sunnuntai 11. elokuuta 2013

Kesän turkooseja kukkia

Korujen lisäksi tein kesän häihin myös itselleni muita asusteita. Olen vuosia sitten ostanut itselleni kivan Nonon laukun joululahjaksi :) Nonolta löytyy muitakin hauskoja laukkuja, kasseja, kukkaroita ja muuta pientä kivaa, kannattaa kurkata. Minun laukkuni oli alunperin vihreä helmikahvalaukku.


Myöhemmin olen ostanut laukkuun myös ruskean koristekukan. Tällä kertaa halusin juhliin turkoosit asusteet, ja niinpä ostin pussillisen turkooseja silkkiterälehtiä ja Versafine mini, Majestic blue-mustetta, kaivoin esille kuumaliimapistoolin, ja aloin tehdä kukkia.


Laukkua koristamaan halusin tehdä ison kukan, minkä pohjalle leikkasin ympyrän vahvasta vihreästä askarteluhuovasta. kuumaliimalla liimailin terälehtiä lomittain ympyrän reunoille, ja jatkoin kierroksia niin monta, että pohja peittyi. Viimeisen kierroksen terälehtiä taittelin vähän ruttuun, kolmiulotteisuuden saamiseksi. Lopuksi leikkasin yhdestä terälehdestä ympyrän kukan keskustaksi, käpersin ympyrän reunoja pikkaisen kynttilällä kuumentamalla, liimasin keskustan paikalleen kuumaliimalla, ja kiinnitin siihen erilaisia koristestrasseja, kirkkaita ja sinisiä, Glossy-lakkaliimalla.

Glossyn kuivuttua väritin terälehtien reunoja Versafine musteella tuputtelemalla. Tämä oli muutes ihan mukavaa hommaa tehdä autossa, matkalla häihin :) Kiinnitin kukan laukun edustaan hakaneulalla, lisäksi laitoin muutaman piston mustalla langalla uloimpia terälehtiä kiinnittämään, koska kukasta tuli niin suuri/painavakin, niin pistoilla lopputuloksesta tuli siistimpi.

Juhliin sopivan laukunkahvan tein puisista 20mm halk. turkooseista helmistä, koruvaijerista sekä parista papukaijalukosta. Pujotin koruvaijerin kahteen kertaan kahvahelmien läpi, lisäksi laitoin molempiin päihin hopeiset helmet stoppareiksi, koska puuhelmissä oli niin isot reijät, että ne olisivat liukuneet vaijerin kiinnittämiseksi puristettujen välihelmien päälle, ja kahvasta olisi tullut ärsyttävän väljä.


Samalla kukkien kokoamistekniikalla tein neljä hiuspinniä turkooseilla kukilla, kampausta piristämään. Tosin näihin kukkiin en laittanut huopaympyrää taustalle, koska näistä tuli sen verran pienempiä, liimasin vain terälehdet yhteen kuumaliimalla, ulommaisista terälehdistä aloittaen.


Näistäkin kukista taittelin viimeisen kerroksen terälehdet kolmiulotteisuutta tuomaan, ja terälehdestä leikatun keskustaympyrän reunat käpristin kynttilää apunakäyttäen. Kukan taakse kiinnitin pinnin puolikkaan terälehden avulla, liimaten runsaalla kuumaliimalla. Nämä kukat syntyivät ripeästi, vain keskustan koristestrassien liimaaminen vei vähän aikaa - pienet koristeet kun meinasivat mennä mihin sattuu :p Kukkien mustereunat toi niihin enemmän näköä, ja tummansininen sävy sopi kivasti muuhun häävaatetukseeni.

Tässäpä vielä kuva vaijerikaulakorusta, minkä tein itselleni häihin. Mukana myös rannekorut.


Tein kälylle hyvin samanlaisen kaulakorun hänen juhliinsa, tosin hänen korussa oli vain kaksi kerrosta, ja sävyinä enemmän turkoosia, kuin tässä korussa.

