maanantai 28. maaliskuuta 2011

Olympian mureketta

No ei ehkä ihan, mutta toki olisi voinut ollakin :) Tällä viikko lähtee hyvin käyntiin, Opa!


KREIKKALAINEN LIHAMUREKE
(hiilihydraatiton, GL)

750g (paisti)jauhelihaa
1prk (70g) tomaattipyrettä
1prk Crème Bonjour Cuisine, esim pippurisekoitus, tomaatti-välimeren yrtit tai valkosipuli-yrtit
2 kananmunaa
½dl juustoraastetta
2 isoa sipulia pieneksi silputtuna
2-4 valkosipulinkynttä pieneksi hakattuna
1dl aurinkokuivattuja tomaatteja pieneksi leikattuna
(suolaa ja mustapippuria, kuivattua oreganoa)
200g feta kuutio murusteltuna
1-2dl juustoraastetta

Kuumenna paistinpannussa öljy, (voit käyttää aurinkokuivattujen tomaattien mausteöljyä) ja paista siinä sipulit, valkosipuli ja aurinkokuivatut tomaatit pehmeäksi mössöksi. Nosta pois levyltä, ja anna paistoksen jäähtyä. Laita isoon kulhoon jauheliha, tomaattipyre, maun mukaan sopiva Creme Bonjour Cuisine. Riko massaan kaksi kananmunaa ja lisää vähäsen juustoraastetta sekä lopuksi sipuli-tomaatti-paistos. Sekoita massa hyvin tasaiseksi, käsin sörssäämällä onnistut parhaiten. Voit maustaa murekemassan suolalla, pippurilla ja yrteillä, mutta ole varovainen suolan kanssa, jos käytät maukasta ja suolaista fetaa. Peitä kulho ja laita massa n. tunniksi lepäämään ja tasaantumaan jääkaappiin.

Ota uunipelti ja laita siihen leivinpaperi. Muotoile n.½ murekemassasta iso, litistetty pötkylä uunipellille, kädet kannattaa kostuttaa kylmällä vedellä ettei massa tartu kiinni. Laita pötkylän keskelle juustoraastetta, tasaisesti kaikkialle levittäen, ja murenna juustoraasteen päälle feta-juusto. Itse tykkään käyttää ruuanlaitossa suolaista ja normaalirasvaista fetaa, koska siinä on makua. Peitä pötkylä lopulla murekemassalla, niin että juusto sulkeutuu murekkeen sisään. Paista 220C uunissa 35-45min, kunnes murekkeen pinta on saanut väriä, tikulla koettaen liha ei ole enää punaista ja kun ihana tuoksu huumaa nenän. Tarjoile erilaisten kasvisten, taikka kreikkalaisen salaatin kera :)

4 kommenttia:

  1. Vaikuttaa kovin herkulliselta :)

    VastaaPoista
  2. Karppaustako ilmassa? Herkullista joka tapauksessa! ;)

    VastaaPoista
  3. Valitettavasti ei :) Ei, minä en voi luopua leivästä, joten hiilihydraatteja it is. Sokerista yritän kylläkin luopua, ja valkoisista jauhoista, päätin ottaa vanhan kunnon karkkipäivän käytäntöön; herkkuja ei syödä kuin korkeintaan kerran viikossa.

    Mutta huomasin tuota tehdessäni, ettei korppujauhoa välttämättä tarvitse aina lisätä murekemassaan, joten tuo käy karppaajillekin :)

    Herkullista tuo kylläkin oli, tomaattipyreestä ja aurinkokuivatuista tomaateista tuli kiva maku murekkeeseen.

    VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)