sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Uusia lankoja; kevät tulee!

Nyt on iskenyt oikein käsityökärpänen. Pää oikein surisee kaikkia mahtavia ideoita ja täytyy yrittää järkeillä, notta missä järjestyksessä sitä kaikkea puuhastelisikaan. Jostain syystä tämä helmikuu on minulle kosolti kiiruinen, jopa olympialaiset vaikuttavat elämääni, tosin ei ihan sen perinteisessä merkityksessä. Mutta kaikkien kiireiden, töiden, järjestelyjen ja muiden keskeltä kerkeää aina muutaman hetken irrottamaan puuhastelulle, onhan yössäkin monta tuntia :)

Viimeaikoina olen tehnyt erilaisia pipoja. Tammikuun käsityölehdessä oli tosi kivoja pipa ohjeita, ja innostuin ihan valtavasti. Ongelmaksi meinasi nousta se että paksut langat eivätpä olekkaan tällä hetkellä muotia. Joka paikassa on ihastuttavia monenkirjavia uutuus lankoja, ohuen ohuena, mutta mistään ei löytynyt edes poistoerää paksujalankoja. Tai no, käsityökorissani oli muutama, mutta tietenkin ihan väärän värisiä. Niinpä sitten googlen avulla etsimään lankoja netistä. Löytyi :) Tutustuin nettikauppa Tinttamarelliin ja sen runsaaseen lanka valikoimaan. Ihan mahtavaa! Ensimmäinen tilaukseni lähti matkaan samana päivänä, ja hain sen kotiin lähipostista seuraavana iltana. Kätevää! Tämä iso kasa lankoja postikuluineen maksoi noin kuutisen kymppiä, joten hinnaltaakin Tinttamarelli on mielestäni ihan kohtuullinen.

5 kommenttia:

 1. Aih ja voih noita lankoja, itsekkin melekin kuolaan kaupoissa lankojen perään, en vain saa enää kutoa kuin pikkuisen, hartoista niin pahasti hermot jumissa.
  PS, joko sinulle on nämä sivut tuttuja :o)
  http://www.garnstudio.com/

  VastaaPoista
 2. Ihanan värisiä lankoja olet hankkinut. Itse en osaa langoista mitään tehdä :(

  VastaaPoista
 3. No enpä minäkään osaa kutoa kuin pikkaisen :) Nyt noita pipoja tehdessä ensimmäistä kertaa jouduin lisäämään silmukoita, niin senkin jouduin katsomaan netistä että kuinkas se tehtiinkään :D Mutta Kutominen on siitä hauskaa että siinäkin oppii uutta, ja kun sinnikkäästi tekee vaan niin tulee pikkuhiljaa paremmaksi. Minun salaisuus on; paksut puikot ja paksut langat (niin kuin tuostakin kuvasta näkyy :D) Tällain aloittelijana viitsii ja malttaa opetella sekä tehdä, kun valmista syntyy kohtuu äkkiä. Ja niin, siksi mä teen juurikin noita pipoja; mä en osais taikka malttais tehdä kahta samanlaista sukkaa taikka tumppua, mutta pipoja voi tehdä vaikka vaan yhden :D))

  Joten tää touhu sopii ihan kaikille, myös Vaarinkukalle kuin Carolallekin; ihan vaan pikkasen, nopeesti ja helposti :)

  VastaaPoista
 4. Kuinka hämärästi muistan, ettet osta mitään netistä. Olikos se mainittu... hmmm... edellisessä postauksessasi? :D

  Totta on, että nyt on tosi paljon niitä ohuita lankoja. Mä aloitin yhden kaulahuivin sellaisesta ohuesta ja epäilenpä, ettei tämän talven aikana valmistu. Katsotaan.

  VastaaPoista
 5. Mirka, sillä edellisellä poustauksellani yritän paikatan kaiken jatkossa tapahtuvan hillittömän nettishoppailun; yritin monta vuotta, viime marraskuussa repes :D

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)