keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

VV - ilman kolhuja

Täh häh, luulitko notta tänään on keskiviikko? Minä kun olin juhannuksen töissä, ja kannoin 37tuntia sädekehääni, niin vietin viikonlopun sekä juhannuksen jälkijunassa. Kaiken järjen mukaan tänään on siis maanantai, ja aika maineikkaan viikon vinkin.

4.Viikon Vinkki;
Kesällä on herkkua keittää kananmunia uusien perunoiden kaveriksi, kesäiseen salaattiin taikka vaikkapa kermaviilikastikkeeseen tarjoillessa kalaa. Mutta kun laitat kananmunat kiehuvaan veteen, niin aina niistä jokin kolahtaa rikki, vaikka olisit kuinka varovainen. Ei hätää. Ota kattila, missä vesi kiehuu, hetkeksi pois kuumalta levyltä. Laita kiehuvaan veteen niin monta tulitikkua, kuin on keitettäviä muniakin. Laske munat varovasti veteen boolikauhan avustuksella. Siirrä kattila takaisin kuumalle levylle, ja keitä munia haluttu aika. Tulitikkujen rikki estää munia hajoamasta niin helposti :)

5 kommenttia:

 1. Ohho! En ollut koskaan kuullutkaan tällaista jippoa, erittäin Marttaa. Ehdottomasti kokeiltava.

  VastaaPoista
 2. Ja kun mun mielestä mä oon oppinut ton äidiltä. Tää on seleväpeli, se rakastaa mua enemmän.

  [ei-sukulaisille tiedoksi, äskeinen lause sisältää sarkasmia; äitimme rakastaa kaikkia lapsiaan ihan äärettömän paljon x tsiljoona]

  VastaaPoista
 3. Mä keitän kananmunat siten, että laitan ne kylmään suola veteen ja aloitan ajan laskemisen kun vesi kiehuu, eikä muuten hajoa yksikään kananmuna.

  VastaaPoista
 4. Jubs... Kylmät munat... ;O) pitää laittaa jo heti kylmään veteen ja aloittaa keittäminen vasta sitten ja jos ovat olleet huoneenlämmössä, sitten vasta kuumaan, kiehuvaan veteen. Tosta tulitikku-jutsksasta en ole ikuna kuullut ja vähän kyllä vierastankin ajatusta keittää tulitikkuja, mutta muuten varmaan oiva keino, koska on testattukin.

  VastaaPoista
 5. Mä taas en ole tiennyt tota kylmien munien ja huoneen lämmössä olleiden munien eroa :) Miten monta tapaa onkaan keittää munat :D

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)