tiistai 26. helmikuuta 2013

Kortteiluhaaste 2/2013

Piti tässä hiihtoloman kunniaksi siivoamani, mutta jotenkin on taas se asennoituminen siihenkin hommaan hakusessa... ;) Ja kappas vaan, edellisen ostospoustauksen yhteydessä Rva Kepponen toivoi esimerkkiä Spellbinder-Bitty Blossom stansseilla tehdyistä kukista. Tässä netistä löytynyt video, miten tehdä kyseisistä kukista matalampia, ja videosta näkyy myös hyvin minkä kokoisia kaikki kolme kukkaa on.

Huomasin myös Villakeijun kivan luonnoksen kortteiluhaaste 2/2013:ssa. Niinpä siivoaminen joutui pakon edessä vähän [taas] siirtymään, ja tein tällaisen kortin;

Auki klikattuna kuva tarkentuu, klik

Pohjana Sinellin 15x15 korttipohja, vanharoosa. Kehystämässä valkoinen paperi, sen päällä ruskea perhosin ja tähdin kuvitettu paperi DCWV The Blossoms & Butterflies-paperikosta, vihreä paperi DCWV Garden Party Matstack paperikosta, ja se lisäksi koristeltu pienin kimalleliimapistein, Distress Stickles, Star dust.

Leimakuva uusimpiani, ihana LOTV Wish Upon a Star minkä leimasin Timpan Vintage Photo-musteella, ja mihinkä harjoittelin Promarkereilla värittämistä. Ostin niitä loppuvuodesta jokusen, kun paikallisessa Tiimarissa oli muuttomyynnissä kaikki tuotteet -50% En tiedä johtuko paperista, vaiko puutteellisesta väritystekniikasta, mutta ärsyttävästi värit levisivät yli ääriviivojen. Varsinkin hiuksissa, minkä ruskeaa sävyä yritin kovasti vaalentaa toisella värillä... Noh, ei se ehkä hiuksissa haittaa, ne on vaan vähän lennokkaampi kampaus ;) Leimasin kuvaan muutaman lisätähden keltaisella musteella, ja tähdet saivat kimallusta tuosta Star Dust kimalleliimasta, jumppapuvun tutuun lisäsin ensin Magenta Distress Stickles-kimalleliimaa, ja sen kuivuttua vielä vähän tuota Star Dustia päälle.

Leimakuvan stanssasin Spellbindersin isoimmalla Scalloped Circlesillä mutta pyörittelin stanssia varovasti leikatessa niin, että en tähdellinen taikasauva ei leikkaantunut irti. Väritetyn kuvan liimasin viellä Sizzix Circle, Scallop stanssilla ruskeasta paperista leikatulle hivenen isommalle ympyrälle. Tämäkin paperi oli DCWV Garden Party Matstack paperikosta, ja siinä oli söpösiä pieniä vaaleanpunaisia pisteitä.

Oikean kulman kukat valmistin tosiaan Spellbindersin Bitty Blossoms isoimmilla ja keskikokoisella kukkastanssilla. Kukat on leikattu tekstuurisesta paksusta kuitupaperista mitä löytyi laatikosta, lehdet taas saman stanssisarjan lehtistansseilla, ja samalla myös kohokuvioitu kyseisillä stansseilla. Lehdet ovat ohuesta kuitupaperista, leikattu kaksin kerroin, ja liimatessa ne meni vähän ryttyyn/lomittain, mistä tuli aikasta kiva efekti. Myös kukat ja lehdet on koristeltu Distress Stickles-kimalleliimoilla.

Kuvassa kortin paperit, liimat ja leimavärit. Leimasin, Promarkerit, teipit ja leimapaperi ei löydy kuvasta :)

Korttia kootessa renssasin kaikkien kulmikkaiden papereiden reunat, ja värilliset paperit (ruskea neliö ja vihreä suorakaide) värjäsin reunoilta Vintage Photo musteella. Valkoinen ja ruskea paperi on pohjaan teipattuna, vihreä paperi ja keskellä oleva ympyrä kohotettu taustasta 3D-tarrapaloilla, teksti kirjoitettu Retro Dymolla, kukat kiinnitetty Glossylla ja samalla Glossylla vielä tehostin lopuksi taikasauvan tähteä.

12 kommenttia:

 1. Ihana kortti, nätit nuo ruusut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi :) Opettelin tuota ruusujen tekemistä, niin kuin tuota Promarkereilla värittämistäkin. Molemmat oli kivoja, mutta ruusut kyllä onnistuivat paremmin, kuin väritys ;) Lisäsin vielä näin jälkitoimituksena kuvan noista kortissa käytetyistä papereista, mistä näkyy vähän paremmin, että mimmoisesta paperista nuo ruusut ja lehdet tuli tehtyä.

   Poista
 2. Yhtäaikaa niin kaunis ja suloinen kortti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marde :) Yleensä teen kortit aina jollekin, ja tämän kanssa meinasi tulla jännitys, kun halusin osallistua haasteeseen, mutta ei juuri nyt ollut kortin tarvetta. Mutta hei, ainahan voi antaa kortteja! :) Ja niinpä luulen, että tämä menee yhdelle ihaNaiselle, joka elää muutoksen tuulia. Kyllä tämmösen söpöstelyn voi antaa niin 40- kuin 4-vuotiaallekin :D

   Poista
 3. Voi miten kiva tuo tyttönen!! Söpö kokonaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eikös olekin söpönen! Ihastuin isosti noihin Lili of the Valley-leimoihin, ja tilasin tuon tyttösen lisäksi sieltä vielä toisenkin leiman ja sitten leimasetin, missä oli neljä eri aiheista leimaa ja jokunen onnittelutekstikin. Tämä oli jotenkin niin suloinen kuva :)

   Poista
 4. Wou, kauanko tuohon meni aikaa? Kuulostaa koko päivän hommalta. Mutta on kyllä tosi suloinen, tuo taikasauvatyttis on aika liikkis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siihen kyllä itseasiassa mennyt kauaakaan, kun valmista luonnosta oli kiva tehdä :) Liimojen kuivumista joutui toki hetken odottelemaan, ja mielelläni toki koko päivän tuota siivoamista välttelin, mutta oikeasti se ei ollut niinkään aikaa vievää.

   Poista
 5. Hurjan kaunis kortti ja ruusut ovat kyllä todella upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanna :) Tykkäsin kovasti myös sinun kortista.

   Poista
 6. Kaunis kortti!
  Ihanat tuli noista ruusuista. Mä taidan tarvita juurikin tuollaisen stanssin (minkä jälkeen mun pitäisi enää löytää stanssauskoneen levyt ja muut härpättimet).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Mä oon tässä vähän ootellutkin, että koska nää huomaat noi ruusut :D Joo, mä oon kyllä samaa mieltä - sä ehdottomasti tarvitset tommosen stanssisetin.

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)