avaamiseen kuin pinsettien apuna pieniä juttuja liimailessa, kuin reikien tekemiseen esim. haaraniiteille. Ja siksi timanttipäinen, että se löytyy helpommin työskentelykaaoksesta kuin pienet nuppineulat :) Meikkisieni, mikä on ihan supermarketin hyllystä, mutta millä on ihan hirmuhyvä levittää ja tuputella mustetta esim terälehtien reunoihin tehosteeksi. Mini mister-sumutepullo, minkä voi täyttää milloin milläkin, tällä kertaa vedellä ja lopuksi vielä ihan tavallinen puinen grillitikku, mitä voi käyttää paperin kihartamiseen, ruusujen rullaamiseen, terälehtien ylöspäin tökkimiseen, liimaamiseen sekä pienten liimasotkujen puhdistamiseen yms. Näiden lisäksi tulee käytettyä aina tuota sinistä, reissussa rähjääntynyt askartelualustaa, usein kimalleliimoja koristeluun, teippejä kiinnittämiseen ja erilaisia paperileikkureita.

Kortin kokoamisesta ei mustunut kuvata vaihekuvia [iso wou ja wau teille kaikille, jotka teette erilaisia ohjeita blogeihinne, ja mustaitte kuvata ne kaikki vaiheet - ihailen teitä]. Mutta valitsin harmaa-valkoisen liiketilan väreihin sopivat paperit, mistä tein kortin ja kukkien taustan. Renssasin tummanharmaan taustan reunat, ja väritin ne mustalla musteella. Sommittelin taustalle haluamani ja mahtuvat kukat, stanssasin pienet kirjaimet tällä stanssilla, kiinnitin ne Glossylla ja samalla lakalla vielä koristelin kirjaimet. Lisäsin lehtiä, lisäsin perhoset, lisäsin timanttitarranauhaa ja irrallisia Swarovskin kristalleja. Koristelin terälehtiä "kastepisaroilla" elikkäs Glossylla ja kimallehileellä. Vihdoin olin tyytyväinen, niinpä teippasin valmiin taustan korttiin, teippasin sisälle palan valkoista kartonkia onnitteluja varten. Valmis hep!


Onnittelut uudistetulle firmalle CariNii! :)

Pitkän sepostuksen päätteeksi osallistun tällä kortilla Korttisirkus haastaa! Haaste #3 missä aiheena on tällä kertaa "kukka". Tässä kortissa niitä on muutama, innolla ja onnistumisen riemulla väkerrettynä :)

22 kommenttia:

 1. Mielettömän upea kortti. Ihanat kukat sekä kauniit värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Apris :) Yritin vakoilla etukäteen, että minkälaista uudessa firmassa on, ja siitä tuli nuo grafiitinharmaa ja valkoinen. Kirjaimet olisi voinut tehdä valkoisestakin kimallepaperista, kun niistä tuli niin pienet ettei se valkoisuus olisi ehkä haitannut, mutta on nuo mustasta kimallepaperista tehdyt rokimmat, ja Glossylla ne sai paremmin esille :)

   Poista
 2. IHANAT kukat!
  Hitsit mun pitää nyt saada ahterini sinne teikäläisen luokse kukkien teko-oppiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuohon isoon ruttuseen kukkaan löysin ohjeen netistä googlailemalla kuvahaulla tuota Tim Holtzin Tatered Florals-stanssia, muita sitten itse mieteskelin ja kokeilemalla opin. Joten tänne vaan opetteleen, noita kukkia vielä jäi malliksi asti :)

   Poista
 3. Ihana kortti ja tosi upeat kukat. On niissä ollut väkertämistä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Fairytale :) Tein itseasiassa ihan toista korttia juurikin valmiiksi, kun karvakorjaajani kertoi facebookissa saavansa uuden liikkeen vihdoin auki huomenna, kovan remontin jäljiltä. Heti hokasin että minulla on juurikin silloin huomenna aika karvakorjaamolle, joten pitäähän sinne kukkia viedä! :D Ekasta kortista oli jäänyt kukkia käyttämättä, mutta niiden kaunis vintage-väritys ei sopinut lainkaan näiden rokkimimmien firman korttiin, joten siinä sitten ilta yhdeltätoista aloin väkertämään uusia kukkia tähän korttiin :D

   Aikaa näissä vie suunnittelu - mitkä väriyhdistelmät haluaa ja kuinka monta kukkaa mahtuu/tarvitaan. Ja toinen aikaa vievä on tuo musteella kaikkien osien reunojen värjääminen, muu aika kuluukin sitten korkeintaan kuivumisten odottamisessa, ja pinseteillä kristallien liimaamisessa :) Taisi olla uutuuden viehätystä, mutta tosi innolla ja vauhdilla näitä kukkia kyllä väkersin, ja kerta lopputulos on niin näyttävä, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! :)

