sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Pikaisia hei hei-kortteja

Meillä oli tässä entisen työporukan kanssa kekkerit, missä muistettiin myös muutamaa muualle lähtenyttä. Minä sain pikaisen viimetipan pyynnön tehdä kivat kortit kaikille kolmelle. Ja tämmöiset niistä tuli.


Kuviksi valikoitui Leendert Jan Visin hauskoista korteista leikkaamani hahmot. Ostin nuo hahmojen kortit varuilta juhlia edeltävän illan kauppareissulta, kun en ollut ihan varma että kerkiänkö askatelutouhuihin :) Löysin muuten tässä googlaillessa Leendert Jan Vis ilmaisia Clip Art kuvia täältä. Olloshyvä jos kiinnostaa.
Mutta siis näissä kaikissa korteissa oli pohjana Sinellin alekorista löytyneitä tummanharmaita korttipohjia, minkä koko oli 12,8cmx12,8cm, eli vähän pienempi kuin normaalisti käytän.

Korttien muut paperit on DCWV:n paperikoista The Rockstar ja The All About Girls. Tykkään molemmista paperikoista kovasti, ja yleensäkkin noista DCWV.n papereista - voisin melkeinpä käyttää pelkästään niitä kaikkiin tekemiini juttuihin! [Täytyykin muistaa tämä, kun seuraavan kerran silmät kiiluen olen ostelemassa kaikkia muitakin papereita...]

Seuraavat kuvat on vähän epätarkoja, kun otin nämä korttien yksittäiskuvat ikkunalaudalla, ilman salamaa, ja kamerani tarkentaa huonosti salamatta. Mutta koettakee kestää.

 Ensimmäisessä oli tarrapaloilla kohotettu nalle toivottelemassa onnea uusiin opiskeluihin. (Papereiden reunat on renssattu, mutta se ei kyllä oikein näistä korteista erotu.)

Toisessa kortissa hurjasteli mopoileva kirahvi, millekkä tein vielä punaisesta kiiltävästä paperista supersankarin viitan - tämän kortin saaja vaihtoi uuteen työpaikkaan, ja on ainakin minun mielestä sankariainesta :) Tässäkin värillisten papereiden reunat oli renssattu, kirahvi mopoineen korotettu kohotarroin, mutta viitan helman teippasin tasaisesti korttiin kiinni kolmiulotteisuuden luomiseksi. Mopon lamppuun lisäsin vielä Glossya kuvan oton jälkeen, ja nuo toivotukset kirjoitin retrodymolla.

Minusta oli hauska, että tämän kortin saaja tunnisti kortit heti minun tekemiksi - olin tehnyt hänelle aijemmin tämän synttärikortin :)

Kolmas kortti oli olosuhteiden pakosta työpaikkaa vaihtaneelle ystävällemme, joka on melkoinen pelimiäs :) Nikkaileva kirahvi oli kohotettu korttipohjasta paksuin kohotarroin, ja tämänkin kortin paperit oli renssattu, sekä toivotukset retrodymolla kirjoitettu.

Sisällä teippasin kaikkiin kortteihin vain valkoiset pohjat, ja annoin muille tehtäväksi kirjoittaa terkut sekä toivotukset - se kun on korteissa monasti vaikeinta ;)

14 kommenttia:

 1. Hauskoja yksilöityjä kortteja. Minun tulee tehtyä hyvin vähän tietylle ihmiselle tarkoitettuja kortteja. Yleensä teen kortteja vain huvin vuoksi ja sellaisia kuin sattuu tulemaan. Niistä vaan siteen valitsen tarvittaessa tarpeeseen sopivimman kortin.
  Suurimman osa korteistani kyllä myyn ja sitten ei omaan tarpeeseen löydykään sopivaa, varsinkin kun myymättäjääneet ovat yleensä niitä mistä en itsekään kovin pidä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ja mä en taas osaa tota - tehdä kortteja valmiiksi, sen enempää niitä henkilöimättä. Kaikki kortit mitä olen tehnyt, olen aina tehnyt jollekin, yrittänyt ajatella häntä kun olen korttia tehnyt ja saada jotain häneen liittyvää korttiin mukaan. Ja monesti sitten harmittelen kun pitäisi äkkiä saada jollekin joku kortti, ja ei ole mitään varastoa mistä vaan napata matkaansa valmis kortti.

