keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Rojekti

Minulla oli tänä keväänä tai oikeammin kesän kynnyksellä rojekti. Ja sen rojektin nimi oli "kaluille maalia pintaan".


Muuttaessani tähän kotiin nelisen vuotta sitten sain lapsuuden ystävältäni heille ylimääräiset puutarhakalut, mitkä hän oli raskaana olleessaan, aikansa kuluksi, maalannut iloisen sinisiksi. Välimeren siniset kalusteet oli mieleeni kesäisin, mutta talvisin ne huusivat huomiota, ja niihin oli hankala löytää muita sisustusjuttuja. Niinpä päätin päivittää parvekkeen sisustuksen. En halunnut luopua vanhoista, hyvistä ja tukevista kalusteista, ja niinpä polyrottinkejen hankkimisen sijaan päätin maalata nykyiset kalusteet.

Lisäksi laskeskelin, että parvekkeelle mahtuisi hyvin apupöytä, mihinkä saisi kaikkia parvekejuttuja talteen ja saisi siitä toki lisää laskutasoakin. Ingvarin kaupassa oli tällainen Förhöja-tarjoiluvaunu/apupöytä, ja sen sitten sieltä kipasin.

Helppoa ku heinänteko. Not.


Förhöjan kasaamiseen meni vaivaiset 2-3tuntia, ja hermo meinasi mennä todella huonoon kuntoon. Noiden pinnojen paikalleen saaminen molemmilta sivuilta oli _hivenen_ haasteellista. Ähisin, puhisin, punnersin, laitoin erilaisia pahvikorokkeita avuksi, teippasin jo paikalleen saatuja pinnoja kiinni ja hain lattialistoistakin tukea. Tehtyäni useita muuttoja, autettuani ystäviäni ja sukulaisiani huonekalujen kasaamisessa ja kasattuani niitä itsellenikin jokusen kymmenen verran, tämä kerpeleen tarjoiluvaunu oli tähän astisista haasteellisin.

Mutta kasattua sen sain. Niinpä kannoin auton perään kaikki parvekekalut; pöydän, neljä tuolia, kaksi kukkajakkaraa sekä tuo sivupöydän, ja vein ne heimopäälikön takapihalle ison peitteen päälle maalattavaksi. Vaikka kesä oli jo alullaan, niin järveltä kävi kylmä tuuli. Niinpä hain kellarista kaikille tuttuja "remppavaatteita" ja fiilistelin maalipurkin äärellä 90-luvun alun toppatakissani sekä ruohonleikkuu lenkkareissani.


  Maali olisi saanut olla kiiltävämpää, mutta en älynnyt katsoa sitä niin tarkkaan kaupoilla käydessäni, keskityin vain sävyyn ja vesiliukoisuuteen... Kahteen kertaan piti kaikki maalata, ja lisäksi tehdä vielä pieniä paikkamaalauksia, joten melkeinpä 10litraa maalia noihin meni, ja pari kaheksantuntista päivää jouduin tekemään töitä kalujen vuoksi Mutta hyvät niistä tuli :) Tässäpä siis kuvia rojektin alkumetreiltä, huomenna laitankin sitten kuvia valmiista rojektista ;)

2 kommenttia:

 1. Jotain tyylikästä vissiin tulossa!
  Ois multa jääny kokoomatta muuten..eli taputaput ja hurraat sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyylikkäästä niinkään tiiä, mutta ainakin hauskaa :)) Ja otan hurraahuudot iloiten vastaan. En tajua miten tuo taso mua niin kovin rienas, hermo oli kyllä ihan käsittämättömän huonossa kunnossa tota kasatessa :D Mutta sinnillä kasaan vaan, ja siinä o!

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)