sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Helmiä siJoille


Ihan pikkasen vaan intouduin helmeilemään, pikkiriikkisen. Jossain vaiheessa homma lähti lapasesta, ja halusin kaikenlaisia helmiä, varsinkin violotteja, turkooseja ja vihreitä. Kirkkaita ja mustiakin. Punasista ei olisi ollut niinkään väliksi, mutta jostain niitäkin sitten ilmestyi. Pian olin siinä tilanteessa, notta pikku pussukoita oli siellä sun täällä sun tuolla, askartelulaatikoihin sullottuna. Pieni järjestelijä sisälläni kärsi ja jyrsi hermoratoja. Niinpä alkoi nippelinappeli-lokerikkojen etsintä.

Voitteko kuvitella, että kaikki ihmiset eivät tiedä mitä ovat nippelinappeli-lokerikot? Raasut vaan hymyilevät sillain ääliömäisesti, jos heiltä semmotteita kysyy. Vaan eksyinpä lopulta pieneen sekatavara-rautakauppaan, mistä saa kaikkea mahdollista. Ja kun jälleen kysyin setä-kauppiaalta, notta ei teillä sattuisi vahingossakaan olemaan semmotteita nippelinappeli-lokerikkoja, niin setä-kauppiaspa vastasi "O. käykö punane?" Hitsi miten hyviä lokerikkoja! Ensin ostin yhden kuuden-lokerikon setin, ja viikon päästä hain toisen. Punainen väri oli vähän häiritsevä, ja jotta näen helmien oikeat värisävyt paremmin, niin päällystin lokerikkojen pohjat valkoisella kontaktimuovilla. Melkosta askartelua, mutta yleishyödyllisyyden nimissä oikein toimiva ratkasu.

Helmien lisäksi laitoin lokerikkoihin muut koruilujutskat, eli lukot, vaijerit, rinkulat sekä muut. Ja intouduin järjestelemään myös muita askartelujuttuja, eli homma lähti tyystin lapasesta :)

Vas.ylhäältä myötäpäivään; 
välihelmet, vihreät helmet, liilat helmet ja turkoosit sekä musta-kirkkaat helmet

Vas.ylhäältä myötäpäivään;
Kirkkaat akryylihelmet, korutarvikkeet, liilat akryylihelmet ja 
askarteluun erilaiset akryylitimangit, peilipalat ja silmät

 Vas.ylhäältä myötäpäivään;
Huopakoristeita, rusetteja, kulkusia ja leppiksiä
styroksisiahilepalloja ja paljetteja
koristehaaraniittejä sekä
erilaisia kukkia

Vielä jäi kaikki isot kukkaset järjestämättä, mutta näihin lokerikkoihin ne eivät kyllä taida hyvällä mahtuakaan. Etsintä siis jatkuu vielä niiltä osin. Ja muuten, kaikki puuhelmet, mistä siis saa myös suvun kakarat askarrella, niin ne säilytin syvemmissä lokerikoissa;


Kyä ny o helemee!

11 kommenttia:

 1. Kyllä on sullekki tota tilpehööriä kertyny ;) Mutta vielä on tyhjiäkin lokeroita :D

  VastaaPoista
 2. Sisäinen järjestelijäsi teki hienoa työtä. Valitettavasti mun sisälläni ei asu edes pientä järjestelijää. Joka kerta, kun yritän aloittaa tekemisen puolet ajasta kuluu tarvikkeiden etsintää :(

  VastaaPoista
 3. Loistava ratkaisu helmille ja muille pienemmille koristejutuille!
  Itsekin monta kertaa olen paikallisessa tavaratalossa ns.miesten puolella katsellut kaikenlaisia lokerikoita ja ajatellut, että nuo olisi käteviä.
  Vielä en ole itse ollut niin kätevä, että olisin yhtään ostanut, mutta ehkäpä sinun esimerkkisi rohkaisemana jonain päivänä....

  VastaaPoista
 4. Mahtava ratkasu! Ja blogin uusi ulkoasu on ihanan pirtsakka :)

  VastaaPoista
 5. Jahnukainen, Minua muuten ilahdutti kovin nuo tyhjät lokerot; turha yrittää selitellä itselleen, etten muka tarvitsisi jotain ihanaa (ja kallista), koska lokerikossakin on tilaa! :)

  Kepposka, pakko tunnustaa, että minulla on kyllä ihan kaikki järjestyksessä, on kyse sitten eväskipoista, pikkupöksyistä taikka pampuloista. Ja siksi kaikki askarteluromppeetkin ovat järjestyksessä, tosin saatan vaihtaa järjestyslogiikkaa uusien ideoiden innoittamana, ja silloin kestää aina hetken muistaa notta miten se meni.

  Luulen tämän järjestelmällisyyden tulleen lapsuudesta. Meillä oli aluksi tosi pieni koti, mihin piti mahtua kaikki viiden hölön romppeet. Niimpä ihan kaikella piti olla oma paikkansa, muuten ei olisi löytynyt mitään.

