sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Kansainvälinen joulukuusi

 
Heimopäällikkö oli ilmoitettu kuusinäyttelyyn koristelemaan kuusi. Paniikkiratkaisu tilanteeseen oli lapsityövoima, ja me tyttäret otimme haasteen mielellämme vastaan :) Ajatuksena oli tehdä perinteinen joulukuusi, missä on perinteiset koristeet, mutta heimopäällikölle ominaisessa kansainvälisessä hengessä.

Koristeiksi leivoimme pipareita. On muuten yllättävän vaikeeta löytää ukko- ja akkamuotteja. Kaupoissa on vaikka kuinka ja paljon enkeleitä, tähtiä, muumeja, heppoja ja jopa terrierejä, mutta perinteiset ukot ja akat löytyivät vasta kiven alta. Pipareita piti tehdä tavallisen piparitaikinnan lisäksi murotaikinasta, mutta ne piparit olivat liian mureita ja olisivat hajonneet heti, joten pakko oli syödä ne parempiin suihin. Puna-valkoiseen koristeluun sopien piparit koristeltiin sokerikuorrutteella ja punaisella puuvillalangalla.

Lisäksi teimme lippunauhoja maailman lipuista. Halpisketjun kaupasta sattui lötymään lasten askartelukirjoja missä oli maailman liput. Ne sitten leikattiin, liimattiin paperisuikaleihin ja liimattiin punaiseen puuvillalankaan. Lopuksi vielä toinen lippu toiselle puolelle ja valmis.

Muut koristeet olivat teemaan sopivia puna-valkoisia koristeita.
Olipas meillä lystiä, ja heimopäällikkö oli kosolti ylpeä ja tykästynyt.


 

 

*25.yötä jouluun*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)