keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Nopea synttärikortti lähes joka ikävuodelle


Sekunnin mietin, että tohdinko laittaa tästä kortista postausta tänne, kun kuvan värit on taas jotenkin sotkeentuneet, mutta laitanpahan nyt kuitenkin :) Kuvitelkaapa siis tuon kuvan tausta valkoiseksi, ja muut värit samaan sävyyn sävyttömiksi, hyvä hyvä.

Tämä kortti oli kiva ja helppo tehdä. Tätä samaa kuva-ideaa olen nyt käyttänyt useammassakin kortissa, vain kynttilöiden määrää ja vuuan väriä vaihdellen.

Cupcake-leimasetissä on erilliset leimat vuuille, täytteelle ja koristeille. Niinpä leimasin tuon vuuan raidalliselle paperille mustalla musteella, ja täytteen valkoiselle paperille vaalean sinisellä musteella. Täytettä vähän väritin liilalla puuterivärillä, ja kimalleliimalla.

Piirsin täytteen ääriviivat hennosti lyijykynällä taustapaperille, ja piirsin siihen mustalla tussilla sopivan määrän kynttilöitä. Väritin kynttilät kortin saajan suosikkivärillä, liilalla, mitä käytin kortissa muutenkin. Kumitin näkyvät lyijärin jäljet pois, teippasin vuuan paikoilleen ja sen päälle teippasin täytteen 3D-kohoteippipaloilla. Lopuksi tein liilalla tussilla vielä varjostuksen kuppikakun alareunaan, ja tein kynttilöiden sädekehät kimalleliimalla. Annoin kuivua. (Jos en kerkiä odottamaan kimalleliiman kuivumista, niin laitan ne aina ihan vikaksi muuten valmiiseen korttiin.)

Kokosin kortin pinkille korttipohjalle käyttäen liilaa paperia kehystämässä korttia. Värillinen paperi sopi tähän korttiin, ja juhlan synttärikakkuihin oikein hyvin. Lopuksi vielä kuusi puolihelmeä koristamaan 6v. synttäreiden onnittelukorttia. Valmis.

6 kommenttia:

 1. Tosi kiva! Osaispa ittekki vaan tehä tussilla varjostuksia sun muuta vaan kun ei pysy kynä kädessä :D
  Korutaulusta tuli muuten kanssa tosi hieno, ylipäätäänkin hyvä idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Sanna :) Tää on kyllä ihan kiva tapa tehdä kortteja, tein tossa samanlaisen myös 10v synttäreille, mutta 65v juhliin en sentään alkanut kynttilöitä piirteleen kuppikakun täydeltä :D

   Ja kiitos, munkin mielestä siitä korutaulusta tuli oikein onnistunut :)

   Poista
 2. Onpa ihan sairaan hieno!! Musta nuo kynttilät ovat ehkä parasta, näyttävät kanssa ihan leimatuilta. Ja kyllä nuo korttien väritkin ovat juuri oikeat ja tuo siksak-pohja tosi kiva! Tykkään myös tuosta kortin rytmistä, että ei ole ihan keskellä tuo kuva, vaan jää hyvin tilaa noille puolipalloillekin. Ja aika hei hyvät nuo leimat, kun voi sitten käyttää monella eri tapaa, kun ovat kaikki erikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kylläpäs olit nyt siukku oikein tarkkaan katsellut <3 Ja tää on kyllä kätsy, kun tällä samalla tavalla voi tehdä kortin lähes joka vuodelle, ainakin nuoremmalle väelle. Taidanpa tehdä viikonlopulle kaksi korttia, toisen kahdellatoista kynttilällä, ja toisen kymmenellä :)

   Poista
  2. Ja yhteen neljäkymmentä :D
   Ja aina mä kortteja katson tarkkaan, sisko on opettanut. Muka vähän bongaankin, mitä tekniikoita tai vempeleitä on käytetty ja vieraammat ovat sitten ihan ihmeissään, kun niin hienosti osaan ihastella :P Mutta hei, hyvä taito se on sekin!

   Poista
  3. Onneksi sen 40.kynttilän sankarittaren kukkakortti on jo valmis ;) Ja siis _todellakin_ hyvä taito! :D

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)