maanantai 24. tammikuuta 2011

Merenneito-kääty


Löysin tässä vähän aika sitten tieni Korukoplan sivuille, ja olinpas kuulkaas kerrankin oikeaan aikaan, oikeassa paikassa! :) Annan Aarteistakin tuttu Anna oli tehnyt hienoja sulatuslasiriipuksia, joista hän haastoi tekemään korun. Pääsin mukaan haasteeseen, ja innoissani aloin suunnitella korua. Sulatuslasiriipuksen melko painava ja isohko koko oli ainakin minulle haaste, mutta kaunis turkoosi väritys oli juurikin minun juttu, joten haaste oli samalla sopivan haastava mutta ihana. Muut haasteeseen hypänneet "koplalaiset" olivat ihailtavan nopeita omien korujensa kanssa, mutta itse vältin Korukoplan blogia ennen kuin sain oman koruni valmiiksi; en halunnut alitajuisestikaan matkia muita :) Niinpä sitten viime yönä lauantai-päivystyksen päätteeksi aloin askartelemaan, taikka siis koruilemaan!

Pakko tunnustaa heti aluksi, että ihan hirmuisestihan minulla ei ole tästä hommasta kokemusta :) Lapsena tuli helmiä pujoteltua puuvillalankaan, ja sen lisäksi tuotoksena on ollut pari avainnauhaa sekä yksi ainokainen kaulakoru, mutta siinäpä se sitten onkin. Työvälineiksi kaivoin kalupakista pienet nokkapihdit ja sivuleikkurit, apuvälineeksi nappasin vielä mittanauhan sekä hakaneulan. No mutta innostusta oli kilokaupalla enemmän kuin välineitä, joten niillä sitä sitten ryhdyttiin luomaan.



Halusin korustani käädyn, mitä voisi käyttää ihan vaan ilahduttaakseen itseään, mutta toisaalta se olisi myös tarvittaessa juhlan arvoinen. Ajatuksena oli saada käädystä nuorekas, näyttävä, tyylikäs, leikkisä ja kepeä. Korussa on käytetty hopean väristä koruvaijeria, puristettavia kiinnityshelmiä, hopeisia välihelmiä ja eri kokosia sekä mallisia lasihelmiä. Nuo neliömäiset foliohelmet sekä eriväriset säröhelmet olivat mielestäni tosi kivoja, ja hauskasti sopivat koruun! Korun kiinnitykseksi rakensin lukon hopeisista tuplarenkaista ja valmiista rapulukosta. Se oli ehkäpä kinkkisin vaihe (lue "hermomenihuonoonkuntoon"), mutta hakaneula oli siinä kohtalainen työkalu... [gröhöm]


Tämmöinen tästä tuli. Aamuyöhön siinä meni, mutta en malttanut jättää keskenkään, kun niin innoissani tästä käädystä olin. Iso KIITOS Anna tosi kivasta, inspiroivasta ja innostavasta haasteesta!

9 kommenttia:

  1. Wow,ja sinäkö et ole koruja tehnyt! Tämä on upea ja varmasti sopii juhlaan kuin juhlaan.
    Turkoosi on minunkin lempivärejä etenkin koruissa.Jos menisin naimisiin pitäisi vihkisormuksessa ehdottomasti olla turkoosi kivi ;) ...ja taas eksyn sivuraiteille.

    VastaaPoista
  2. Wau - upea koru. Minäkin tykkään turkoosista ja pidän tuosta vaijerisysteeemista, se tuo mukavasti ilmavuutta.

    Joutunet itsekin toteamaan: annoin pikkusormen ja se vei koko käden. Tervetuloa uusi harrastus :)

    Mä täällä jatkan potemista. Selvisin kuitenkin yöstä hengissä.

    VastaaPoista
  3. pitäähän tätä tulla tännekin kehumaan. ihan valtavan upea tästä korusta tuli :D tiesin itsekin, että nuo lasiriipukset ovat haaste (ainakaan minä en ole saanut niistä mitään tehtyä, ovat vaan nahkanauhassa), joten hienosti kaikki saivat loihdittua mitä kauniimpia kokonaisuuksia. ja jos tosiaan et paljoa ole koruja tehnyt, niin ties mitä upeuksia loihdit vähän ajan päästä ;)

    VastaaPoista
  4. Aivan mahtavan upea koru! Tuollaiset käätymalliset ovat tosi kauniita.

    VastaaPoista
  5. Mulle tulee tuosta mieleen joku Aigeianmeri tai muu sellainen välimerellisen + Kreikan + jotenkin myös egyptihenkisen yhdistelmä.

    TOOODELLA UPEA! :)

    VastaaPoista
  6. Onnittelut Haltiakummi todella hienosta korusta! Näkemystä ja taitoa näköjään riittää ihan ensimetreilläkin! : D Ihanat väritkin!

    VastaaPoista
  7. Oi kuinka raikkaan turkoosinen. Turkoosi on kyllä aivan mieletön tehosteväri.
    Ihana!!

    VastaaPoista
  8. Ihanat värit ja sopiva nimi tuolla käädyllä... monitaituri olet, pakko jälleen todeta!

    VastaaPoista
  9. Kiitoksia kivoista kommenteista, ne ilahdutti kovin tätä yövuoroissa elelevää korukokelasta! :)

    Birdiebabe; kyllä se näin on, että juurikaan en ole itse koruja tehnyt, mutta toki monen monta ostanut ja hypistellyt :) Ja turkoosi on kyllä kaunis, sopii hyvin tällaiselle kalvakallekin.

    Rva Kepponen; ihanaa kun olet hengissä potemisesta huolimatta. Ja mitäh, mitä se pikkusormi onkaan antanut mennessään?? Jään jännityksellä odottamaan kuvatuksia tervehdyttyäsi. Kiva kun huomasit tuon ilmavuuden, juurikin sitä hain noilla helmien väleillä ja ohuella vaijerilla :)

    Anna; KIITOS Sinulle :) Täytyy kyllä ruveta opettelemaan enemmänkin koruilua, varsinkin erilaisia tekniikoita ja _työvälineitä_... ;)

    Sari; Kiitos, itsekin tykkään tuommoisista käädyistä muutenkin.

    Mirka; Joo, jotenkin tuo menee välimeren maihin, auringonlämpöön ja merituulen suhinaan. Ja juu, samalla myöskin jotenkin egyptimäinen, itsekin ajattelin kleopatran koruja tuon riipuksen kanssa.

    Leonida; Kiitos armas! Saisit opettaa minulle tekniikoita ja muita vähän paremmin. Meikäläinen kun tuppaa tekemään kaiken kantapään kautta :D

    Nina; Kiitos! Turkoosi on kyllä kaunis ja huomion herättävä väri.

    Ritva_47; Kiitos sinullekin kehuista! Ihan kuules jouduin pohtimaan tuota nimeäkin, kun piti olla jotain hienoa, kuvaavaa, muttei kummiskaan yli imelää :))

    VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)