tiistai 4. lokakuuta 2011

Juhlien pitsikorutJa vielä vähän hääjuttuja, meinaan koruja. Näin Pinterestissä hauskan rannekorun, ja siitä sain idean hääkoruiksi meille kaasoille. Käsityökaupasta löytyi erilaisia pitsejä ja pitsikoristeita, lisäksi tarvittiin hopeista kangasväriä, pätkät kangasta, koruvaijeria, korviskoukut, erilaisia muita koruosia, neppareita, vahvaa pikaliimaa, kristallien kiinnitys liimaa sekä paljon helmiä ja kristalleja. Mielestäni näistä tuli ihan käsittämättömän hienot, hauskat, omaperäiset ja jujulla varustetut korut, niin esittelenpä ne nyt sitten täällä ja koko muukin maailma osaa sitten tehdä tämmöisiä upeuksia. Tai ainakin te muutama lukijani ;))

Aluksi oli kasa kaikenlaisia pitsikuvioita, ja niistä sitten kuviteltiin sopivia pätkiä sekä palasia koruiksi.

Sitten pitsit tuputeltiin molemmin puolin kangasvärillä, tässä tapauksessa kimaltelevalla hopealla ja jokusen tunnin kuivunut väri kiinnitettiin pikaisesti uunissa paistamalla. Rannekoruihin ompelin kangaspalat molempiin päihin kiinnittämisen helpottamiseksi, ja tuputin sitten kyllä ne kangaspalatkin vielä kangasvärillä. (Tämä kannattaa siis tehdä jo ekalla kierroksella.) Kangasväri tukevoitti jonkin verran haurasta pitsiä, joten se sopi mainiosti pitsin käsittelyyn.

Pitsit koristeltiin liimaamalla niihin korukiviliimalla erilaisia helmiä ja kristalleja oman maun mukaan. Me kaasot koristelimme itse omat korumme, ja toiselle kaasolle tuli rannekorun lisäksi korvakorut, minä taas halusin rannekorun kaveriksi kaulakorun.

Ensimmäinen rannekoru,
ja siihen sopivat todella söpöiset korvikset.

Minun rannekoru,
ja minun söpöinen vaijerikaulakoru, swarovskin kristallein ja helmin koristeltuna. Kaikki ihastelijat luulivat korun "riipuksen" olevan metallia, mutta kyllä sekin oli pala pitsiä.

Minusta näistä koruista tuli kyllä tosi hienot ja onnistuneet. Monet niitä juhlissa ihastelikin. Ja parhautta näissä on se, että mahdollisuudet ovat ihan rajattomat; pitsejä ja pitsikuvioita on vaikka kuinkasta paljon erilaisia, helmiä sekä kristalleja löytyy vaikka kuinka paljon eri väreissä, muodoissa ja kokoisina. Ja kangasvärejäkin on vaikka kuinkasta paljon. Nämä ovat juurikin niitä juttuja, että vain taivas on rajana, ja aina ei edes sekään :)

13 kommenttia:

 1. Kauniita!
  Kiitos ideasta, mulla on tulossa iltapukupikkujoulubileet ja olen miettinyt pääni puhki kuinka toteuttaisin punaisen kaulakorun, en mieti enään. Nyt mietin mistä löydän täydellisen pitsin. =)

  VastaaPoista
 2. No, voi vitsi sinä olet kekseliäs! Hieno idea ja upeita, näyttäviä koruja.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kehuista Jaana ja Koo :)

  Pitsien löytäminen voi aluksi olla hankalaa, mutta kyllä niitä löytyy pienistä käsityöliikkeistä, niistä missä myydään kaikenlaisia ihania nappeja ja nauhojakin. Isoista ketjuista (esim.eurokangas) niitä ei kyllä juurikaan löydy.

  Minä ostin ison kasan pitsikuvioita ja jokusen pätkän pitsinauhoja Tampereelta, koskikeskuksen Merletto-käsityö & sisustusliikkeestä. Mielestäni pitsit oli kyllä siellä laatuunsa nähden aikasta ylihintaisia, kyseisiä pitsejä kun ei nykyisin näe oikein muualla kuin romaanivaatteissa tai tanssipuvuissa, niin kaippa niistä voi sitten silläkin ottaa kovaa hintaa... Mutta valikoima oli hyvä, ja kun käyttää paljon mielikuvitusta, niin yhdestä kuviosta saa leikattua monta erilaista korua.

  Ja Koo, voisi olla kyllä aikasta näyttävä iltapukukoru, kun tuputtelisi tuon pitsin tummankuparisella kangasvärillä, ja koristeena sitten käyttäisi eri punaisen sävyissä olevia helmiä/kristalleja yms. Me kiinnitettiin helmet ja kivet tuolla koruliimallalla, toki kiinnittämiseen voi käyttää perinteistä neulaa ja lankaa/siimaakiin :)

  VastaaPoista
 4. Niin ja täytyy vielä sanoa, että kun HK esitteli noita pitsejä, niin kamaliltahan ne näyttivät :D Kuin jostain asuntovaunusta 80-luvulta, emme olleet toisen kaason kanssa yhtään vakuuttuneita. Ja kun niissä osassa muualta ostetuissa oli hinnatkin vielä markkoina.

