Laskiaiseen kuuluu kyllä laskiaspullat.
Laskiaispullat on vaan siitä vaikea juttu, että niissä kun on se kaksi koulukuntaa - hilloihmiset ja mantelimassalla herkuttelijat. Me mantelimassasuut jäämme yleensä hillopullien jalkoihin, koska niitähän nyt syö kyllä kaikki, jos ihan pakko on, ja tiedänpä jopa joillain tahoilla syntyneen aiheesta hermeettisiä riitoja.
Niinpä diblomaattisesti nyt välttelen aihetta, ja esittelen toisenlaisen Pulla-herkun.
PULLAVANUKAS
Kuivahtanut pullapitko [kaupan hyllystä]
4 dl kevytmaitoa
3 kananmunaa
1tl vaniljasokeria
(1tl kardemummaa)
3-5rkl ruokosokeria
oivariinia
n. 200g taloussuklaata
Voitele uunivuoka oivariinilla. Viipaloi pullapitko, ja levitä palat melko lappeelleen vuokaan. Halutessasi voit paloitella pullaviipaleet suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita keskenään maito, munat ja vaniljasokeri (sekä kardemumma) ja kaada pullapalojen päälle. Anna seoksen imeytyä pullapaloihin ainakin 20min, voit vähän painella, ja käännellä paloja tällä välin. Tämän jälkeen ripottele pullan päälle ruokosokeria maun mukaan, sekä pieneksi pilkottu taloussuklaa ja pieniä nokareita oivariinista [tämä ei ole mikään laihdutus eväs :D ]
Paista 200C uunin keskitasolla n.20-30min, kunnes pullavanukas on kauniin kullanruskeaa. Herkuttele kulhosta lämpimänä kylmän maidon kanssa, ja jälleen kerran - hyvässä seurassa ♥
Tätäpä pitää kokeilla kun seuraavan kerran osuu silmään kaupassa -50% pitko!
VastaaPoistaTotta, niitä on kohtuu usein, ja viimeisen myyntipäivän lähestyessä just hyviä tähän touhuun :) Aloin etsiä pullavanukkaan ohjetta, kun pari vuotta sitten vappuna Moskovassa, oli hotellilla vastaavaa jälkiruokapöydässä. Joinain päivinä se oli vieläpä tehty aamupalalta ylijääneistä voisarvista ;) Mutta jokatapauksessa lämmin pulla, maito, kardemumma, suklaa, eli kaikki suloiset maut yhdessä - hyväääää!! :)
Poista