sunnuntai 1. marraskuuta 2009

NappirasiaTässä päivänä muutamana toukopoukoilin, ja päätin tehdä vanhoille napeille oman rasian. Meidän mummulla oli iso purnukka nappeja, ja kun hän kuoli niin napit jaettiin suvun naisten kesken. Napit on vanhoja eripari-nappeja, mutta niissä on valtavasti muistoja. Muistan mummon kertoneen mikä oli mistäkin, kun pienenä tyttönä nappeja hypistelin, nostin purkista aina kourallisen ja annoin valua takaisin purkkiin sormien välistä solisten. Enää en muista että mikä oli mistäkin paltoosta ja kenenkä paidasta, mutta muistan kuinka kiva niillä napeilla oli leikkiä :) Niinpä tein tästä vanhasta sienisalaatti-rasiasta rasian noille vanhoille napeille. Uudet napit, mitkä tulevat pienissä pusseissa vaatteiden mukana varanapeiksi, niin ne saavat edelleenkin olla ompelulaatikossa, mutta vanhat "aarteet" tarvitsivat oman rasiansa.

Päätin jättää varsinaisen rasian päällystämättä, niin napit näkyy paremmin, mutta kannen koristelin vaaleanpunaisella paperilla, napeilla ja punaisella puuvillalangalla. Leimasin paperiin uusilla aakkosilla "appeja". Gröhöm, pakko tunnustaa, käytin niitä kirjaimia toista kertaa, ja huomasin että tuntia aikaisemmin (ekalla käyttökerralla..) olin hukannut niistä N-kirjaimen... Käsittämätöntä!!!! Etsin ja etsin, mutta ei, nyt on sitten aakkoset ilman ännää. Oon mä kyllä melekonen sählä :) Ännä korvattiin tuommoisella tarralla, mikä on ison napin keskellä. Reunaan virkkasin koristeen puuvillalangasta. Meinasin laittaa koristeeks vielä ompelutarroja ja muita, mutta sitten päätin että nuo vanhat napit olkoot keskenään juuri niin kauniita ja rakkaita kuin ovatkin :)


2 kommenttia:

  1. Oi kun tuli nätti! Nuo napit sopii tuohon hyvin, mut miks sie et tehnyt siitä keltasta? Olis sopinut jotenkin sulle musta paremmin. Mutta tuo on kyllä kanssa aivan valtavan söpönen :)

    VastaaPoista
  2. Enpäs muuten tiiä miksi siitä tuli vaaleanpunainen, kai se jotenkin liitty siihen että miellän noi napit niin voimakkaasti lapsuuteen.. Tosin, mun lapsuuskaan ei ollut vaaleanpunainen vaan kivan sininen :)

    VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)