  Mutta kun pitseistä alkoi etsiä erilaisia muotoja ja kun ne sitten oli töpötetty hopeisiksi, niin jo silloin huomasi, kuinka hienoja niistä onkaan tulossa. Aikaa meni reilusti, mutta niin menee aina korujen teossa ja noista tuli kyllä ihan käsittämättömän hienot!

  VastaaPoista
 5. Jopas tuli komeat korut! Mä ehdotan, että seuraavissa kätevissä tehdään tuollaisia.

  VastaaPoista
 6. Oi, kuparikin kuulostaisi hyvälle!
  Mut ensin mä tartten tulisen punaisen, joka sopii mun kenkiin ja käsilaukkuun, jonka toivottavasti löydän ennen pikkujoulua. ;D

  VastaaPoista
 7. Waude! Tosi hienoja koruja! Ei ihme, että juhlaväkikin ihasteli!
  Näin koruja tekemättömälle tuntuu isolta investoinnilta lähteä etsimään tarvikkeita, mutta tulos on kyllä niin rohkaiseva, että voi ihan harkita!
  Mahtavia! Ja oli varmaan ihanaiset juhlatkin! Lisää vaan häähumujuttuja :)

  VastaaPoista
 8. :) Niin kuin sisareni Stompis totesikin, noissa pitseissä on tärkeetä löytää koruiksi sopivia kuvioita isoista kuvioista.

  Mulle Kepposka passaa hyvin että koruiltaisiin vähän enemmän kätsyissä. Monesti kun on ollut yritystä tehdä vaikkasta mitä, mutta lähes aina ollaan sitten lopulta päädytty kuitenkin kortteilemaan :))

  Ja Peppiina, kivoja korujuttuja löytyy kaikista askarteluliikkeistä ja aikasta hyvin myös käsityöliikkeistä. Kannattaa kysyä reippaasti, että mitä tarvitsee mimmoisenkin korun tekoon. Itse ainakin aikoinaan kysyin sinellistä, että mitä tehdään "korupiikeillä", ja taas oli homma vähän helpompaa. Kaikkeen toki löytyy nykyisin ohjeet myös googlesta, mutta mun mielestä on kivempi kysyä. Työkaluiksi riittää ainakin aluksi kalupakista löytyvät nokkapihdit ja sivuleikkurit, Tosin näppäriä korupihtejä löytyy kyllä niistä samoista liikkeistä kuin koruaineksiakin.

  Ja vinkkinä näistä koruista, että rannekoruihin ei tarvittu kuin käsityölaatikon aineksia, ellei liimaa ja kangasväriä lasketa. Korviksissa on käytetty korviskoukut, korupiikit ja pienet renkaat. Kaulakorussa on pikkasen sitten jo hifistelyä, ja siihen on käytetty pikkurenkaita, koruvaijeria, välihelmi/puristehelmiä, papulukko ja pätkä koruketjua lukon vastapalaksi, niin korun pystyy säätämään eri pituuksiin. Kaulakorun pitsi "riipukseen" kannattaa harkita, että laittaako siihen keskelle taikka piilon takapuolelle jonkin riipuksen tms painoksi, niin kevyt koru pysyy kaulalla paremmin oikeassa asennossa. Minun koruni ei ehkä ollut tarpeeksi painava, mutta eihän tuo haittaa kun oli monta ystävää ja sukulaista aina korjaamassa korua oikeaan asentoon :)

  Hääpoustaukset jatkuvat sitten kun saan jostain lisää kuvatuksia häistä. Nyt siis hetkeksi vähän taukoa hääjuttuihin, kunnes on taas mitä esitellä :)

  VastaaPoista
 9. Voi että... olet kyllä nimesi veroinen Haltiakummi :) Että pystyitte loihtimaan pitsikuvioista tuollaisia ihanuuksia, olen niin fiiliksissä noista koruista, vaikka en ikupäivänä ole yhtään korua tehnyt ....vain ihastellut muiden tekemiä!

  VastaaPoista
 10. WAU! Upeita koruja, noita kelpaa pitää... :) Ihana idea!

  VastaaPoista
 11. Justiinsa ehdin lausumaan ääneen, etten varmaan ikinä tule innostumaan korujen tekemisestä, mutta nyt muutan mieleni! Noi on ihan älyttömän upeita ja parasta on se, että vain taivas on rajana!!! Oiva kätsyteema!

  VastaaPoista
 12. Onpa kyllä kerrassaan upeita koruja! Hirmu kekseliäs ja taitava olet!

  VastaaPoista
 13. Siis ihania ihania ihania!! Olen sanaton...

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)