perjantai 13. toukokuuta 2011

Let them eat cake! ♥


Ja vielä vähän asiaa kakuista :) Viime viikolla valmistui kakkutehtaalla hääkaakkuja. Lopputulos oli niin herkullinen, että tässä teillekin herkku ohjeet!

HÄÄKAKKU (määrät yhdelle, n.15-20hölön kakulle)

Pohjan leivoin Kinuskikissan huippu ihanan ohjeen mukaan

Kostutukseksi;
 1dl sitruunalimpparia
1dl metsämarjajuomaa

1.täyte;
2,5dl flora vispiä
(1-2rkl vaniljajauhetta tukevoittamaan seosta)
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g valkoista suklaata
1kpl liivatetta sulatettuna tilkkaan kuumaa maitoa

2.täyte;
2,5dl flora vispiä
(1-2rkl vaniljajauhetta tukevoittamaan seosta) 
200g maustamatonta tuorejuustoa
1pss pakastemustikoita
2kpl liivatetta sulatettuna tilkkaan kuumaa metsämarjajuomaa

Valmista kakkupohja ohjeiden mukaisesti. Kakkupohja kannattaa aina paistaa edellisenä päivänä, niin se kerkeää vähän levätä ennen täyttämistä. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Valmista täytteet. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan, ja vatkaa täytteidein vispivaahdot. Lisää niihin halutessassi vaniljajauhe, sitten tuorejuustot. Lisää ensimmäiseen täytteeseen puolet valkosuklaasta sulatettuna, ja puolet muruksi pilkottuna. Toiseen täytteeseen kannattaa ensin lisätä tilkka metsämarjajuomaa, mihinkä liivatteet ovat liotettu, ja sitten vasta jäiset mustikat. Muuten liivate jäähtyy liian nopeeta "soiroiksi" kylmässä massassa.
Kostuta leikattu kakkupohja yksikerrallaan juomaseoksella, ja levitä päälle täytettä. Itse laitoin ensimmäiseen väliin mustikkaa, toiseen molempia ja kolmanteen valkosuklaata. Anna kakun tekeytyä täytettynä, mieluiten taas seuraavaan päivään.

Päällystä kakut kermavaahdolla. Voit pursottaa kakkujen koristeeksi kermavaahto+tuorejuustoseosta, tai päällystää kakut sokerimassalla, niin kuin minä tein. Tarkemmat sokerimassalla päällystämisohjeet löydät netistä, tai aijemmasta poustauksestani. Koristele kakut haluammallasi tavalla :)

Valmiit kakut lähdössä juhliin :) 
Vielä kerran, tuhannesti onnea M ♥ M!

3 kommenttia:

  1. Herkullisen ja kauniin näköisiä, niin kesäisiä! Eikös ole kivaa tuo sokerimassa? Minä kokeilin viime kakussa Pikkusiskon synttäreillä vaahtokarkkimassaa, joka maistuu hiukkasen paremmalta. Sitä sai maustettunakin.

    Sinulla alkaa olla listaa herkuista Kätsy-tapaamiseen... Tällä reseptillähän voisi tehdä vaikka pieniä leivoksia tai pienemmän kesäkakun... vink vink

    VastaaPoista
  2. Olen aikaisemmin käyttänyt itsetehtyä vaahtokarkkimassaa, mutta näihin kakkuihin käytin tuota kaupan sokerimassaa, jotta varmasti onnistuvat, kun morsian oli melkosen tarkkaluonne :) Tuo oli paljon pehmeämpää ja helpompi kaulita kuin vaahtokarkkimassa, mutta toki se oli hankalampi nostaa kaakun päällä, kun se venyi heti ja meinasi repeillä. Maku oli hyvä, eli siis makea! :D

    Jaahas, lisätään pieni kesäkakku listaan ;)

    VastaaPoista
  3. Kaunis kakku! Mulla sormet syyhyäisivät tuon sokerimassan kimppuun. En ole koskaan kokeillut, mutta tulee niin makeen näköisiä kakkuja.

    VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)