   Poista
 4. Kiitos kun osallistuit haasteeseen! Näitä kukkia pitääkin kokeilla heti,tarvisin jotain erikoisempaa seuraavaan korttiini:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanna kivasta haasteesta! :) Fairytalelle jo kerroinkin että tein ensin toisen kortin samantapasilla kukilla, mikä on kaunis vintage-tyyppinen ruskean, vihreän ja keltaisen sävyineen. Mutta se kortti lähtee ensi viikolla onnittelukortiksi ja tuomaan hyvää mieltä murheen keskelle, niin en sitten sillä raaskinut osallistua haasteeseen, vaikka se omasta mielestäni kaikkein kaunein koskaan tekemäni kortti onkin... Mutta sen tänne ensi maanantaina laittelen, jos haluat käydä katsomassa silloin lisää vinkkejä :)

   Toivottavasti noista ohjeistani sai selvää, nyt ymmärrän miksi monet tekee tämmöiset ohjeet videoiksi youtubeen, eikä yritä sanoin selittää :D Ja juu, kannattaa muuten katsoa youtubesta, sieltä löytyy tosi paljon ohjeita, ja esim hakemalla tuolla stanssilla "Tim Holtz Tattered Florals" löytyy paljon kivoja ohjeita, mistä voi itselleen soveltaa sopivan :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos :) Näissä kukissa voi kivasti käyttää niin yksivärisiä kuin kirjaviakin papereita, varsinkin toisiinsa yhdistettynä.

   Poista
 6. Aivan mahtava!
  mun askartelut on aina niitä pikaisesti lasten kanssa- juttuja, saisipa joskus aikaan oikein väkertää rauhassa jotain noin ihanaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina, kivasti sanottu :) Mun on pitänyt tehdä tää viikko vaikkasta mitä muuta, niin niinpä oon innolla askarrellut ja väkerrellyt :D

   Poista
 7. Aivan upeita kukkia! Karvakorjaajasi oli varmasti otettu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula :) Kyllä, hän ihan häkelty! Ja kun yhtiökumppaninsa tuli siihen viereen ihmettelemään, että ohho, onko toi ihan ite tehty, niin karvakorjaajani heti ihan polleana totesi että KYLLÄ, tuo tekee kaikkia tämmötteitä :) Se se oli aikasta mukava kiitos! :)

   Poista
 8. Voi kuinkia hienot ja rockit!!!!
  Nuo värit ovat aivan täydelliset, sopii kyllä todella hyvin. Wau!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!! :) Oottelinkin sisko koska nää tän näät, kun sä käyt siellä samalla karvakorjaamolla, niin voit arvata kuinka korjaaja hämmenty :)

   Poista
 9. Aivan upeita kukkia olet tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! :) Lupailin tuossa aijemmin Nannalle, että laittelisin lisää samalla tavalla tehtyjä kukkia tänne tänään maanantaina, mutta se kortti tuleekin tänne vasta keskiviikkona, kun kerkesin niin myöhässä postiin sen kanssa :)) Mutta lisää on kukkia tulossa tosiaan keskiviikkona, tänään vielä jotain muuta ;)

   Poista
 10. Upeita kukkia!! Itse pyrin pitämään kiinni siitä, että tekisin kaikki kukat kortteihini itse (jonkin sortin periaate ollut jo alusta alkaen). Kiva kun olet laittanut vaihe vaiheelta kuvia ja tekstiä, pitääkin kokeilla näitä joskus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Nansku! :) Millään meinannut muistaa tuota joka välissä kuvaamista, vaikka tarkotus oli hyvä :D Mutta kiva jos noista ohjeista jollekin iloa olisi, sillä sen tänne tein, ja kovasti kyllä ilahduttaa, jos tästä joku muukin innostuksen saa! :)

   Minä olen kyllä mennyt ostokukillakin, mutta nyt kun tein näitä tämmösiä kukkia pariinkin korttiin, niin eihän nuo ostokukat enää oikein näytä miltään ;) Toisaalta, en kyllä ostakkaan semmotteita kauneimpia ja kalleimpia ostokukkia, kun en sitten kummiskaan jaksa koskaan käyttää niitä :D Näissä itsetehdyissä käy sitten toistepäin -niitä haluaisi ängetä joka paikkaan!

   Poista
 11. ONNEA! Kortillasi lohkesi Korttisirkus haastaa! -haasteen #3 voitto:) Käyhän kurkkaamassa vielä haastesivustolla.

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)