torstai 26. toukokuuta 2011

Matkustan ympäri maailmaa; Trastui!


Korukoplan 7.haaste "Matkustan ympäri maailmaa" tuli valmiiksi. Ja miten hienoja koruja sitä maailmalla näkeekään! Minä heräsin haasteeseen vähän myöhässä, ja matkakohteista taisi olla silloin jäljellä enää Köpenhamina ja Moskova. No kävinhän sentään elämäni ensimmäisen kerran Moskovassa jo kuukausi sitten, joten lähes asiantuntijan ominaisuudessa pyysin itselleni varauksen kyseiseen matkakohteeseen :)

Mitä sinulle tulee mieleen Moskovasta?
Minun mieleeni pulpahti heti syvä punainen ja kulta. Tai ehkäpä vielä ennemminkin kullattu, kullan näköinen rihkama. Sinänsä haasteellista, koska en oikein pidä kummastakaan, itse kun suosin väri- sekä korumaailmassani hopeaa, turkoosia, sinistä, ruskeeta, farkkua, violettia... No mutta, hauskahan se on opetella uusia juttuja! Helmivarastoistani ei löytynyt mitään kultaista taikka punaista, joten niinpä piipahdin Sinellissä. Sinne olikin tullut kivoja lasihelmiä, ja siitä se ajatus sitten lähti! Lasihelmien lisäksi ostin kullanvärisiä korupiikkejä, kullan väristä ohutta metalliketjua ja kullan värisiä korulukkoja.


Ensin tein kaulakäädyn. Tästä oli parikin erilaista variaatiota. mutta kun ketju on niin kevyttä, niin käätyjen piti tulla keskelle korua eikä toiseen sivuun. Sinellin sekoituspussissa oli tuo hauska neliö-helmi, mikä oli päällystetty ohuella kultaisella metallilangalla. Purin langat, ja kieputin helmen päälle uudet metallilangat, ja laitoin sisälle yhden upean punaisen säröhelmen. Tässä on nyt melekosen vahvasti symboliikkaa, mutta ehkäpä tuo korun vasemmalla puolella kultaiseen häkkiin vangittu upea helmi kuvaa Moskovan menneisyyttä. Tai sitten se vaan on kaunis osa kimaltelevaa, kullan ja punaisen sävyistä korua. Kukin päättäkööt itse.

Rannekorun tein samaisista Sinellistä ostetuista lasihelmistä ja isommista pyöreistä syvän punaisista foliohelmistä. Pienemmistä helmistä osa on tummanpunaisia, hopeisella hileellä koristeltuna, ja osa kirkkaita kultaisin sekä punaisin juovin koristeltuna. Sidoin rannekorun liilalla koruvaijerilla, eri suunnista pujottelemalla. Tähän koruun laitoin kylläkin hopeiset korulukot, koska niiden koko on helpompi laittaa kiinni jopa yhdellä kädellä.


Lopuksi tein vielä samaisista helmistä siimaan pujotetun hiuskorun vanhaan hiusklipsuun. Keskellä olevan ison helmen kiinnitin koruun pikaliimalla, muuten "helmipötkylä" on kiinnitetty klipsuun siimalla kieputtelemalla. Tähän olen hyvin tyytyväinen, ja värien lisäksi myös "sotilaallinen järjestelmällisyys" kaaoksen keskellä tuo mieleeni Moskovan.

Tämä oli oikein hauska haaste, ja omasta mielestäni onnistuin siinä hyvin. Annoin ajatuksen laukata ja tein suosiolla useamman eri jutun. Koruista tuli kuitenkin minun näköisiä, ehkäpä jopa tavallisia, mutta juurikin sellaisia mitä oli kiva tehdä, ja joita joku voi joskus käyttää.

Yksi muuten haasteellisimpia asioita näissä koruissa oli kuvaaminen; ilman mallia on "hivenen" hankala ottaa itsestään kuvia korut päällä, ja aurinkokin temppuili. No mutta onneksi sentään 86sta otetusta kuvasta, jokusessa jopa näkyy korutkin ;)

19 kommenttia:

  1. Hienosti oivallettu Moskova! Hyvin valitut materiaalit ja värit, rohkeasti tartuit haasteeseen ja onnistuit mielettömän hyvin! Upea setti <3

    VastaaPoista
  2. Kylläpä on kolme upeaa korua! =) Moskovasta tulee kyllä mieleen juuri kirkas kulta, musta punainen ja sellainen haaleaa haaleampi turkoosi... Mistähän sekin juontaa mieleen, enpä osaa sanoa ;) Mutta kaunista kaunista MOSKOVAA!!

