lauantai 10. lokakuuta 2009

Kolmen suklaan kakku




Me juhlimme tänään koko konkkaronkka maailman parasta äitiä! Päivään kuuluu musiikkia eri muodoissaan ja hyvää ruokaa ja parasta seuraa! Käly otti ristikseen ruokatarjoilun, minä lupasin tehdä jälkkärin, ja kerta kyseessä on synttärit niin tein kakun. Äitini, sisareni ja kälyni ovat ihan mahdottoman hyviä leipomaan, joten päätin tehdä jotain haasteellisempaa ;)

Kolmen suklaan kakku:

Pohja:
200g suklaakeksejä (Safari)
100g Digestive-keksejä [en osannut päättä että kumpia keksejä, niin laitoin siksi molempia]
90g/1dl juoksevaa margariinia
Täyte:
2,5dl Flora vispiä
2,5dl Flora vanillaa
250g rahkaa
200g vanilja rahkaa (valio)
200g maustamatonta tuorejuustoa

1tl vaniljasokeria
sekä:
200g rommirusinarahkaa (valio)
130g tummaasuklaata
130g valkosuklaata
130g vadelma-karpalo maitosuklaata
6ark liivatelehtiä
2rkl kiehuvaa vettä
1rkl kiehuvaa vadelmamehutiivistettä


Murenna keksit ihan pieneksi ja lisää niihin rasva, sekoita massa tasaiseksi ja levitä se irtopohjavuuan pohjalle tasaiseksi painellen, esim lusikalla. Laita 6ark liivatelehtiä likoamaan kylmään veteen täytteen valmistamisen ajaksi (niitten on liottava vähintään 10min ennen käyttöä).
Valmista täyte isossa kulhossa; vatkaa Vispi ja Vanilla kiinteäksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka, vaniljarahka, tuorejuusto ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi. Jaa täyte kolmeen kulhoon, yhteen kulhoon pari dl vähemmän kuin muihin. Aloita vajaasta täytekulhosta;
1.täyte; Lisää täytteeseen purkki rommirusinarahkaa, sekoita hyvin. Sulata toisessa kulhossa palasteltu tummasuklaa mikrossa, n1-2min, aina välillä sekoittaen.Lisää tummasuklaa 1.täytteeseen ja sekoita hyvin. Ota lionneista liivatelehdistä 2ark, purista niistä ylimääräinen vesi, ja lisää ne tilkkaseen kuumaa vettä (n.1rkl). Sekoita liivatevesi ohuena nauhana täytteen joukkoon, koko ajan sekoittaen, niin täytteeseen ei tule "limaisia rihmoja". Kaada täyte keksipohjan päälle, peitä vuoka foliolla ja anna vetäytyä jääkaapissa ainakin 30min.
[Itse tiskasin ja siivosin keittiön tässä välissä, ja googletin erilaisia koristeita kakkuun. Siinä meni melkein tunti.]
2.täyte; Lisää toiseen täytekulhoon sula valkoinensuklaa (sulata se samoin kuin edellä) ja liivatevesi (sekoita se samoin kuin edellä). Peitä vuoka taas foliolla ja laita se kylmään, ainakin 30minuutiksi.
[Itse tein tässä välissä kakun koristeita sulatetusta suklaasta, ja siinä kesti melkein tunnin.]
3.täyte; Lisää kolmanteen täytekulhoon sula vadelma-karpalo maitosuklaa (sulata se samoin kuin edellä). Kuumenna tilkka vadelmamehutiivistettä mikrossa, ja sulata 2ark liivatelehtiä siihen. Lisää liivatemehu täytteeseen kuten edellisetkin. Kaada täyte vuokaan ja levitä se varovasti lusikalla tasaiseksi. Peitä kakku hyvin foliolla, ja laita se jääkaappiin vähintään 4tunniksi (omani sai levätä rauhassa illasta seuraavaan aamuun.)
Lopuksi irroita vuoka kakun ympäriltä, laita se kauniisti tarjolle ja koristele esim suklaakoristeilla.

