perjantai 24. toukokuuta 2013

Haaveiden siivin - matkaava mieli

Ystävien facebook päivityksissä on koko kevään vilissyt matkoja ympäri maailmaa. Yksi reissaa Dubaissa, toinen Losissa, kolmas kiertää Kauko-Aasiaa rinkkansa kanssa, neljäs on suunnitellut koko kesän reissun Californiaan, Miamiin, Kuala Lumpuriin sekä Ateenaan. Facebookin perusteella ihmiset kulkee siellä sun täällä, maan päällä, ja ihaillen katselen aina kaikki heidän laittamat matkakuvat ja haaveilen! [Tai no en nyt ihan kaikkia, 60kuvaa samasta merenpoukamasta vaan alkaa yksinkertaisesti jossain kohtaa tökkiä.]

Itse olen reissannut elämässäni kosolti vähän, mutta levoton sieluni kuitenkin aina maailmalle vetää. Kantakotona meillä ei ollut tapana matkustella, loman viettoon riitti hyvin omat tutut pihat, metsät, rannat ja kaupungit. Eipä sitä silloin muuta kaivannutkaan. Kymmen vanhana pääsin ensimmäistä kertaa lentokoneeseen, kun matkasimme suvun naisten kanssa Marokon Agadiriin. Se oli jännittävää, lumoavaa, ja välillä vähän pelottavaakin. Seuravaan kerran lentelin pilvien päällä melkein 12vuotiaana, kun muutimme heimopäällikön työn vuoksi keski-Afrikkaan puoleksi vuodeksi, ja reilu kymmenen vuotta myöhemmin jälleen suuntasin sinivalkoisin siivin (myös KLM käyttää meidän värejä, ryökäleet) eteläiseen Afrikkaan, tällä kertaa määränpäänä oli Mosambik ja opinnot. Sillä reissulla tuli reissattua myös Swasimaahan ja Etelä-Afrikkaan, ihan jopa lomailemaan, käytyä niin turisti mestat, kuin paikallisten suosimat nähtävyydet.

Niinpä jollei yhtä Moskovan viikonloppua ja Kyproksen viikkoa lasketa, niin kaikki vähäiset reissuni on suuntautunut Afrikan mantereelle. Ja kyllä, minunkin matkalaukussa on matkannut kirahveja, rumpuja, patsaita ja seinävaatteita :) Niin juu, ja KLM.n lusikat, tunnustan.

Muiden innostamana olen kaivannut tänä keväänä taas enemmän maailmalle. Syksyllä suunnitelmissani on saada vihdoin päätökseen yksi tärkeä etappi, ja olen miettinyt josko palkitsisi itsensä vuosien työstä matkalla.  Kohdetta en vielä ole päättänyt, kaipaan vain lämpimään ja aurinkoon, uimaan ja herkuttelemaan. Kirkkaat Välimeren rannat ovat tällä hetkellä houkuttelevimpina mielessäni, mutta minun mieleni on kuin tuuliviiri, joten voihan se olla jotain ihan muutakin.

Tämän hetken kiinnostavimmat ja halutuimmat matkakohteet on toki moneen otteeseen listattu intermänetin ihmeellisessä maailmassa, ja hyviä vinkkejä löytyy täältä, sekä täältä, täältä ja täältä. Barcelonan upeat nähtävyydet ja Kreetan rannat minua houkuttaa, ja onneksi molemmista löytyypä vielä hyvää ruokaa... ;)

Juuh, taidan jatkaa haaveilua vanhoja kuvia hymyssä suin katsellen ja reissusta haaveillen - jos minä voittaisin miljuunia lotossa, niin sen kaupungin keskustassa olevan kauniin maalaistalon lisäksi ostaisin liput maapallon ympäri!6 kommenttia:

 1. Mä voisin myydä edukkaaseen hintaan sulle paikan riemuretkelle Legolandiin :) Tosin kauppaan kuuluu neljän miespuolisen hyysääminen.

  Musta olisi hyvä idea palkinta itsensä matkalla valmistumisen kunniaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehhehhheee, tosi houkutteleva tarjous, se ois noin niin ku kolme vastaan kolme, lapset vs aikuiset, mä voisin ottaa esikoisen, hra kepponen kastelukaverin, ja sä saisit sitten sen pikkuhipsuttajan/purijan :D Mutta enhän mä nyt mitenkään voi jättää mun parvekekukkia kastelematta niin pitkäksi aikaa!! ;)) Hirmuhoukutteleva tarjous toki muutes.

   Poista
 2. Kiva kuvakimara. Matkailu avartaa. Krooniseen matkakuumeeseen sun kuvat tuo hieman helpotusta. Mukavaa reissua! Minne menetkin, milloin menetkin, niin ja onhan tää elämäkin yhtä matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä niiiin elämän mittainen matka, ja suuri seikkailu koko elämä! :)

   Poista
 3. Joo-o, matkakuume iskee tällaisia kuvia katsellessa. Matka olisi kyllä muuten hyvä palkinto isosta saavutuksesta...

  Mutta jos ei ole matkalle lähdössä, voi ottaa matkan tuohon terassille auringonpaisteeseen cappuccino kourassa. Ja opiskelukirja.

  Aurinkoa sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekä vetäs tänään auringonpaisteessa matkan tonne lounais-Hämeeseen, ja siellä niitä opiskelukirjoja oli paljon, cappuccinoa ei tosin näkynyt :)) Mä toisaalta ihailen ihmisiä jotka reissaa paljon, siis lomaillakseen ja hakeakseen uusia kokemuksia/näkemyksiä. Mutta toisaalta itse herkästi alan siinä kohtaa säästämään - kun olen tämmöinen hövelisormi rahojen suhteen reissatessani, että ihan kaikki kyllä menee mitä vaan rahaa silloin matkassa on (ja Visan kanssa vielä pikkasen enemmän...) Niin senkään takia en suuria matkustele. Lienee kotoa opittu juttu, mutta jokin pieni mörkö sisälläni rääkyy, että hirveetä rahan tuhlausta, saletisti olisi noillekin euroille tärkeämpää käyttöä, soo soo! Että vähän semmosta kaksiajakoista juttua tuo reissaaminen mulle on - toisaalta ois ihan ihanaa, toisaalta kyllä sitä hengissä pysyy ja pärjää ilmankin ;) Ja ainahan osa sitä reissua on se suunnittelu ja haaveilu!! :)

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)