keskiviikko 25. marraskuuta 2009

JoulukirjaTätini on oikea tonttumuori. Oikeesti. Hän on liki 30v. sitten pelastanut joulupukin reestä pudonneen Santtu-tontun heille asumaan, ja sittemmin Santtu on ollutkin saunatonttu. Kaikilla suvun lapsilla on ollut vastuu ja velvollisuus helliä Santtua saunan jälkeisillä pipari ja maitolasi-lahjuksilla. Santtu taas vuorostaan on vienyt pukille tärkeitä muistiinpanoja lasten kiltteydestä, ja varsinkin joulun aikaan lumessa on nähty pieniä tontun jalanjälkiä, ja joskus on saattanut vilahtaa hiippalakki taikka tallilyhty ikkunasta pihalle kurkatessa.
Mutta tädilläni on siis aina ollut lämpimät välit Santtu-saunatontun kanssa. Veikkaan että yksi syy siihen on se, että tätini on todellinen joulun ihminen. Ja hän rakastaa levittää joulua ympärilleen.

Muutama vuosi sitten tätini esitti toiveen joululahjasta; hän toivoi jouluun liittyvää lorua, runoa, laulua taikka muuta vastaavaa. Hän kun on todellakin aivan käsittämättömän ihastuttava joulun ihminen, niin halusin antaa hänelle jotain mihin hän saisi kerättyä ne kaikki saamansa lorut, laulut, riimit ja runot. Niinpä tein joulukirjan.

Joulukirjan sisäsivut ja päälisivut on tehty pahvista. Varainaiset kannet tein piirtoheitin kalvosta. Takakanteet printtasin kauniin joululaulun sanat. Etukanteen tein lumihiutaleita kalvoväreillä, ja ne pystyi halutessaan irrottamaan kannesta ja laittamaan vaikkapa ikkunaan.Päälisivun sisäpuolelle kiinnitin oman runoni. Ja näemmä kuumaliima näyttää vielä tökerömmältä valokuvissa kuin luonnossa ;)*29.yötä jouluun*

2 kommenttia:

  1. Apua... jouluun on tosiaan enää vajaa kuukausi. Ei vaan tunnu yhtään siltä, kun ei ole luntakaan.

    Hienon kirjan olet kyllä askarrellut. Ja hyvä idea laittaa ikkunaan liimattavia lumihiutaleita kanteen kiinni. Sehän ois hieno joulukortti-ideakin, sukulaiset sais kortin, josta vois irrottaa ikkunakoristeen.

    VastaaPoista
  2. Totta, siinä muuten hyvä joulukortti idea meille kaikille joidenka jouluperinteiseen kuuluu tehdä kortit viimetingassa :) Ja noilla ikkuna/kalvoväreille saa kyllä äkkiä valmistakin, joten voi laittaa tehtaan pystyyn, ja tarvittaessa käyttää lapsityövoimaa koristeiden tekoon.

    VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)