torstai 18. marraskuuta 2010

Silloin kun minä olin nuori, (ja leipäkin maistui leivältä)

Rva Kepponen sekä Sanna-Mari haastoivat minut muistelemaan lapsuutta. No minähän tykkäsin kovasti olla lapsi, ja vaikka elämäni onkin ollut jokalailla hyvä, niin lapsuus on ehdottomasti ollut parasta ja onnellisinta aikaa. Tässäpä minun muistelot:

 Minä ihanassa sienipotkarissa. Nättiä :)


1. Mitä vastasit pienenä kysymykseen - Mikä sinusta tulee isona?
Muistan vastanneeni ambulanssinhoitaja ja kenkäkauppias, koska mielestäni kenkäkaupassa tuoksui aina niin hyvältä, ja se oli siihen aikaan niitä ainoita kauppoja, missä myyjä kysyi lapseltakin jotain. (eli miltä se kenkä tuntuu :)

2. Mitkä olivat sarjakuvien/piirrettyjen lemppareitasi?
Meille kotiin tuli Maailman Vahvin Nalle, ja silloin lapsena luulin että se on ihan yleinen sarjakuva :) Vähän isompana tykkäsin jostain syystä Marsupilameista ja Asterixeista. Mutta Aku Ankasta en koskaan ole oppinut tykkäämään. Anja-mummo luki meille kylläkin siitä aina Pikku-hukan ja Hiawathan, mutta muuten en edes saanut lukea Akua lapsena.

Piirretyistä tykkäsin kovasti. Tohtori-Sykerö, Kössi-kenguru, Maija-mehiläinen ja Taotao olivat suosikkeja, varsinkin panda muorista. Myös Barbababat olivat mieleeni. Kaikki väkivaltaiset piirretyt oli meillä kotona kiellettyjä, enkä tosin muista että sellaisia olisi lapsuudessani ollut. Kun Turtlesit alkoivat telkusta, niin olin jo vähän isompi, ja meilläpäin nekin laskettiin väkivaltaisiksi (Joo, meillä kasvoi vain vapaankasvatuksen humanisteja, joilla oli rajoja ja rakkautta :)))

3. Lempileikkejäsi?
Polttopallo, ringinvaihto ja tervis, eli tervapata. Mielikuvitusleikit oli kivoja, meillä oli siskon kanssa oikein mielikuvitushahmot/alteregot Jaana ja Tiina. Leikittiin paljon pihalla, kirkkistä, tuikkista sekä polee ja rovee, tosin meillä taisi olla cowboyt ja intiaanit. Niin ja tietty kotia leikittiin ja nukkevauvoja hoidettiin. Meillä ei oikein ollut tyttöjen ja poikien leikkejä, vaan kaikki leikki yhdessä mitä enemmistö tahtoi. Se oli kivaa :)

4. Parhaat synttärisi ja miksi?
Hmmm, minun synttärit oli aina parhaita :) Siskon kanssa meillä oli yhteisten synttäreiden takia aina isot juhlat kotona, äiti leipoi ja teki ja laittoi, ja teki muuten monesti meille synttärimekotkin. Ja Anja-mummokin piti meille monesti synttärikarnevaalit, tai no ainakin 5v. pippalot, mitkä muistan vieläkin. Lahjoista en muista mitään erityistä, mutta 7v lahjaksi saimme hulahulavanteet. Iltaan mennessä ne oli jo neliöt.

5. Mistä urheilusta pidit/harrastit?
En erityisemmin pitänyt mistään urheilusta ylitse muiden. Kesät uitiin siitä asti kun jäät lähti, siihen asti kun jäät tuli. Päivittäin käytiin uimassa omassa järvessä, taisin olla neljä-viisi kun opin uimaan. Ja talvella luisteltiin. Koskaan en ole osannut hiihtää kunnolla, ja siksi siitä en tykännytkään, mutta luistelu oli kiva. Yleisurheilussa tykkäsin pituushypystä ja aitajuoksusta, koska niissä olin hyvä :)

6. Ensimmäinen musiikki-idolisi?
En kyllä yhtään muista. Sen muistan että sisko tykkäsi Katri-Helenasta ja Jonnasta :) Ja yhdessä laulettiin Mattia ja Teppoa! :D Ensimmäinen josta taisin oikeasti tykätä oli Neon2. Veli yritti aivopestä meitä J. Karjalaisella ja Metallicalla, NKTBa meillä ei saanut kuunnella (veikka kielsi.)

