keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Kihlatut sushit


 Rakkaat yllättivät ihanasti, ja paukauttivat kihloihin! Sain yövuoroon tekstiviestin; "Sitä olisin vaan sulle soittanut, ennen kuin akku loppui, että käytiin hakemassa prismasta kinkkua, kurkkua ja kihlat. Sai s-bonusta." Hörähtelin ääneen ilosta ja onnesta


No mutta tätä iloista uutista piti juhlia, ja heti alkoi kova pohdinta että mitä herkkuja sitä laitettaisiinkaan juhlan kunniaksi? Vaihtoehtoja oli monia, ja pitkän pohdinnan jälkeen päätimme tehdä sushia. Pari, kolme tuntia siinä meni "askarrellessa" magi-rullia ja nigiri-suupaloja. Tosin riisin keittäminen ja jäähtyminen sekä tamagoyaki-munakkaan paistaminen veivät noista tunneista oman aikansa. Eikä sitä ajan kulua niinkään huomannutkaan, kun porukalla tehtiin, siemailtiin shampanjaa ja höpöteltiin kaikenlaista. Lopulta päästiin herkkupöytään nautiskelemaan. Onneksi elämässä on aina jokin syy juhlia!


Hyvät ohjeet sushi-iltaan löytyy Sushireseptien sivuilta.

3 kommenttia:

 1. Ai mikä herkkupöytä. Nam. Olisin voinut tulla kuokkimaan. Oiskohan sushi soseutettuna hyvää ?

  Olen suuri sushinystävä. Mä kiskoin 1,5 vuotta yleensä 3 kertaa viikossa sushia lounaaksi. Aloitin 3 lautasesta ja lopuksi saatoin kiskaista 13 lautasta. Lounaspaikassani sain aina hyvän paikan, olinhan erityisen tuottava asiakas :)

  VastaaPoista
 2. Voisin kyllä veikata, että eipä se kovin makuhermoja hivelää olisi tumman harmaana mössönä, missä kaikki olisi yhtä ja samaa sotkua. Joo, en kyllä lähtisi kokeilemaan soseutettua sushia :)

  Mäkin tykkään sushista, sitä yksinkertaisten aineksien yhteensovitettua makupalettia on vaikea löytää mistään muusta. Tykkään nähdä mitä syön, ja tietää mitä on odotettavissa kun laitan ruuan suuhuni. Ja tykkään kyllä sushin keveydestäkin, vaikka riisi onkin tuhtia ja täyttävää.

  Mutta nyt vasta ekaa kertaa tein itse sushia. Siskolla oli pampumattojen sijaan niitä Leuken silikonisia sushimattoja, ja ne kyllä toimi todella hyvin. Magi-rullia oli kiva tehdä, mutta nigiri suupaloja melkeinpä kivempi syödä.
  Ja muutes, Tamagoyaki-munakas oli ainakin minulle ihan uusi tuttavuus, mutta sen makeahko maku oli kyllä ehdottomasti suositeltava, kannattaa kokeilla! (ohje löytyy parhaiten googlettamalla).

  VastaaPoista
 3. Todella ihanan näköinen juhlapöytä ja mukavaa juhlan aihetta teillä on ollut.

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)