sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Pallo muistojen tilkuista

Polttareissa muistettiin siskoa pienillä muistoilla. Itsehän olen jakanut koko elämäni siskon kanssa, geeneistä, kohdusta ja lastenvaunuista lähtien, niin olipas kuulkaas hankalaa miettiä jokin yksi juttu vaan, missä ois kuitenkin kaikkea. Muistin sitten että siukku oli joskus vuosia sitten ohimennen sanonut, että voisit tehä hänelle semmosen tilkuista tehdyn pallotyynyn, mikä sopisi turkoosisävyiseen makkariin. Aikoinaan olin kieltäytynyt tehtävästä, mutta nyt päätin ottaa härkää sarvista ja googletin ohjeet. Tässä yksi ohjeista.

Tein viisikulmion muistellen matematiikan tunteja. Otin palan pahvia, ja piirsin ympyrän ja siihen sitten viisikulmion kolmioviivottimen asteita apuna käyttäen.


Sitten valitsin äidiltä saamistani kankaista kivoja sinisen ja ruskean sävyjä. Osa kankaista oli sellaisia joista äiti on aikoinaan tehnyt meille kaikkea, niin juhlavaatteita kuin nukenvaatteitakin. Leikkasin kankaista 12. viisikulmiota saumanvaroineen, leikkasin saumavaroista kulmat pois, ja tein niistä sitten kaksi viisilehtistä "kukkaa", minkä sivut surautin ompelukoneella yhteen, nurjapuoli päällepäin. Lopuksi ompelin "kukkien" reunat yhteen. Hankalasti selitetty, mutta kannattaa katsoa nuo Tinniinan ohjeet :) Yhden sivun jätin auki, käänsin pallon oikeinpäin ja täytin sen vanulla. Paljolla vanulla. Ja ompelin sitten viimeisenkin sauman käsin kiinni.

 turkoosista ruutukankaasta meillä oli haalarit, vaaleansinisestä vakosametista housut, ja tuosta valkoisesta/vaaleansinisestä ruutukankaasta pussilakanat.
Ruskea/valkoinen ruutukangas oli juhlamekoissa, ja vaaleansinisestä, tiheästä ruutukankaasta oli nuken mekkoja :)

Semmoinen mittasuhde kämmi kyllä mulle kävi, että tein tilkuista liian pieniä, ja pallosta tuli pikkuinen, vähän pienempi kuin lentopallosta :D Noh, annoin tämän lahjaksi siskolle, ja lupasin silloin, ja lupaan nytkin, tehdä vielä toisen pallon, mikä on isompi kuin tämä. Sitten joskus :)

4 kommenttia:

 1. Ihania kangasaarteita löysit pallotyynyyn :)

  Siskohan voi sitten tuolla tyynyllä heittää tuoretta aviomiestä kun tarttee saada mies kahvin keittoon.

  VastaaPoista
 2. Juu, siinä kävi vaan niin, että täytin pallon aikasta täyteen, kun halusin että se ei ole ihan lussu... Joten jos tuolla heittää, niin ei parane osua kasvoihin :))

  VastaaPoista
 3. Pallo on tosi hiano!
  Se asustaa makkarin kirjahyllyssä yhden pallokalapehmolelun kanssa ja pääsee sitten aina sängyn päälle, kun laitetaan päiväpeittokin. Tämähän on tapahtunut jo ainakin kerran.

  Parasta pallossa on se, että se on siskon tekemä ja toiseksi parasta se, että tilkuilla on omat tarinansa ja ne tunnistaa yllättävän hyvin. Kolmanneksi parasta on, että nyt mullakin on samanlainen pallo kun veljelläkin oli, kun oltiin pieniä :)

  VastaaPoista
 4. Ihana lahja, kun kaikki kankaat olivat muistoilla kyllästettyjä!

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)