    VastaaPoista
  3. Itsekin Venäjällä käyneenä voin sanoa, että hienosti olet saanut tunnelmaa vangittua näihin koruihin - juuri sellaista syvyyttä ja voimakkuutta! :)

    VastaaPoista
  4. Vautsi vau! Ihan Kremlin sipulikupolit tulevat mieleeni (etenkin kun en ole koskaan Moskovassa käynyt). Tuo punainen helmi häkissä on ihan paras!

    VastaaPoista
  5. tosi kauniit korut ja varsinkin tuo hiusklipsi on hauska idea. nauratti mielikuva tuosta kun olet yrittänyt itseäsi valokuvata, nimittäin samaa olen minäkin joskus kokeillut... ehkä tämän takia minun blogissani ei ole ainakaan vielä nähty mitään suurempia ommeltuja vaatekappaleita ;)

    VastaaPoista
  6. En ole käynyt Moskovassa, mutta näistä tuli mieleen tsaarijutut, Romanovit sun muut. On semmoista ylellisyyden tuntua. Ja hienosti itse kuvattu, varsinkin tuo hiusjuttu :).

    VastaaPoista
  7. Kiitos kiitos kaikille :)
    Itsellä ei käynyt edes mielessä Ninnin mainitsema haalea turkoosi, niin vaan sitä ihmismieli kangistuu herkästi :) Kuparikukan mainitsemat syvyys ja voimakkuus on kyllä ehdottomasti Moskovaa, se kun ei ole mikään kepeä kaupunki. Ja kyllä, se kuvaaminen oli juurikin niin huvittavaa mitä Anna kuvittelit, varsinkin tuon hiusklipsin kuvaaminen. Ei ihan tarvinnut tehdä volttia ja hypätä yhdellä jalalla, mutta melkein ;)))
    Sole, käytyäni Moskovassa olin ylpeä suomalaisen koulujärjestelmän historian opetuksesta. Osasin yhdistää Moskovan hetkiä meidän historiaan, ja tunnistin vanhojen johtajien patsaita. Siitä minullekin nousi ne mielikuvat vanhasta upeasta Moskovasta, fabergen korusepistä, ortodoksisista kirkoista, tsaarien palatseista ja varsinkin juuri siitä Mirkan mainitsemasta Kremlistä.

    Kiitos kaikille kivoista kommenteista, minä hymyilen kuin aurinko B-)

    VastaaPoista
  8. Hassua kun tiedän, että nuo korut eivät ole sitten yhtään sun värisiä. Ja siltikin ne ovat niiiin täysin sun näköisiä, varsinkin tuo hiuskoru.

    VastaaPoista
  9. Varo vaan Liisa, saat ne vielä valmistujais-/synttärilahjaks, ja se on sitten pakko käyttää niitä ;)))

    VastaaPoista
  10. Mun ehdoton suosikki on tuo kaulakoru. Se on erityisen makee, koska ei ole symmetrinen ja se helmi neliön sisällä on näyttävä -ihan mun mielestä venäläiseen tyyliin :)

    VastaaPoista
  11. Hieno, ja kiva kun on setti!! Jep, punainen ja kulta ne on itänaapurin värit. Mulle tulee mieleen tästä myös moderni slaavilaisuus :)

    VastaaPoista
  12. Itänaapurit ovat hyvin naisellisia, näissä koruissa on mielestäni kaunista naisellista tunnelmaa. Hienot värivalinnat, neliöhelmi on upea!

    VastaaPoista
  13. Minullekin tulee mieleen Moskovasta punainen ja kulta. =oD

    Hienosti koottu koru, jonka helmisymboolikin sopii tosi hyvin aiheeseen.

    VastaaPoista
  14. Upeita koruja,Haltiakummi,aivan upeita!

    VastaaPoista
  15. Upea setti, ihan selvää entisaikojen loistoa, sellaista vanhan tsaarivenäjän tunnelmaa

    VastaaPoista
  16. Hieno punaisen ja kullan yhdistelmä, ei voi muuta sanoa. Ja sopii kyllä minunkin mielikuviini Moskovasta. Kaulakorun katseenvangitsijana oleva helmi on kyllä ihana.

    VastaaPoista
  17. Olipa kiva löytää blogisi korukoplan kautta. Nämä on hauskat ja iloiset korut.

    (kakkuja alempana en alkanut tarkemmin katsomaan, kun makeanhimo alkoi saada valtaa... Ihania!)

    VastaaPoista
  18. Tykkään etenkin tuosta hiuskorusta. Ja jos joskus haluat myydä sen,ostaisin sen enemmän kuin mielellään.

    VastaaPoista
  19. Voi että, kiitos kovasti kaikille kauniista kommenteista!! :)

    Ja Birdiebabe, voin tehdä sinulle oman hiuskorun, joko samanlaisen tai tarvittavin muutoksin, ihan kuinka haluat. Laita vaikka viestiä haltiakummi (ät) hotmail.fi niin sovitaan notta mimmonen :)

    VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)