perjantai 15. helmikuuta 2013

Tapastelua

Minä olen jotenkin kosolti ihastunut tapaksiin, mezen, antipastiin, mitä näitä napostelujuttuja nyt taas sitten onkaan. Ajatus pöydän ympärille kokoontuvista ystävistä, napostelusta, useiden uusien makujen maistelusta ja nautiskelusta kuulostaa kokonaisuutena hirmuhyvältä.

Piti siskoloisten kanssa tässä yhtenä viikonloppuna änkeämän lehvaan. Mutta koko porukka oli vielä väsyneen kulahtaneita flunssailusta, työviikosta, kaikesta ja muusta. Niinpä kotosalla nyhvääminen, lehva ja jotain hyvää syötävää kuulosti paremmalta vaihtoehdolta. Skyfall sai seurakseen ihanaa tapastelua!


Pöytä täyttyi valkosipulipatongeista, friteeratuista mozarellatikuista sekä cheddarjalapenoista, valkosipulilla-voilla-juustolla ja chilillä ryhditetyistä etanoista, kurkkutikuista, herkkusieni-valkosipuli-punasipuli-sherry-paistoksesta [hirmuhyvää!], eri tuorejuustoilla (mozarella, valkosipuli- ja ruohosipulituorejuusto) täytetyistä tölkkipaprikoiden paloista, mitkä oli kieputettu vielä prosciutto siipaleella. Tölkeistä oli tarjolla artisokansydämiä, täytechilejä, isoja vihreitä oliiveja, keskellä vielä iso lautasellinen erilaisia tapasleikkeleitä, osa pippurijuustolla täytettynä. Lisäksi oli vielä keksejä ja haisujuustojen kuningatarta, Castello Marquisia sekä äiskän tekemää hirmuhyvää omppuhilloa.

Oi miten ihastuttavaa!! Herkullista ja hellivää viikonloppua teille kaikille!

3 kommenttia:

 1. Slurps mitä herkkuja!
  Minäkin pidän kovasti tuollaisesta naposteluruuasta, tosin yritän vähän kartella sitä, kun tulee aina syötyä enemmän kuin olikaa tarkoitus.

  En ole ikinä valmistanut itse etanoita eikä ole edes etenapannua (mikä puute keittiötarvikevalikoimassani!), mutta ohje olisi kiva. Oma suosikkini on kyllä Roquefort etanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkään etanapannusta enemmän kuin nuista kotiloista kaivelusta, ja nämä slimy little bastardit oli tällä kertaa lankomiähen kuorruttamia. Sen verran kun kerkesin muulta tapastelu valmistelulta huomaamaan, niin piti olla voita, valkosipulia sekä juustoa - PALJON ja päälle vielä ripauksen ripaus kuivattuja chilejä hienon hienona jauheena. Mutta kysäsen huomenna tarkemman ohjeen, ellei sisko kerkee jo tänään asiaa kommentoimaan. Siitä kun ei koskaan tiiä.

   Poista
 2. Kerkeen kyllä, mutta se oli kyllä aikalailla tuossa :)
  Prismasta saa vallan hyviä etanapannuja ja tölkkietanoita. Niitä voi leikata puoliksi, jos ovat isoja ja laittaa pannun koloihin. Sitten murskataan haluamansa määrä valkosipuleita, 3-9 on hyvä ja murskasekotetaan voihin tai oivariiniin. Pannun kolot täytetään valkosipulivoilla ja päälle ihan pikkuripaus savuchilijauhetta tai vaikka tippa tabascoa joka koloon. Päälle vielä oman maun mukaista juustoraastetta ja 200C uuniin, jotta juusto paahtuu. Seuraksi patonkia ja se on siinä.

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)