sunnuntai 18. elokuuta 2013

Vähän sinistä, vähän turkoosia, vähän kukkia - paljon tanssia, iloa ja juhlaa!


Jaahas, ja nyt poikkeuksana blogilleni, lähes tulkoon "päivän asu"-postaus :)
Aijemmin esittelemäni turkoosit korut ja asusteet lyöttäytyivät hääasuni kaveriksi. Kivan mekon löysin kesän alussa Espritin alesta, alkuperäisestä hinnasta oli iloisesti yli 60% poissa, ja kummallisen haalean farkunsinisen sävyn sai värjättyä pesukoneessa tummansiniseksi, vain kaula-aukon tikkaukset jäivät haalean sinisiksi, mikä ei haitannut lopputulosta. Onneksi mekon kankaan kukkabrodeeraukset oli tehty puuvillalangalla, ja väri tarttui niihinkin tasaisesti, muuten lopputulos olisi ollut kyllä liian kirjava.

Sievät ja mukavat turkoosi-siniset Vagabondin Aida balleriinat löytyivät Aleksi13:sta alesta neljälläkympillä, ja Mexxin turkoosi, kristallein koristeltu bolero löytyi vaatekaapin uumenista, lähes käyttämättömänä - nuo kristallisomisteet tekevät sen, että monesti se tuntuu liian koristellulta puettavaksi, mutta häihin se sopi kivasti, jopa kirkkoon olkapäitä peittämään.

Rannekorut, kaulakorun, laukun somisteet ja kukkapinnit esittelinkin täällä jo aijemmin. Lisäksi tein tummansinisestä leveästä puuvillanauhasta hiuspannan, ompelemalla siitä ja pätkästä mustaa kuminauhaa lenkin. Löysin netistä tämän kivan ohjeen, millä tällaiset melkolyhyetkin hiukset sai juhliin nätisti kiinni. Sen kun vain pesi hiukset, kuivasi, laittoi muotovaahtoa, hetkeksi pienet paplarit kihartamaan, ja kieputti hiukset niskasta, sekä sivuilta pannan ympärille, lopuksi vielä muutama pinni niskaan kampausta koristamaan. Arkena vienosti luonnonkiharat/taipuiset hiukseni eivät edes tarvitse paplareita, vaan taipuvat nopeasti hiuspannan ympärille, mutta juhliin oli kiva saada vähän enemmän volymia.


Näillä sitä mentiin kesähäissä päivästä aamuyöhön :) Meikki jäi melkoiseksi sutaisuksi, kun tosiaan kaasona ollut siukku tuli aamupäivällä kampaajalta, joka useista selityksistä huolimatta oli laittanut siukun hiukset rumasti [lievä ilmaisu]. Niinpä sitten paplarit päässä aloin tehdä siukun tukkaa uusiksi, ja oma meikki tuli sitten hutastua siinä sivussa vauhdilla, ennen kuin oli jo kirkkoon kiire. Mutta hei, tää nyt oli muutenkin vähän semmoinen kesähippi-lookki, niin haitanneeko tuo :))

8 kommenttia:

  1. Sinulla on ollut kiva juhlatyyli! Hirvittävästi olet jaksanut tehdä valmisteluja juhlalookin eteen - sille iso respect (meikä vetäiseen yleensä ekan päälle sopiva mekon vaatekaapista tai kaupasta ja samat mustat asusteet vuodesta kymmenenteen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mä kyllä oon vähän huono kierrättämään juhla-asuja, ja lähes aina ostan joka juhliin uuden mekon. Tosin, kroppanikin on niin muuttuvainen (eli lihon), että senkin takia on lähdettävä mekkokaupoille... Mutta joo, käsi sydämellä, enimmäkseen se on kyllä turhamaisuuttani, että joka juhlassa pitää olla muka eri mekko :) Tällä kertaa olin kylläkin ylpeä itsestäni, kun löysin ensin tuon mekon tuntuvasta alesta, ja kun kaikki juhlakengät oli kolhiintuneita tai vanhentuneita, niin sitten tuli vastaan nuo tosi kivat ja muutenkin käytettävissä olevat kengät, joidenka muistin jo kaupassa sopivan tuohon kaapissa seisovaan boleroon, niin se oli sitten siinä. Kenkien haku reissulla koukkasin myös sinellistä pussillisen noita kukkien terälehtiä ja sinistä mustetta, ja siitä tuli nuo kukat.

      Joten jos totta puhutaan, omasta mielestäni pääsin kerrankin yllättävän helpolla juhlavaatetuksen kanssa :D Ei tarvinnut ruveta viimetipassa helteessä kaupoille mekkoja etsimään, tai äidin ei tarvinnut ommella mitään - erittäin jouheva meisinki! :))

      Poista
  2. No, on kyllä nätti kokonaisuus! Kelpais mullekki (jos tummanininen ois musta ;D) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna-Mari! :) Itseasiassa, ensimmäinen/vara vaihtoehto mekko oli musta, mutta kun olen vieläkin vähän huono käyttämään mustaa häissä, vaikka aikasta monella nykyään mustaa häissäkin näyttää olevan, niin sillä sitten valitsin tummansinisen, mikä sopii minulle hyvin. Mustia mekkoja minulla onkin monia kaapissa, mutta kun en oikeastaan ole edes mekkoihmisiä, niin enpä tiedä miksi niitä siellä hilloan :D Hitsi, pitäis kyllä tehdä kunnon kaappien inventaario, ja laittaa eteenpäin... Noh mutta, se onkin jo aivan eri asia se :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Nanna! :) Tästä kyllä tykkäsin itsekin, ja kun löysin nuo kengät, niin innostuin ihan tosissani :)) Hiuskukat, laukun kukan ja kahvan sekä korut kun olisi voinut tehdä missä väreissä vaan, mutta mielestäni kesähäihin nämä turkoosit sopivat niiiin kivasti! Mutta toisilla kengillä muutkin asusteet olisivat voineet olla toiset, valkoiset, liilat, mustatkin - ainakin niihin minun kaapista löytyy myös sopivat bolerot ;))

      Poista
  4. Hihihihihiiii, täydellinen "päivän asu"-postaus :D

    Kaikki sopivat hyvin yhteen mutta varsinkin tuo hiuspanta oli musta ihan huippu idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! :D Ja siis munkin mielestä tuo hiuspanta-idea oli ihan mainio, lopputuloskin yllättävän hyvä, tosin ens kerralla pitää muistaa tuo alun tupeeraus paremmin, mutta kivasti sai kyllä sillä tämänkin pituiset hiukset kiinni *näyttää minkä pituiset* :))

      Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)