tiistai 24. marraskuuta 2009

Itse tehty joulukalenteri


Olen tehnyt muutaman erilaisen joulukalenterin, tällaiset tein suvun lapsosille pari joulua sitten. Pohjana oli vahvaa pahvia, mihinkä ensin porasin ylänurkkiin pienet reijät ja sitten liimasin kuumaliimalla erikokoisia rasioita 24kpl. Spray-maalasin pohjan rasioineen kultamaalilla. Seuraavaksi päällystin rasioiden kannet kauniilla papereilla, ja kirjoitin niihin kimallekuumaliimalla numerot. Varsinaisina "lahjoina" oli 8.ssa rasiassa jokin tontun jättämä lorulla varustettu jouluinen tehtävä, kuten leikata lumihiutaleita silkkipaperista, leipoa joulutorttuja jne jne. Ja lopuissa oli sitten "krääsää", tarroja, pinnejä, pikkuautoja, askartelu "timantteja" jne. Itse kalenterit ei maksanut mahottomia ja ovat täysin uudelleen käytettävissä, mutta "lahjat" käy äkkiä kalliiksi :)* 30. yötä jouluun*

5 kommenttia:

 1. Ihanan jouluinen kalenteri =). Hienoa, että itsetekemiä kalentereita vielä löytyy. Ne on paljon jännittävämpiä, kuin esim. suklaakalenterit :)..mutta se on kyllä tosi että tuleehan yllätyksille hintaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos :)
  Juu, itse yritin ratkasta hintaa pienemmäksi noilla tehtävillä, tosin toki piparimuotit ja postimerkitkin maksaa, mutta periaatteessa vähän vähemmän.. 8v ja 6v lapset pystyivät tekemään aika paljon itsekkin tehtäviä, mutta pienempien lasten (5v ja 2,5v) vanhemmat olivat ihan helisemässä kun pitkän tarha- ja työpäivän jälkeen olisi vielä pitänyt ruveta tekemään tontun tehtäviä (vaikkakin yritin laskea ne viikonlopuille).
  Mutta toisaalta, lapsethan ilahtuu jo ihan pienistäkin jutuista, joten eipä niitten "aarteiden" oikeasti niin kovin kummallisia tartte olla :)
  Toivottavasti sitten joskus aikanaan saan tehdä omille lapsilleni erilaisen kalenterin joka vuodelle, ja itse nauttia pienistä joulun askareista ;)

  VastaaPoista
 3. Olis kiva tehdä lahjavaihtoa tuollaiseen. Olen niin lapsellinen, että haluisin tehdä Ossille ja itselle tuollaisen kalenterin. Jos saisi vielä tällä aikataululla muutaman ihmisen, joiden kanssa tekisi lahjavaihdon, esim. mä tekisin 8:lle päivälle, toinen 8:lle ja kolmas kolmas 8:lle päivälle . Nämä kun kierrättäisi niin olisi jännitystä. Tosin myös sitä rahan menoa. Ja taitaa aikataulu olla tiukka. Kerroitko sisällöistä jo tarkemmin jossain?
  T:Sofia

  VastaaPoista
 4. Hih, oikein kun etsiskelin kansioita läpi, niin löysin tontun lorut :) Eli tosiaan osassa rasioita oli ihan vaan "krääsää", pinnejä, pampuloita, tarroja, joitain askartelu "timantteja" jne. Mutta osassa rasioita oli tehtävä, minkä tonttu oli lapsille jättänyt, laitanpa niistä muutaman malliksi tänne kommentteihin niin ei suotta tuosta poustauksesta tule hirmupitkä;

  01.12.
  Nyt alkaa joulun odotus, poissa on kiukuttelu ja kolotus!
  Hetkeäkään emme tuhlaa,
  siis vietetään pikkujoulujuhlaa!
  Talo pitää siivota, siis myös huone oma,
  ulkomuodon tulee olla puhdas sekä soma!
  Yhdessä laitetaan kaikkien herkkuja,
  ja lähetetään tontulle iloisia terkkuja!

  06.12.
  Tänään vietetään Suomen juhlaa,
  kun itsenäisenä maamme 90.vuotta rullaa.
  Tee Suomen lippu ja sille käki kaveriksi,
  ja ilta komista Suomen juhlinnaksi!
  [ja ohessa oli ohjeet lipun askartelemiseksi sekä karjalan käen tekemiseksi]

  15.12.
  Nyt on konstit ja neuvot monet
  kun jauhoiset on sormet.
  Pipareita paistetaan monen monta,
  ja niitä maistellaan odotellessa lunta.
  [lisäksi rasiassa oli piparimuotteja]

  22.12.
  Tähän aikaan vuodesta odotetaan montaa juttua,
  ja yksi odotus on ainakin tuttua.
  Voi kun kaikki ei olisi ollut vain unta,
  voi kun ulkona sataisi jo lunta!
  [Ohessa oli silkkipaperia ja ohjeet taitteluun sekä lumihiutaleiden leikkaamiseen.]

  24.12.
  On jo odotettu päivää monta,
  askarreltu, leivottu ja odotettu lunta.
  Lapset kurkkii tuleeko taatto,
  tänään on vihdoin jouluaatto!
  Päivä on pitkä ja erilainen,
  tänään saa olla niiiiiiin iloinen.

  OIKEIN HYVÄÄ JOULUA!!

  [ja isompiin aaton rasioihin tonttu oli paketoinut little pet shopin eläin maskotit :)]

  VastaaPoista
 5. Mutta kun olen tehnyt aikuisten kalentereita, niin niihin olen laittanut suklaata. Ja pikkujoulupäivien kohdalle mini pulloja ;) Ja minusta olisi ollut hauska tehdä sellainen aikuisten kalenteri, missä olisi monta taskua, ja kuhunkin taskuun laittaisi karkin ja prinsessa teepussin, siis niitä semmosia missä on elämää suurempia ajatuksia ;)
  Mutta ei; ostin eilen itselleni dumle-kalenterin! :D

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)