10 kommenttia:

 1. Siis wau. WAU!!! Aivan hyperloistoidea! Mä en osaa nyt tarpeeksi hehkuttaa; mutta kaikki pisteet ja ruusut ja peukut ja waut, mitä ikinä vaan keksit. WAU!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohho ohho, kylläpäs nyt, kiitos!!! :D

   Poista
  2. Ja nyt kun kiitoksilta hoksaan, niin noita silkkisiä terälehtiä löytyy esim Sinellistä lähes kaikissa sävyissä, ja erilaisten musteiden avulla niistä saa vieläpä ihan joka asuun sopivat asusteet. Noista terälehdistähän voi tehdä mitä vaan, Sinellin sivuilta löytyy tavallisen ruusun ohjeet, itse katsoin omiin kukkiin mallia pinnilaatikosta löytyneistä vanhoista kaupan kukkapinneistä, ja siitä vaan aloin kokeilemaan - kukkiahan maailmassa riittää vaikka minkälaisia :) Minulla riitti neljään pinnikukkaan ja tuohon yhteen isoon kukkaan pussillinen (100kpl) noita terälehtiä, ja vielä olisi voinut tehdä ainakin yhden tuollaisen pienen pinnikukkasen.

   Ja noita kukkiahan voi tosiaan tehdä mihinkä vaan, juhlien koristuksiin, tai jonkin pallon ympärille kimpuksi, tai verhojen koristeiksi, tai itselle tosiaan pienempiä hiuspinneihin (nuo minun käyttämät pinnit oli Glitteristä, 4kpl 3,5e), tai yhden ison kukan hiuksiin pinniin taikka pantaan, tai tosiaan voisihan sitä laukunkin koristella pienemmillä kukilla ison sijaan, tai voisi tuollaisen kukan tehdä koruksi koristamaan juhlamekon olkainta tai helmaa tai vyötäröäkin... Mahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon! :)

   Lisäksi tuo hauska Nono-laukku on perusmusta pikkulaukku, mikä on tosiaan jo alun alkaen suunniteltu niin, että siihen voi helposti vaihtaa erilaisia ja erimittaisia hihnoja/kahvoja, joten siitä saa joka juhlaan ihan omanlaisensa, jos tahtoo. Nono.lta saa ostaakin erilaisia kukkia ja hihnoja/kahvoja laukun koristamiseksi, mutta tällä kertaa tein itse, kun kerkesin, osasin ja halusin :))

   Poista
  3. Kiitos vinkeistä! Koetan muistaa... nyt on ensin pakko tehdä kaikki muu, mistä olen innostunut ja aineitakin hommannut :) Jaa minäkö herkästi innostuvaa sorttia... :)

   Poista
 2. Mielettömän hienot kukan olet tehnyt! Erittäin kauniit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kepposka! Tuohon Pohdiskelijalle juuri vastailinkin, että noita terälehtiä tosiaan löytyy vaikka missä väreissä, ja niistä on oikeasti tosi helppo tehdä erilaisia kukkia, senkun liimailee vaan yhteen :) Lisäksi netistä löytyy vaikka minkälaisia ohjeita omia ideoita tukemaan. Joten jos vaan tarvetta löytyy, niin näistä terälehdistä saa helposti tehtyä omanlaisensa koristeet, niin hiuksiin, laukkuihin kun vaikka rintakoruksi, tai vaikka joksikin muuksi somisteeksi.

   Poista
 3. oi että, onpa hienot asusteet :) Keräävät katseita takuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sini :) Ja ihan totta, kyllä nämä kiinnostusta herätti, varsinkin laukku, ja siitä sitten huomasi muutkin :) Itse tykkäsin näistä kovin, ja voisin tehdä vastaavat esim fuksia-violettina, tai violetti-mustana, tai luonnon valkoisenakin. Näiden kukkien väri lähti hääjuhlissa olleista kengistäni ;))

   Poista
 4. Upea muodonmuutos laukulla! Nuo korut on myös kauniit.. Koruilu onkin sellainen askartelun alalaji, joka on minulle vielä aikalailla hämärän peitossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula :) Koruilu on kyllä kivaa, siinä saa melko nopeastikkin näyttävää ja kaunista aikaiseksi, vaihtoehtoja on todella monia, ja vain mielikuvitus on rajana, että minkälaista haluaa tehdä. Koruilussa mielestäni kivointa on se, että aloittaminen on melko halpaakin, jos siis aloittaa yksinkertaisilla jutuilla, mutta toki koruilukin, niin kuin kaikki muukin askartelu, lähtee herkästi näpeistä, ja yht äkkiä on jos jonkinlaista helmeä, korunosaa, apuvälinettä jne jne :) Eli jälleen kerran - vain taivas on rajana tässäkin askartelussa, jos edes sekään :)

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)