perjantai 25. maaliskuuta 2011

Paikka paikan päälle ja tapettia hei!

Rimpati rimpati rimpati rei. Vaihdoin joulutapetit pois, ja halusin takaisin ihanat ensimmäiset Linné-tapetit. Tapetti on vaan ollutkin mieleeni, ja olen käyttänyt sitä muissakin jutuissa, niinpä rullan pätkästä ei ihan riittänytkään kolmeen tauluun. Voi miten ilahduttavaa. [Kukin voi itse arvioida äskeisen lauseen ironian määrän.]

No mutta, nou hätä, mietin päivän jos parikin, ja tein kolmanteen tauluun paikan viime vuotisella tapetilla. Ei huono :))Sahalaitareuna hukkaa tapettien rajaa yllättävän hyvin, ja juu, onhan tuo yläkulman kukkanen vähän korni, mutta hauska sen on olla tuolla nurkassa. Yllättävän hyvin kehykset kestivät taas tapetin vaihdon, viidennen kerran, vaikka aina se vähän jännittääkin. Aika kova jännitys tulee pitkiin, ohuisiin rimoihin noin isojen keskustejon irrottelusta ja paikalleen teippaamisesta.

Ja tässäpä vielä kimarana kuvat tauluista vuosien varrelta. Aijemmat jutut löytyvät "tapetointi" tunnisteen alta.
"Keväistä" viikonloppua Sinulle! :)

12 kommenttia:

 1. Hyvin uppoo toisiinsa noi tapetit! Tää on edelleenkin ihan mahottoman mahtava idea. Jos vaan ois sopiva seinä, koittasin meille kanssa värkätä.

  Ooks muute lukenu kanssa Viktor Kärppä-kirjoja?

  Kiitos sulle kanssa hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
 2. Nämä tapettitaulut on kyllä tosi hyvä idea! Nättejä kaikki.

  VastaaPoista
 3. Onpas jännä :) en oo koskaa nähny et tapettia voi tollain käyttää.... Vau...

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtavan upeita sisustuselementtejä nuo sinun tapettitaulusi.
  Kotona vain ei ole sopivia seiniä, mutta voisin kuvitella vanhemman tyttäreni innostuvan ideasta siinä vaiheessa, kun muuttaa omilleen!

  VastaaPoista
 5. Hirmu kiva idea, ja saat aina uuden ilmeen suht helposti (?), kun vain huvittaa!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kiitos! :)

  Sain idean aikanaan uutukaisesta sisustuslehti Plazazta, neljä-viisi vuotta sitten, missä esiteltiin ruotsalaisen kodin makuuhuone, minkä sängynpäädyssä oli kaksi isoa tapettitaulua. Tapetti oli semmoista ruokoseinän näköistä. Silloin mietin, että tuo onkin aikasta hauska idea, ja vähän erilainen juttu kun silloin joka kodin seinällä olleet "kangas pingotettuna styroksin päälle"-taulut.

  Ihastuin myös tapettien mahdollisuuksiin. Noihin kun voi laittaa sen isokuvioisimman ja retroimmankin tapetin, ilman että koko seinä vilisee. Ja tapeteissahan vain taivas on kattona, josko sekään, sillä niitä löytyy jos jonkinlaista printtiä, väriä, kuviota...

  Ja kun olen tämmöinen tuuliviiri, niin parasta noissa kehyksissähän on se että, niihin voi vaihtaa tapetit silloin kun siltä tuntuu! :)

  Ja voi jopa ostaa sen tapettirullan, mikä maksaa 68e, kun ei tarvitse tapetoida koko seinää ja ostaa monta rullaa. Tosin, yksikään minun tapeteista ei ole ollut niin kallis, kaikki ovat muistaakseni maksaneet alle 40e rulla.

  VastaaPoista
 7. Noi on kyllä ihan mielettömän hienoja kaikki! Jopa viimeinen "paikattu versiokin", koska kuva jatkuu tosi veikeästi :)

  Mun siskolla on vuosia ollut sellainen vaihteleva kangas pingotettuna kehyksiin. kerran hän löysi aivan upean uuden kankaan ja laittoi sen olohuoneen seinälle, kunnes seuraavan kuukauden avotakassa/gloriankodissa tms oli justiinsa sama kangas samoin esillä. ja kyllä potutti, kun kaikki luulivat hänen kopioineen ideansa suoraan sieltä.

