keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Kortti äitille :)Ostin tässä taannoin Sinellistä tavattoman kauniita stansseja, jo nuo paketit on niin karamellisen herkut. Ensin otin käyttöön työn pitkulaisen stanssin, millä saa Big Shotilla leikattuna rosetti ruusukkeiden tarpeet kehiin. Kuvassa alareunassa olevista nauhoista taitellaan tuollaiset "haitarit", mitkä sitten liimataan roseteiksi. Netistä löytyy paljon videoita ja ohjeita näiden rosetti ruusukkeiden tekemiseen, esim. tämä melko pitkä, mutta kiva englanniksi puhuttu selkeä ohje. Mutta minäpä tein sitten muutaman erilaisen rosetin korttia koristamaan.


Tästä tuli lahjakortti äidille :) Korttiin tosin kirjoitin "Äitille", koska meidän täpöhopeeta, herttaisen pikkuista ja maailman kultaisinta äitiä ärsyttää suunnattomasti, liki ketuttaa, kun ei osata kirjoittaa äidille tai esim Sadulle ;)) Tai siis niin kuin äitini sanoisi, sukupuolielimityttää! Kummasti ei kumminkaan löytynyt valmiita tekstejä tuohon "Äitille", joten jouduin harakanvarpaillani ihan ite taiteilemaan - se lienee tämän kortin vaikein juttu ;)

Kortin taittelin A4 kokoisesta liilasta kartongista, vai oisko tuo tumma laventeli. Kortti on 11cm korkea ja 21cm leveä. Taitoin korttiin etukannen, takakannen ja sisälle vielä "lipakkeen" pitelemään sitä lahjakorttia paikoillaan. "Lipakkeen" reunan stanssasin perhosstanssilla, ja siistin muuten korttiin sopivaksi.

Kortissa käytin DCWV.n The Spring Fling Stackista vaaleanpunaisia kartonkeja. Papereiden reunat väritin eri Distress Ink-musteilla. Myös rosettien reunat väritin violetilla musteella (DI dusty concord) kontrastin korostamiseksi, rosettien keskustat tein eri kartongeista ja erilaisista koristehaaraniiteistä. Teippasin paperit paikoilleen, myös "lipakkeen" sivureunat, kirjoitin tekstit mustalla ohuella tussilla, liimasin rosetit paikoilleen ja koristin kulmia sekä tekstiä varovasti violetilla kimalleliimalla.

Tämmöinen siitä sitten tuli,
Ja sisälle, tuohon perhostaskuun, sujahtaa sitten hemmottelulahjakortti, parturiin ja kosmetologille, meitin äitille! :)

Osallistun tällä kortilla kahteen eri haasteeseen;
Sinellin kuukauden korttikisa; Lahjakortti
Kortiston Haaste #29, Äidille. Kortiston viikon kysymykseen suosikki leffasta kerrottakoon, että minulla ei ole tällä hetkellä mitään erityistä suosikki leffaa, mutta Kaunis Mieli on aina suosikkieni kärjessä.

Näillä kuvilla nyt jo valmiiksi toivottelen 
hyvää sekä onnellista äitienpäivää kaikille äideille, 
ja kaikille äitien lapsille, puolisoille sekä vanhemmille!

8 kommenttia:

 1. Mahdottoman kaunis kortti ja tosi kiva idea. Kaunis värimaailma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Apris! :) Itseasiassa tämä värimaailma oli itsellenikin uusi, se vaan jotenkin muodostui tuota tehdessä. Meidän äidistä tulee ennemminkin mieleen turkoosi, posliinin sininen, ruskea, fuksian pinkkin ja navy blue :) Tuota korttia tehdessä halusin kuitenkin pohjasta laventelin liilan, ja noiden rosettien välit oli niin vaaleat/hempeät, että ne tarvitsi taustakseen selkeän pohjan, siksi tuo vaaleanpunainen. Fuksiaa sentään änkesin tuota vaaleanpunaista reunustamaan :))

   Mutta hauska oli tehdä tällaista omalta mukavuusalueelta täysin poikkeavan väristä korttia, varsinkin kun lopputuloskin oli ihan hyvä :)

   Poista
 2. Ihanat rosetit!
  Ja äiti varmaan ilahtuu lahjakortista suuresti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kepposka :) Äitille kävi niin, että luotto parturi jäi eläkkeelle tuossa viime kesänä, ja siitä asti on ollut uusi hakusessa. Mutta kauppareissulla tuli joskus ennen joulua vanha parturi vastaan, ja lupasi tulla leikkaamaan hiukset kotikäynnillä, kuhan vaan pirauttaa. No johan sitä sitten kättä leikattiin, ja numerokin hukku, ja maton hapsutkin taisi olla väärässä asennossa, joten ei ole meidän äityliini käynyt parturissa vuoteen, ja kaunis täpöhopea kuningataräitimme on muuttunut kosolti outiheiskasmaiseksi luomukseksi ;)) Niinpä me tyttäret jälleen sorkimme asiaan, ja ostimme äidille lahjakortin omalle parturikampaajallemme sekä hänen kosmetologi yhteistyökumppanilleen - tää on joko kiristystä tai lahjontaa, muttei sentään uhkailua ;)))

   Poista
 3. Ihana kortti!! Värit varsinkin on mun makuun!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarua! :) Aprikselle jo kertoilinkin, että tosiaan nuo värit eivät mitenkään olleet mukavuusalueeltani, ja siksipä itsekin olen aika mielissäni tästä lopputuloksesta! :)

   Poista
 4. Voi kun tuosta tuli kiva!!
  Tykkään kyllä niin noista roseteista kun tuosta sisustan perhosistakin ja nuo sun varjostukset ovat kyllä upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Tää me sitten siskoseni äitykälle rakkauvella sunnuntaina laulellaan :) Nuo perhoset on tehty sellaisella reunastanssilla, minkä olen saanut kätevästi kuskin palkkaa ainakin vuosi, ellei jo parikin sitten, mutta vielä en ole sitä oikein mihinkään osannut käyttää. Tätä korttia kun mietin, niin tiesin heti, että nyt on vihdoin noiden reunaperhosten aika :) Ja noista roseteista tuli vieläpä paremmat, kun niihin töpötteli tosiaan tuota violettia mustetta reunoihin - ne erottuu jotenkin paljon paremmin. Monesti "sotkeminen" menee överiksi, mutta tässä se kylläkin kannatti! :D

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)