   Minä en ole myynyt kuin yhden tekemäni kortin, ja yhteisen hyvän nimissä olen tehnyt jokusen (kuten nyt esim. nämä kortit). Minusta on kauhean vaikea hinnoitella noita kortteja, ja siksi yritän ajatella noita tarvikekustannuksia ja että mitä käsintehdyt kortit voisi maksaa kaupassa. Mutta en siltikään osaa :)

   Poista
 2. Joo kyllä hinnoittelu onkin vaikeaa. Eihän niistä voi pyytää niin paljon, että jotain kunnollista tekopalkkaa itselle jäisi. 4-6 euroa itse pyydän kortista riippuen. En koskaan laske tarvikkeiden tarkkaa hintaa. Lähinnä mietin kuinka paljon korttiin meni aikaa ja onko siinä jotain kalliimpaa materiaalia. Tai jos haluan kortista äkkiä eroon niin pistän halvemmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 4-6euroa kuulostaa hyvältä, tosin sun korteista mä kyllä ainakin maksaisin enemmänkin - ne on niiiiin hianoja ja kauniita!! Itse taisin ottaa silloin 7e, melko yksinkertaisesta rippikortista, ja ostajan naamasta näkyi että se oli liikaa, vaikka hän kyllä sanoi että se on ok hinta :) Joo, parempi että mä en noita kortteja ala myymään, mä en näistä ymmärrä mitään :D)

   Poista
 3. Heh heh, mä olenkin joskus ajatellut, että mitä jos panis johokin korttiin, johon itse on kovin tyytyväinen, hinnaksi vaikka 10 euroa. Ihan vaikka piruuttaan ja kattois meniskö kaupaksi :D

  VastaaPoista
 4. Hei aivan varmasti menisi! Sun korttien hinnat pitäisi olla semmoset 8-10eepoa, ne on niin kauniita, hyvin tehtyjä, ja lahjoja jo sinällään :) Ja ehdottomasti kortteja, mistä näkee että ne ei ole mistään kaupasta ostettuja, vaan taidolla tehtyjä taideteoksia. Jos kyseinen hinta olisi jollekin liikaa, niin sitten sen jonkun ei niitä tarvitsisi ostaa, eikä hänellä silloin olisi oikeutta niin hienoa korttia kenellekään ojentaa. Nih :)

  VastaaPoista
 5. Kivat kortit ja kiitos tuosta linkkivinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ollos hyvä :) Nuo on niin kivoja hyvänmielen kuvia, ja niitä voi käyttää moneen eri tilanteeseen.

   Poista
 6. Ihanat kortit ja niin ajatuksella tehdyt! Tykkään varsinkin tuosta viimeisestä ;)

  Ja kuolaan täällä noita teidän edellisiä herkkuja. Jestas, miten ihanan nautinnollista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä kyllä tykkäsin kanssa näistä korteista, niistä tuli semmoisia yksinkertaisen hymyillyttäviä :)

   Ja kiitos, tapastelu oli kyllä tosi kiva! Siihen voisi keksiä mitä vaan vaihtelua, ja kun vielä tuo meidän koko porukka tykkää nautiskella hyvästä ruuasta, niin kiva noita syötäviä oli yhdessä väkertääkin.

   Poista
 7. Kivat kortit :)
  Minä tarvitsisin aikaa ja inspiraatiota - kumpikin vähissä ja ei ole tullut tänä vuonna vielä kortin korttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) En mäkään ole kortteillut sitten joulukorttien kuin nämä kolme korttia, koruja sentään jokusen tehnyt, ja viikonloppuna vihdoin sen korvistaulun, mikä on pitänyt kesän lopusta asti tekemän. Kaikkea askarteluun ja koruiluun liittyvää oon kyllä shoppaillut, oikeastaan ihan liikaakin, mutta kun on noita muhivia inspiksia, niin niitä on täytynyt vähän ruokkia ;) Nyt pitäisi löytyä inspistä siivoamiseen, niin pääsis kuvaileen noita uusia juttuja!

   Poista
 8. Hauskoja ja pirtsakoita kortteja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Joanna, kyllä näistä tuli semmotteita hymyillytyksiä, kuin pitikin :)

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)