  Silloin kun me muutettiin, selailin Tapettitalon mallistoja. Heillähän on niitä vanhoja suomalaisia klssikkotapetteja (Birger Kaipiainen jne). Niistä olis ihana tehdä tuollainen taulu. Hmmm.

  Muuten, nyt olen justiinsa sisustusrintamalla saanut yhtäkkiä kuningasidean. Aion tehdä yhdestä meidän huoneesta (työhuone) "tyttöjen värisen" eli sisustaa sen fuksialla. Mullakin pitää olla omat oikeuteni tässä miesvaltaisessa taloudessa! Nih!

  VastaaPoista
 8. Hauskan hassun hienot taulut :) Se oli oikeastaan ihan hyvä, että se tapetti loppui kesken. Ja kyllä, voin ainakin 50% kuvitella siitä ironian määrästä, kun se tapetti loppui....:D

  VastaaPoista
 9. Mulla on ankara tapetin metsästys käynnissä, olohuone kaipaa vihdoin sisustuksen loppuun saattamista. Tuo tapetti,jota käytit jämäpätkänä uusimpiin tauluihin on aika kivaa, mistä se on ostettu?

  Käyppä myös "kylässä", löydät sieltä jotain. ;)

  VastaaPoista
 10. Kiitos Koo, löysin :) Tuo tapetti taulujen paikka-pala on Espritin tapetti-mallistoa. Jälleenmyyjiä on kait monia, itse pyysin tapettikauppaa tilaamaan toiseen liikkeeseen yhden rullan (Akaa, Sandudd)

  Tässä Espritin nettikaupan linkki;
  http://www.esprit.fi/?LKZ=FI&camp=FI_IC_GG_SK_40_001

  Kiitti Kunkku, munkin mielestä tuosta paikasta tuli ihan hauska, ja ilme on kuitenkin hiukan erilainen kuin pari vuotta sitten.

  Mirka, minäkin olen ihaillut niitä tapettitalon legendaarisia mallistoja. Mutta todennut noiden värikkäiden ruotsalaisten olevan noissa tauluissa kivempia; tapettitalon monet mallit ovat kovin tummanpuhuvia.

  Se on muutes jännä tuo sisustaminen. Olen ruvennut bongailemaan sisustuslehdistä koteja, missä ei ole mitään särmää. Tyynyt, matot ja kynttilät ovat ostettu kerralla jostain sisustusliikkeestä, mikä myy sitä kovin suosittua "skandinaavisen vaaleeta" linjaa. Tauluja, valokuvia taikka muita muistoja ei näy missään. Voihan se olla että ihmiset juttujen takana haluavat suojella yksityisyyttään ja siksi juttujen kodit ovat "riisuttuja", mutta itse kyllä kaipaisin henkilökohtaisia, hymyillyttäviä, turvallisia ja onnellisia asioita kotiini.
  Fuksiainen työhuone kuulostaa oikein hyvältä, tuumasta toimeen vaan! Mitäs panet fuksialle kaveriksi, mustaa, ruskeeta, valkoista vaiko kaikkea?

  VastaaPoista
 11. Mä olen ihmetellyt sisustuslehdissä ja blogeissa tuota samaa "elämän" puuttumista. En itse jaksaisi katsella niitä valkoisia, peltisiä juttuja joka nurkassa ellei olisi jotain vastapainoa. Onhan meilläkin toki niitä, mutta myös paljon muuta. Samoin ihmettelen hiukan laajaa mieltymystä ns. maalaisromantiikkaan ainakin, jos se ymmärretään juuri siten, että sisustusliikkeistä raahataan kerralla kasa uusantiikkia kotia koristamaan.

  Fuksiainen työhuone tarkoittaa sitä, että seinät ovat vaalean harmaat, katto valkoinen ja lattiassa koivuparketti. Ikkunaverhoissa on vahvaa turkoosia, valkoista ja fuksian ja vaalean punaisen kukertavia ruusuja (!!!:D) Nojatuolissa on hiukan fuksiaan vivahtava Linumin villaneulepeitto huppuna ja lattialle haikailen saman sävyistä mattoa, joka tekisi huoneesta "tytöhkön" :D Mies ei tiedä lopullisesta suunnitelmasta, enkä nyt kyllä juuri ajatellut kertoakaan, ennen kuin matto on ostettu...

  VastaaPoista
 12. Kiitos tapettitiedoista. Tuolla Espritillä on ihania tapetteja, löysin ihanan tapetin mm. tytön huoneeseen.
  Tuo mitä ajattelin olohuoneeseen tulis maksamaan n. 500€, et saas nähdä... =D

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)