 



11 kommenttia:

  1. Hei anböliivibul ! Kaikkea sitä ihminen osaa. Perhoset aivan mahtavia, eikä tuo kakkukaan huonolta näytä...Katsoin muuten vanhempia kuviasi ja korutauluasi. Oen korujen suurkuluttaja/keräilijä ja nyt kun pääsemme loppu vuodesta muuttamaan uuteen kotiimme, haluan kunnon säilytystilan koruilleni. Täytyy miettiä vaihtoehtoja, ihan ekaks ajattelin vuorata yhden seinän nauloilla ja ripustella niihin. Ehkä tässä ilmenee kivempikin tapa...esim.styrox-tausta. T:Tanja-Sofia

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos :)
    Oli kyllä tosi ihanan samettisen pehmeetä kakkua. Happaman rahkan ja tuorejuuston kanssa makeat suklaat sopivat hyvin, mielestäni ihan lyömätön yhdistelmä kahvikupposen kanssa :) Kannattaa kokeilla, melko työlästä, mutta ei kuitenkaan vaikeeta!
    Kiva kun huomasit korutaulut, mun mielestä se on yksi hauskimmista sisustusideoista, ja ainakin kosolti käytännöllinen. Styroksin sijaan kannattaa varmaan harkita jotain ihan puulevypohjia; naulat joissa on painaviakin koruja löystyvät varmasti styroksissa. Toisaalta, styroksi toimisi hyvin äänieristeenä isossakin tilassa.

    VastaaPoista
  3. Aivan ihastuttava kakku! Olen itse tehnyt samantapaista, mutta täytteet olivat valkosuklaa, mansikka ja vadelma. Ja sekin oli tosi hyvää, mutta kyllä suklaa on aina suklaata ;)

    VastaaPoista
  4. Suklaa on toki suklaata! :D Mutta olen itsekkin huomannut että vadelma sopii todella hyvin suklaan kanssa ja sisareni suosii mustikka-valkosuklaa yhdistelmää monissa leipomuksissaan. Mansikka on jäänyt vähän sivummalle kaikenlaisten allergioiden takia, mutta itse tykkäisin siitä tummansuklaan kanssa.
    Mutta tätä suklaatusta kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla! :)

    VastaaPoista
  5. Lurps mikä kakku, eikä ollenkaan lihottavaa, eihän :)
    Kyselit kohokuviokansioista. Vastasin kyllä blogissani, mutta tässä kuitenkin vielä linkki, josta luulen, että on tiedusteluusi apua:)
    http://www.heinikka.fi/search/?search=cuttlebug

    VastaaPoista
  6. Kiitos Maaret!
    Ja tietenkään kakku ei ollut lihottavaa, siinähän oli rahkaa 3prk, ja kaikki laihduttajathan syövät rahkaa ;)))

    VastaaPoista
  7. Hei! Kävit blogissani ja hönkäisin heti vastavierailulle. =) Tuli ihan vesi kielelle kakkuja katsellessa.

    Ja tosi hienon näköisiä ne tähtityttö- ja omenapuu-seinämaalaukset. Hauska oivallus ripustaa vielä värivalotkin puuhun. =)

    VastaaPoista
  8. Kiitos :)
    Ja juu, tässä yritän hillitä itseäni, etten ihan vielä vaihtaisi puuhun toisia valoja... No jospa sitten kun laitan muutkin talvivalot (kutsun niitä suosiolla talvivaloiksi, niin ei tarvitse sinnitellä joulukuuhun asti ;)))

    VastaaPoista
  9. Onhan hieno kakku! Voi vaan kuvitella, että on maistunutkin hyvälle.. nam!

    VastaaPoista
  10. teen tämän tänään. vähä muuttelen ohjetta. huomenna maistellaan.

    VastaaPoista
  11. Kerrohan sitten notta miten onnistui ja miten ohjetta tuunailit! :)

    VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)