torstai 15. elokuuta 2013

Suurissa häissä! ♥

Kesän ihanimmat häät juhlittiin Suomen Lapissa. Kyseessä ei ollut Haltin häät, mutta melkein, ainakin täältä etelästä katottuna :D Siukku oli toinen kaasoista, joten lähdettiin hää matkalle siukun ja lankomiehen kanssa jo muutama päivä ennen häitä, auttamaan, laittamaan, tekemään ja olemaan. Jälleen kerran toistan lienee itseäni, mutta kyllä se vaan niin on, että kun on mukana laittamassa juhlia, niin niistä pääsee nauttimaan paljon enemmän, paremmin ja pidempään.

Tässä teillekin kuvina muutama mainio idea näistä häistä.


Hääpaikka koristeltiin lippunauhoilla. Morsiammen Pinterestistä löytämä idea, sopikin loppujen lopuksi hyvinkin kauniisti pohjolanperukoilla pidettyihin häihin, vaikka seinillä olikin koristeena kelohonkia, porontaljoja ja -sarvia :) Lippunauhoista tuli mielestäni myös tosi kiva lisä häistä otettuihin kuviin. Yläpuolen kuvassa etualalla olevat pöydät siirrettiin myöhemmin pois tanssin tieltä, ja varsinkin niissä bilekuvissa nuo lippunauhat oli tosi hauska lisä.

Sinellissä oli alennuksessa kaksipuoleisia papereita, ja niistä sitten piirreltiin ja  leikeltiin iso pino viirejä, 30x30 paperista leikattiin neljä isompaa ja yksi pienempi viiri. Kanttinauhaa oli monta metriä, joko 100m tai 80m, jäi mittaamatta, mutta nauha taitettiin kahtia silittämällä, ja väliin niitattiin nitojalla viirejä silmämääräisesti sopivin välimatkoin. Lippunauhat kiinnitettiin juhlapaikan kattoparruihin, ja joillekin seinille niittipyssyllä. Koska paperit olivat kaksipuoleisia, niin lippunauhat näyttivät tosi kivoilta myös muualla, kuin seinän vieressä. Pienempien viirien lippunauha oli vähän tiheämpikin, ja sillä koristeltiin tarjoilutilaa.

Lisäksi juhlatilan koristeina oli muutama valosarja, mitkä kiersi katon isoa parrua ja kuvassa taka-alalla näkyviä pylväitä. Muita koristeita ei sitten tarvittukaan, vain kauniit valkeat liinat, ja sulhasen äidin tekemät kukkakoristeet, sekä sinne tänne pöytiin ripoteltuja pastellisävyisiä sydänkarkkeja, rakkaustekstein.

BTW, vinkki kaikille juhlien järjestäjille, joidenka pöytäliinat on vähän rutussa, tai mankeloinnista on jäänyt juhlaliinoihin ärsyttävät vekit - laita liinat paikoilleen, ja sumuta niiden vekit kauttaaltaan kosteiksi vedellä, esim sumutepullon avulla. Suorista liinojen rypyt käsin, ja anna niiden kuivua suoraan paikoilleen. Vähällä vaivalla saat vasta silitettyjen näköisiä liinoja.

Nuo lippunauhat/lippuviirit/viirinauhat (mitkä lie) lähtivät vähän käsistä, ja osittain vitsinä aloimme ängetä niitä vähän joka paikkaan, niin pöytäkorteissa olleiden menuiden yläkulmaan, polttarikansioon kuin pöytäkarttaankin. Toivottavasti noita pieniä lippurivejä löytyy aikoinaan kiitoskorteistakin ;) sillä loppupeleissä ne oli oikein, oikein kivan näköisiä.


Haaleimmista koristepapereista leikattiin "pöydät" pöytäkarttaan, ja sitäkin somisti pienet lippunauhat, sekä hääkutsuissa käytetyt pitsit. Nimet kirjautui karttoihin erivärisillä tusseilla morsiammen ja hänen vanhimman isosiskonsa toimesta (heidän käsialat ovat niin samanlaiset :) ) Tämäkin oli morsiammen idea, ja mielestäni oikein kiva, sekä nopeakin toteuttaa.


Kolmas todella kiva, myöskin Pinterestistä löytynyt idea oli puu-vieraskirja. Toinen kaaso oli tilannut kaunista grafiikkaa pirtävältä ystävältään piirroksen puunrungosta, alla oli hääparin nimet sekä hääjuhlan päiväys, ja puu oli kauniisti kehystetty valkoisiin, leveisiin raameihin, ilman lasia. Kukin vieras sai valita mieleisensä musteen, painaa sillä puuhun "lehdeksi" oman sormenjälkensä [ohjeen mukaan etusormella] ja sitten vielä kirjoitettiin nimi omaan "lehteen". Minusta lopputulos oli kaunis, ja varmasti kiva muisto häistä. Lopputuloksen värisävyihin voi toki vaikuttaa valituilla musteilla. Ja lapsetkin pystyivät osallistumaan tähän vieraskirjaan, kuhan vanhemmat vähän auttoivat.


Neljäs hyvä idea oli pitää hääjuhla Suomen Lapissa, missä on julmetun kaunista. Vain mäkäräiset olivat haittana, mutta tanssiessa ja juhliessa nekään eivät haitanneet :) Ruokana oli rehellistä poronkäristystä ja muusia puikulaperunoista, salaatteineen ja muine lisukkeineen. Iltapalalla hääparin taustakulttuurit kohtasivat herkullisena sekamelskana - tarjolla oli karjalanpiirakoita, ruotsalaisia lihapullia, haggista ja puolukkasurvosta :)

Ja tiettekö mitä? Se haggish puolukkasurvoksella oli ihan julmetun hyvää! Vielä kerran, onnea rakkaat maailman matkaajat M&B! ♥

4 kommenttia:

 1. Tuo haggis on kiinnostanut mua aina, ja samaan aikaan ällöttänyt. Pitäisi päästä maistamaan!

  Aivan huippuidea tuo sormenjälkipuu!!! Tämän idean talletan jonnekin takaraivon perukoille. Jos joskus vahingossa vielä erehdyn naimisiin, niin laitan käyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puu oli kyllä kiva idea, ja toteutus vieläpä oli hyvin kaunis - tuo piirros oli mielestäni _todella_ hieno :)

   Ja haggis oli kyllä tosiaan positiivinen yllätys - Skotlannin sukulaiset toivat tullessaan ihraa, tai onko se sittenkin laardia, mutta rasvaa kuitenkin purkissa, muut ainekset löytyi ihan Prismasta; muistaakseni lihamyllyyn meni lampaan jauhelihaa sekä sika-nautaa, sydäntä, maksaa ja munuaisia, lisäksi massaan sotkettiin kaurasuurimoita ja mustapippuria sekä ripaus suolaa. Ja koska vatsalaukkuja olisi ollut hankala hankkia niin Suomesta kuin tuoda lentolaukussa Skotlannista, niin tämä haggis haudutettiin (nykyisen tavan mukaan) paistopussissa.

   Poista
 2. Todella mukavasti kerrottu ja nuo kuvat kyllä kertovat juuri sen oikean tunnelman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos kaaso-siukku. Ja kyllä, kuvissa on paljon tunnelmaa, varsinkin jotenkin tuossa ensimmäisessä - juurikin sekuntti ennen vieraiden tuloa.

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)