sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Raukeita pitkiä aamuja


Ihanaa kun aurinko antaa pitkiä säteitään ja kirkastaa päivät! Pakkanen on melkosen rapsakka, varsinkin viime yönä pakkasmittari näytti korkeita lukemia. Aamulla heräsin säpsähtäen ja paniikissa kopeloittin kelloa; 07:20. Samassa muistin, että tänään onkin vapaapäivä. Ihan mahtava tunne, kun saakin vielä kietoutua unisen lämpöisenä takaisin peittoihin, ja hymy leviää kasvoille kun ei tarvitse lähteä vielä mihinkään.

Yhtenä tällaisena pitkänä aamuna nautimme herkkuaamiaista, yökyläillessäni pikkupikkusiskojen kanssa. Lämpimät voileivät syntyivät uunissa ruispaahtiksesta, ketsupista, kinkkuleikkeleestä, ananasrenkaasta ja juustosta. Amerikkalaisia pannukakkuja paistoin ison kasan lettupannulla, todella ihanan Lehtokotilon ohjeen mukaan. Niitä sitten herkuteltiin mustikoiden, banaanin ja ruokosokerisiirapin kera. Oi että oli herkullista, suosittelen!


Vaikka kuinka kevät olisi tuonut mukanaan laihikset, uudet elämäntavat ja tarkemmat ruokavaliot, niin aina kannattaa muistaa, että joskus on syytä herkutella sekä hemmotella, niin muiden, kuin itsensä takiakin.

Nauttikaa hetkistä, ja voikaa hyvin

5 kommenttia:

  1. Minäkin haaveilen, että saisin pitkästä aikaa nukkua niin pitkään kuin haluan. Minusta on muuten ihan luksusta, että jos ulkona on jo valoisaa, niin heittäytyä vaan takaisin sänkyyn ja kiskoa peitto korville.

    Täytyy varmaan joku sunnuntai tehdä meilläkin pannukakkuaamiainen.

    VastaaPoista
  2. Kyllä se vaan niin on, että nukkuminen on ihan ihanaa! :)

    Ja ehdottomasti piimäkauppaan ja tekemään pannareita. Tunnin verran siinä paistamisessa kylläkin menee, kun maltti on valttia näissä hommissa; hellan levy oli matalalla lämmöllä ja laitoin vain vähän taikinaa pannun reikiin, koska pannukakut nousee ihan hirmukuohkeiksi. Eka mietin että isolla pannulla olisi saanut äkempää, mutta toisaalta lättypannussa pannukakkuja valmistui heti neljä samalla kertaa. Ja nuo pienet on meitin mielestä hauskempia syödä :)

    Ja hei, samalla kun haet sitä piimää, niin osta myös tuota ruokosokerisiirappia. Minusta se oli herkullisempaa kuin perinteinen vaahterasiirappi, ja pikkumimmit tykkäsivät siitä kovasti! Sitäpaitsi, reilunkaupan tuotteena ja vieläpä ruokosokerina sen täytyi olla lähes terveystuote! ;)

    VastaaPoista
  3. Nukkuisihan sitä jos vain unta riittäisi... vaikka saisi nukkua pitkäänkin, niin viimeistään klo 7.30 jälkeen (joskus aiemminkin) alan jo heräillä. En osaa jäädä edes pötköttelemään, vaikka se olisi mahdollistakin. Kahvia pitää saada heti herättyä, muuten ei tule mitään!Vanhuus kai se jo täällä kolkuttelee kun ei osaa nukkua pitkään niin kuin meidän nuoriso tekee. Suorastaan kadehdin sitä unen määrää :)
    Muuten; Oikein hyvää Ystävänpäivää Sinulle!

    VastaaPoista
  4. Hihi, tunnustan odottavani sitä hetkeä, kun heräisin aamulla viimeistään 07:30, ja saisin päivässä aikaiseksi vaikkasta mitä! :)) Mutta tänäänkin käännän rytmiä kohti yövuoroja, ja peiton potkin syrjään tuossa kahentoista aikaan ;)

    Oikein hyvää ystävänpäivää myös Sinulle Ritva, ja kaikille muille ystävällisille kans! :)

    VastaaPoista
  5. Jösses mikä pino pannareita, on sulla pinna kestänyt, kun olet nuo paistanut. Hyvä hyvä hyvä!
    Ja olenkin miettinyt jotain hyvää reseptiä, täytyy kokeilla tuota tuosta. Kiitti!

    VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)