  Toisaalta, heimopäälikkö on ihan fanaattinen järjestelijä tietokantoineen, lokerikkoineen ja pussukoineen. Sillekin ihan tohkeissani näytin tuota ekaa lokerikkoa minkä ostin. Ja ensimmäinen kommentti mitä heimopäällikkö a.ka. Sulo Wilen totesi, oli "mahto olla kalliit, tuskin sait halvalla?" :D Olihan ne. Tuommoinen kuuden lokerikon setti maksoi 48e. Mutta kun lokerikossa piti olla tiiviit, siirreltävät väliseinät, helppo ottaa mukaan ja läpinäkyvä kansi että heti näkee mitä on missäkin, niin silloin ei voi hinnasta kauheesti tinkiä.

  Mutta niin kuin Ritvakin jo totesi, aina välillä kannattaa poiketa tavaratalossa ns. miesten hyllyille, ja katsella erilaisia työkaluja, lokerikkoja ja kiinnikkeitä sillä silmällä :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Birdiebabe, vähän vielä joutuu opettelemaan tähän vaalianpunaiseen tekstipohjaan, mutta minusta nuo kiemurat ja timangit ja kukkaset ja muut olivat jotenkin naivistisen söpösiä :) Noita blogipohjia on aina välillä hauska selailla, ja etsiskellä erilaisia vaihdokkeja. Joskus jotain on sitten pakko kokeilla käytännössäkin! :)

  VastaaPoista
 7. Blogipohjasihan on siis ihan täydellinen just näitä helmijuttujasikin ajatellen. Ja hei tuo järjestys on mah-ta-va!! Mä kanssa oon sellanen järjestelijä, tosin nykyään se järjestys on jotenki hukkunu arjen alle.. mutta jahka tästä kesään päästään niin kylä lähtee kaikki turha taas ja järjestys on perfekto!!! Ja itse asiassa mulla onkin kyllä kaapit ja laatikot hyvässä järjestyksessä muutenkin, se mikä sitten ulospäin näkyy on se ongelma.

  VastaaPoista
 8. Tuosta alkaa sitten hirmuinen innostus askarrella, kun kaikki on noin ihanassa järjestyksessä....

  VastaaPoista
 9. oletpa laittanut järjestelmällisesti kaikki aarteet. itellä on vaan isoja laatikoita, joissa sikinsokin kaikki. sieltä on sitten kiva lähteä etsimään, kun "varmasti muistaa" että sitä ja tätä minulla on ollut...

  VastaaPoista
 10. Vautsi vau! Nyt kyllä vetäisit maton jalkojeni alta. Haltiakummi-Mirka 6-0. :D Mä en pysty tuohon (ei mulla kyllä ole helmiäkään).

  Ihan MIELETTÖMÄN ihanat lokerikot ja helmet kuin karamellit. Sitä paitsi minusta koko askartelupuuhassa on toiseksi kivointa juuri järjestely ja hipelöinti. Sekä tietenkin värit!

  Kyllä se teidän heimopäällikkönne taitaa olla aikamoinen nähtävyys... ;)

  VastaaPoista
 11. Totta Heli, nämä uudet "tapetit" sopii kivasti niin askarteluihin kuin helmeilyihinkin :) Minunkin laatikot on kyllä ollut järjestyksessä viimoiset 15vuotta, ainoa mikä välillä ryöstäytyy on maksettujen laskujen ja tärkeiden lippulappusten pino, ne laitan yleensä kansioihin siinä kohtaa kun pitäisi tehdä jotain opintojen hyväksi ;)

  Totta Sari, järjestys inspiroi askartelemaan :)

  Osuit Anna naulan kantaan; mulla on ihan kamalan huono muisti, joten mun on aivan pakko järjestää kaikki paikoilleen, muuten mulla ei olisi mitään hajua mitä mulla on ja missäkin, vai onko ollenkaan ja kuka mä oon ja mistä mä tuun ja mitä ihmettä mä teen... :))

  Ja juurikin niin kuin Mirka sanoi; se on aivan _ihanata_ katsella ja hiplailla kaikkia ihania askartelujuttuja, timangeja, helmiä, kukkia, papereita, leimoja kaikkea. Siksi muuten vieläkin melkeinpä aina tuen musiikkiteollisuutta, ja ostan suosikki artistieni uutuus CDt; se CD-kotelon hiplaaminen, kansivihkosen lueskelu ja sanojen hyräily tuntuu niin mukavalta ja oikeammalta.

  Meidän heimopäällikkö ON nähtävyys, onhan hän koko meidän heimon päällikkö. Siinä on jo hommaa kerrakseen, ja jos aikaa jää, niin voihan sitä sitten puuhastella jotain muutakin, vaikkapa pelastaa koko maailman.

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)