tiistai 6. syyskuuta 2011

Vuosi vuodelta...

Hui hai se huilailee. Tai sitten ei :) Kiirusta on pitänyt, mutta tänä iltana kietouduin vilttiin, villasukat jalassa ja tein kierroksen kaikissa sivupalkin blogeissa. Voi että :) Lähes kaikille kuuluu kaikkea ihanaa, onnellista, uuttakin ja eritoten paljon arkea. Voimaannuttavaa lukea kaikkia niitä juttuja, hyvä hyvä!

Mitäs minulle kuuluu? Syksy viilenee, villasukat lämmittävät varpaita joka ilta ja suunnittelen kovasti kodin suursiivousta, mikä lähtisi kukkapurkeista ja kaikkien verhojen vaihtamisesta, parvekkeen siivouksen sekä ikkunoiden pesun kautta vyöryämään koko kodin läpi keittiön kaappeihin asti. Tässä kohtaa luotan vahvasti siihen, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, ja jatkan suunnittelua ;) Päivät täyttää maailman pelastaminen palkkausta vastaan, PPP-opiskelu ja suuren suuret rakkaat juhlat; siukkuloiset menee naimisiin
Ihanaa puuhastella heidän apuna! Polttarit on jo polttaroitu, ja ihanaa kun ei tarvitse enää salailla siukulta mitään - raskasta yrittää huijata kaksostelepatiaa :))

Minä en ole mitenkään syksyihminen. En. Yritän helpottaa ahdistusta syksyn jutuilla, villasukilla, kynttilöillä, pallokrysanteemeilla, hidastamisella. Mutta ei. Syksy vaan painaa päälle. Niinpä joka syksy alan hyräillä Sir Elwoodin sanoin;

"tää aika on hassu juttu mari
nyt tuntuu että kesät silloin vain kesti kauemmin
vuosi vuodelta nää syksyt käy päälle
aina vaan aiemmin ja aina vaan ilkeämmin"


Hyvää syksyä meille kaikille! 
Jaksamista, voimia, onnea sekä kuulaita hetkiä. 
Välillä saa hidastaa ja ehkä jopa pysähtyäkin

8 kommenttia:

 1. Syysmasennuksen poistohalauksia :D

  VastaaPoista
 2. Itse tykkään syksystä. Syksyllä luonto on niin kauniin värinen ja hyvän tuoksuinen. Toki syksystä löytyy se ankea ja harmaakin puolensa mutta pianhan on talvi, eikä aikaakaan, kun kevät taas kukkii... =)
  Tykkään vuodenaikojen vaihtelusta myös siksi, että ne rytmittää elämää, tietyt asiat ja askareet kuuluvat tietyyn vuodenaikaan.

  Hyvää syksyä ja paljon kynttilänvaloa ja villasukanlämpöä sulle! =)

  VastaaPoista
 3. Oi, itse tykkään syksystä ihan mielettömästi. Varsinkin kunhan luonto puhkeaa siihen upeaan ruskan asuunsa niin voisin vaan olla ulkona ja ihastella sitä väriloistoa. Siitä saa energiaa koko loppuvuodeksi =) Ihanaa ja lämmintä syksyä sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Ihana kirjoitus, sellainen lämmin ja käpertyvä, sellainen, että antaa vaan ulkona sataa kaatamalla pimeässä, kun meillä on mukavaa. Onkin jo ikävä Kätsy-seuraasi!

  Kivoja häitä koko suvulle!

  VastaaPoista
 5. Kiitos armaat, villasukka varpaat ilahduttavista kommenteista! :)

  Minulle oikeasti tekee nämä syksyt tiukkaa, ja niin kuin eräs rakas ystäväni totesi, niin Sir Elwoodeja ei kenenkään pitäisi kuunnella syksyllä. Mutta kyllähän syksystä aina selviää, sillä syksyä seuraa talvi ja joulu, ja jouluhan on ihan parasta! :D

  Ja tosiaan, nyt varsinkin kun tulossa on nuo ihanaakin ihanammat häät, niin eihän tässä oikeasti voi kun hymyillä (ja laihduttaa ;))

  VastaaPoista
 6. Ihana kirjoitus :) Tulipas itsellekin semmoinen olo että pitää etsiä esille ne ihanat punaiset villasukat jotka lämmittävät varpaita jo pelkällä värillään.

  en oikein tiedä miten itse suhtaudun syksyyn... johtuen siitä että joskus syksy tuntuu synkkääkin synkemmältä...sataa, tuulee...on kuraa ja loskaa. Haluaisi jotain epämääräistä mukavaa ja uutta elämäänsä, mutta ei tiedä mitä.
  Ja sitten taas jonakin toisena syksynä nautin raikkaista, kuulaista aamuista, puista pudonneiden lehtien rapinasta jalkojen alla...
  Tähän syksyyn olen onneksi saanut käydä lataamassa virtaa ihan pääkaupunkiseudulla asti elokuun viimeisenä viikonloppuna. Sen viikonlopun muistoilla menen taas vaikka läpi harmaan kiven. Toivottavasti olet saanut Leonidan kautta terveiset...hauska olisi ollut sinutkin nähdä livenä Intohimona Askartelussa, mutta ehkäpä joku toinen kerta :)
  Oikein mukavaa syksyn jatkoa sinulle ja suloisia häitä suvullenne :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kivasta hetkestä blogissasi.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Raija ja Ritva, kiva kun piipahdit Raija :)

  Minunkin syksy on juuri tuota vaihtelevaa mitä Ritva kuvailet. Facebookissa olen paljastanut todellisen mielipiteeni syksystä, ja se taitaa olla loukkaus niitä kohtaan jotka tykkäävät syksystä. Mikä on sinänsä hassua, sillä enhän minäkään loukkaannu niille jotka eivät pidä minun suosikistani, joulusta :) No mutta, päivät juoksevat ja tämä vuosi vaan jotenkin etenee vauhdilla. Kohta on tämä syksykin ohitse ja alkaa talvi. Niin se vain menee :)

  Ja meidän täytyy Ritva tavata sitten seuraavan kerran, kun tällä kertaa en millään päässyt Helsinkiin asti :)

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)