7. Paras joululahjasi/muu lahja, jonka olet saanut?
Meillä saatiin aina paljon lahjoja, niin jouluna, synttäreillä kuin nimppareillakin. Myös muut kuin juhlakalu sai lohdutuslahjat :) Lahjat olivat aina jotain hyödyllistä, kovasti toivottua ja haluttua. Pelejä, kirjoja, legoja ja urheiluvälineitä, seassa pehmeitä paketteja ja vähän jotain "mä niin kovasti toivoisin"-leluja. En muista mitään erityistä lahjaa mikä olisi ollut valtavan tärkeä, kaikki lahjat oli aina niin kovin ihania.

Mutta muistan yhden erityisen joulun lapsuudesta, kun isä joutui lähtemään pariksi kuukaudeksi kauas pois työmatkalle, samana päivänä äiti liukastui rappusissa ja polven nivelsiteet meni sököksi, ja sitten vielä YLE oli lakossa. Siinä me lapset porua väännettiin että nyt tulee kyllä maailman surkein joulu, iskä ei ole kotona, äitillä jalka paketissa ja telkustakaan ei tuule mitään!! Mutta arvatkaapas, perhetutut ja järjestöystävät tulivat tekemään meille joulusiivon, me lapset saatiin auttaa, ja toivatpa vielä tullessaan herkkukorin sekä joulukuusen! Ja isän sisko perheineen kutsui meidät heille maalle perinteisen joulun viettoon! Päästiin valmiisiin herkkupöytiin, lahjoja saatiin enemmän kuin koskaan, ja jouluyökin nukuttuun äidin kainalossa! Voi että, se olikin paras joulu se! :)))

8. Mitä olisit halunnut elämässäsi tehdä, jota et vielä ole tehnyt?
Jaa,a, minä olen niin tuuliviiri, minä nyt haluan aina milloin mitäkin. Mutta vielä en ole ainakaan lotossa voittanut miljoonia, ostanut isoa taloa maalta, enkä ole muuttanut edustusrouvaksi eteläiselle pallonpuoliskolle. Enkä muuten ole vielä saanut noita opintojakaan valmiiksi... No joo, yksi asia mulla on kyllä vielä tekemättä, minkä toivon vielä elämässäni tapahtuvan; haluan tulla äidiksi, ja antaa lapsilleni niin hyvän ja onnellisen lapsuuden kuin minullakin oli.

9 kommenttia:

 1. Ihania lapsuusmuistoja!! Kuulostaa todellakin onnelliselta lapsuudelta!

  VastaaPoista
 2. Hih, sussa lapsena ja meidän kuopuksessa on tosiaan samaa näköä.

  Minäkin toivon, että toiveesi toteutuu.

  VastaaPoista
 3. Tämä oli kyllä niin sinun näköisesi juttu. Ihana oli lukea! Onnellinen lapsuus paistaa joka riviltä. : )

  Kannattaa toivoa, monet toiveet jopa toteutuvat... Pidän peukkuja!

  VastaaPoista
 4. Ehheheh, mä niiiiiiiin odotin rva Kepposen kommenttia tuosta kuvasta! :D)))

  Kiitos kiitos naiset.

  VastaaPoista
 5. Ihan mielettömän ihana postaus!

  VastaaPoista
 6. Voi sinua! Onnellinen lapsuus paistaa sinusta vieläkin! Toivon myös sydämestäni, että toiveesi toteutuu.

  VastaaPoista
 7. OOoo, näitä oli mukava lukee! :)
  Kyllä ne turtlesit on ihan oikeesti väkivaltasia. Opekaverin mukaan jossain koulutuksessa oli sanottu, että niissä pitäs olla ikärajana 15...vai oliko ne nyt prätkähiiret. No, joka tapauksessa samaa sontaa kumpikin.
  Hauskaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti toiveesi toteutuu, sillä niin hyvältä ja onnelliselta lapsuutesi kuulosti.

  VastaaPoista
 9. Sinulla on varmasti ollut oikeasti ihana lapsuus, jossa olet saanut tuntea sitä aitoa rakkautta, jota moni lapsi tänä päivänä kaipaisi:) Olipa ihana lukea muistelojasi!

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)