keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Haastellisia tunnustuksia, kiitos ♥

Muutama kiva tunnustus on jäänyt mainitsematta täällä. Ensinnäkin sain mukavan tunnustuksen "naapurin likoilta" blogista Kiristääkö silmukka? Taitavat siskokset Peppiina ja Ebbu pitävät yhdessä blogia, missä kertovat innovatiivisista käsitöistä, kodin sisustamisesta ja jopa parveke viljelystä. Siskosten tekemisissä kohtaavat niin kulttuurit kuin juurikin sopivasti kieroutunut huumorintaju ;) Ja tosiaan, me kun uimme lapsena samassa järvessä, joimme kotona tehtyä mehua, taikka simaa, jogurttipikari-mukeista omenapuiden katveessa ja opettelimme pyöräilemään saman orapihlaja-aitojen reunustaman tien mäessä, niin hykertelen lähes aina siskosten iloisille ja kauniille postauksille :) Kiitos tunnustukset!

Toinen tunnustus/haaste tuli iloiselta Sanna-Marilta Räpellystä blogista. Haasteena on kertoa, että mitkä viisi kohdetta hankkisin ilman materiaalisyyllisyyttä, jos minulla olisi kaikki maailman rahat.

Tämmöisen melko materiaalisen, mutta kuitenkin humanistisen kaksoisluonteen on silkkamahdottomuus pohtia noita viittä kohdetta mitenkään yksiselitteisesti, joten tein kaksi listaa :)

Jos humanistisella ja maailmaa syleilevällä haltiakummilla olisi kaikki maailman rahat, niin hankkisin itselleni;

1. maailman sotateollisuuden - hävittäisin kaikki aseet, ja hymyilisin levästi.
2. maailman ölyvarannot - eipähän tarttisi siitäkään muiden riidellä, ja pysyisi bensanhinta matalalla.
3. maailman koulutusjärjestelmän - kaikki oppisivat lukemaan, laskemaan ja saisivat mahdollisuuden tietoon. Omistaessani koulutusjärjestelmän, ymppäisin siihen myös hyvien käytöstapojen kurssin, mikä olisi kaikille pakollinen. Joillekin yksilöille jopa jatkokurssit olisivat pakollisia...
4. maailman viljavarannot - jakaisin ne paljon tasaisemmin, poistaen ylituotannon ja aliravitsemuksen taakkaa.
5. the kirjan - semmoinen kirja, jonka sisältö aukeaisi koko maailmalle, ja sen sisältö olisi niinkin yksinkertainen, kuin että ymmärrä itseäsi, rakasta läheistäsi, auta hädässä olevaa, kunnioita maailmaa, arvosta muita ja pyri elämässäsi eteenpäin.

Kaikki rahathan mulla tosiaan olisikin jo, joten niistä ei tarvitsisi muiden murehtia tai riidellä. Kätevää :)

Jos taas ajattelen asiaa tyystin itsekkäästi, henkilökohtaisesti ja omavaltaisesti, niin jos omistaisin kaikki maailman rahat niin hankkisin itselleni ilman materiaalisyyllisyyttä seuraavat kohteet;

1. Iso, kaunis talo maalla, metsän ja peltojen keskellä, veden äärellä. Niin iso talo, että olohuone-tupakeittiö-ruokailutila "huoneen" lisäksi talosta löytyisi ainakin monta makuuhuonetta, kirjasto, askarteluhuone varastoineen, vaatehuone, pelihuone/takkahuone ja saunaosasto, vaikkakin kesällä aina lämpiäisikin taloon kuuluva rantasauna.

2. Oma puoti, missä olisi kukkakauppa-lahjatavarapuoti-kahvila-pitopalvelu-ohjelma- ja hautaustoimisto. Pieni lämminhenkinen puoti, mistä löytyisi kaikki tarvittava elämän suuriin ja pieniinkin juhliin. Puoti, minkä tarkoitus olisi tuottaa iloa, onnea ja lohtuakin.

3. Jalokiviä. Paljon ihania kimaltelevia jalokivikoruja, ja ainakin tämän upealla sinisellä timantilla koristetun sormuksen. Ihan vaan muistuttamaan itseäni elämän ihanuudesta ja ainutlaatuisuudesta.


4. Oma saari, jostain kaukaa, lämpimästä, sieltä missä aurinko paistaa kuumasti, vesi viilentää, hedelmät ovat tuoreita, päivät kuluu juodessa mangomehua ja ihaillessa delfiinejä.

5. Pitkä pitkä pitkä pöytä, minkä ääressä saisin kestitä kaikkia rakkaita sukulaisiani ja ystäviäni. Pöytä notkuisi aina herkkuja, sen ääressä olisi onnellisia ihmisiä ja sen ympärillä syntyisi paljon rakkaita muistoja.


Olipas tämä ajatuksia herättävä haaste, Kiitos Sanna-Mari! :) Nyt haluankin ojentaa tämän haasteen muodossa olevan tunnustuksen kaikille täällä blogissa piipahtaville, ollos hyvät

Mikä olisi SINUN viiden lista, mitä materiaa haluaisit jos SINULLA olisi kaikki maailman rahat? Halutessasi voit vastata kommenttiosiossa, taikka kirjoittaa aiheesta blogiisi, tai muuten vaan hymyssäsuin miettiä omaa listaasi :) Minua ainakin kiinnostaa, mitä te muut tahdotte, jos saa valita vain viisi hankintaa.

(Kaikki tämän postauksen kuvat ovat netistä, google-kuvahaulla etsittyjä, yksikään niistä ei ole minun kuvaama, valitettavasti.)

3 kommenttia:

  1. Tunnustusta pukkais mun blogissa :D

    VastaaPoista
  2. Voi hyvänen aika! Ei taas voi paljon muuta sanoa! Uskomattomia listauksia, jotka saa hymyn kareilemaan taas kerran.

    Naurunpyrskähdyksiä sai myös jugurttimukimaininta. Ei taida olla kauaa aikaa, kun porukoiden kotoa tai mökiltä löyty huolella säilytettyjä 80-luvun jugurttimukeja :))

    VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)