maanantai 19. tammikuuta 2015

Eteisen uudet vaatteet

Kotona mua on jo pidempään häirinnyt eteinen, sen jotenkin levoton ja nuhruinen ilme. Aiemmin pienen kotini pieni eteinen näytti siis tältä;
 Halusin eteisen yleisilmeestä vaaleamman ja rauhallisemman, ja niinpä tuunailin uuden kenkätelineen, suunnittelin sisustuskasseja mitkä äiti ompeli, ja ostin uudet matot. Helppo pieni, mutta huomattava uudistus. Nyt täällä näyttää tältä;

 Ulko-oven sisäovessa roikkuneet laukut keräsin pois, irrotin koukut, kittasin niistä jääneet jäljet peittoon, ja päällystin välioven kiiltävällä valkoisella 90x250cm dc-fix-muovilla. Oven kahvan irrotin muovin kiinnityksen ajaksi, ja muovikalvon reunat kiinnitin hiustenkuivaimen avulla, niin lopputuloksesta tuli tosi siisti ja kiva. Naulakkohyllyn päällä olevat tumppu-pipo-huivi-korit saivat uudet harmaat sisuspussit, mitkä äiti ompeli.

 Näkyviltä pois kerätyt laukut laitoin valkoisiin sisustuskasseihin, mitkä nostin seinälle, käden ulottuville hauskoilla oksa-naulakoilla. Nämä kassit on tehty vanhoista ikean pimennysrullaverhoista, missä oli sopivan jämäkkä kangas pysymään muodossaan. Kasseja on eteisessä kaikkiaan neljä, kolme seinällä,  ja yksi lattialla ulko-oven vieressä, mihinkä sujahtaa hyvin kaupan paperikassi keräyspapereineen. Suunnittelin mallin sopivan isoksi kierrätyspapereille, mutta samalla myös sopivan kapeiksi tuolle pienelle seinän pätkälle. Maailman paras äitini ompeli nämä kassit leikkaamistani paloista, ja teki niihin nuo harmaat kantatut reunat kanttinauhalla.

Kenkätelineen lisäksi ostin eteiseen harmaat "joka sään" matot ihan vaan Prismasta, ja toisesta matosta leikkasin mattoveitsellä pienen palan pois, että se mahtui paremmin paikalleen, olohuoneen ja keittiön väliselle kulkuväylälle.

 Tuunaamani kenkätelineen ja mattojen lisäksi ostin muutaman erillisen naulakon;

 Nämä hauskat lintunaulakot on Qualyn, ja tilasin ne seinäjokelaisesta sisustuskaupasta, täältä. Arvoin pitkään eri värien välillä, vihreätkin linnut olisi ollut tosi hauskat, mutta päätin pysyä valkoisessa yleisilmeessä, ja valkoisten oksien linnutkin saivat olla valkoisia.

Lisäksi tilasin yhden tällaisen hirvinaulakon avaimille. Sekin on merkiltään Qualy, ja tilattu samasta seinäjokelaisesta sisustusliikkeestä, hirvi-naulakko löytyy täältä. Naulakossa on alla voimakas magneetti, mihinkä avainnippu on helppo "törkätä" vaivatta kotiin tullessa, ja mistä se on yhtä helppo napata mukaansa lähtiessä. Minusta aivan loistava keksintö! Auton avaimet roikkuvat yleensä hirven sarvissa, ja tällä hetkellä työavaimet roikkuvat hirven kaulassa - minulle paljon parempi vaihtoehto, kuin yksikään avainkaappi :)

Sisustuskassien lisäksi äiti ompeli vielä samaisesta pimennysverhokankaasta pyöreän kopan kaikille vilukissan villasukille :) Kopassa on tarkotuksella noin leveä reunus - se näyttää kivalta, ja sitä nostamalla kopasta saa tarvittaessa vielä isomman. Leveä reunus myös tukee koppaa pysymään muodossaan.

EDIT; Tähän vielä lisäyksenä lähikuvat äidin ompelemista sisustuskasseista, illan hämyssä kuvattuna;


Mielestäni eteisestä tuli näillä pienillä muutoksilla paljon siistimpi ja pirteämpi. Keväämmällä yleisilmeiseen voi pienellä vaivalla lisätä lisää väriä, mutta tällä hetkellä tämä näyttää oikein kivalta. Vaikea sanoa, että mikä oli paras idea, seinällä olevat sisustuskassit, päällystetty kenkätelinepenkki, vaiko päällystetty sisäovi. Hmmm, jos vastaan että kaikki, ja naulakot kans! :)

6 kommenttia:

 1. "laukkunaulakko" näytti hauskalta, muutta kyllä muutoksen jälkeen tila on kaunis.. kivoja ideoita sinulla eteisessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanni! :)
   Laukkunaulakko oli kyllä aluksi hyvä ja hauska idea, mutta sitten huomasin valitsevani kuitenkin lähes aina saman laukun, tai vaihtelevani korkeintaan muutaman välillä, niin esillä olleet muut laukut alkoi vaikuttaa jotenkin kovin levottomalta, tai sitten vaan silmät vaatii aina välillä uudistumista.

   Poista
 2. Hei tuohan on ihan huippu tuo sisäoven päällystys! Tekee todella paljon, vaikka muka valkoisen päällystikin "vain" valkoiseksi. Ja olisi pitänyt olla lähikuvaa isoista tavaransäilytyskasseista. Tykkään, että on tullaiset kunnon kahvat, jolloin kassi ripustettuna on umpinainen. Jos vertaa vaikka ikean kasseihin, jotka repsottaisivat ja tavarat sisällä näkyisivät eri tavalla. Aivan upeat, hyvä äiti!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin mielestä tuosta sisäovesta tuli ihan huippu! Tämän 60-luvulla rakennetun talon sisäovet kun on tuollaisia "tupakanvalkoisia", niin tuo kiiltävän valkoinen ovi muutti hetkessä koko eteisen ilmettä. Lisäksi Dc-Fixillä oven päällystäminen oli niiiiiiin paljon helpompaa (ja halvempaa), kuin oven maalaaminen. Ja EDITinä lisäsin vielä lähikuvat noista äidin ompelemista kasseista, ne on kyllä tosi kivat! :)

   Poista
 3. Kylläpä on kaunis ja levollinen eteinen! Ja äiti on taitava ompelemaan... Onnea uudelle eteiselle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leonida :) Ja kyllä, äiti on tosi hyvä ompelija, ja toteuttaa kaikki kummallisimmatkin ideat <3

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)