tiistai 17. tammikuuta 2012

Härmäläläinen Rocky Road

Tämmötteitä me sitten tehtiin myös viime lauantaina, jumalaisten Pistaasi Fudgejen lisäksi.


ROCKY ROAD

260g tummaasuklaata (meillä sattu olemaan 2 levyä Pandan suklaata)
260g maitosuklaata (meillä sattu olemaan 2 levyä Pandan suklaata)
(n.1dl kermaa)
200g pähkinäsekoitusta (meillä oli manteli-cashew-maapähkinä-macadamia-sekoitusta, valmiiksi "suolapähkinöinä")
150g kuivattuja kirsikoita
100g kuivattuja aprikooseja
pari-kolme kourallista vaahtokarkkeja
130g valkoista suklaata

Pilko pähkinät ja kuivatut hedelmät pienemmäksi, kuitenkin melko karkeaksi rouheeksi. Pieni myös vaahtokarkit n.1cm paloiksi. Sulata suklaat kattilassa (vesihaudekattilassa homma on kaikkein turvallisinta, eikä suklaa ainakaan pala kattilan pohjaan). Jos suklaa on sulattuakin kovin jähmeää, voit notkistaa sitä muutamalla kermalorauksella. Sekoita iso osa pilkotuista pähkinöistä ja hedelmät/marjat suklaaseen, sekä iso osa vaahtokarkkipalasista. Levitä suklaamassa tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, suklaamassa saa jäädä n. 2-4cm paksuiseksi karkkilevyksi. Ripottele sekä painele vielä loput pähkinät ja vaahtokarkkipalat suklaamassan päälle koristeeksi. Nosta suklaaherkku jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään (maut kerkiävät vähän tasaantua). Nosta leivinpaperilla levy pois vuuasta, ja leikkaa se pieniksi palasiksi, paljon pienemmiksi kuin meidän palat :D, ja koristele palaset sulatetulla valkosuklaalla, haarukalla suklaata raidoiksi palojen päälle heilutellen. Tarjoile heti kahvin taikka teen kaverina, tai anna vielä valkosuklaaraitojen jähmettyä hetki kylmässä.

Todella helppoa, ja ihan yltiömakeeta! Sekaan voi laittaa mitä vaan, itse tykkään pähkinöiden suolaisuudesta ja rouskeesta, sekä vaahtokarkkien sitkeydestä ja pehmeydestä, kuin myös aprikoosien sekä kirsikoiden makeudesta ja kirpeydestä.

4 kommenttia:

  1. Vov, mahtavaa! Kiitos ohjeesta! Iloista päivää Sinulle!

    VastaaPoista
  2. Näyttää NIIN hyviltä. Mun on tehnyt mieli kokeilla tuollaisia jo kauan. Nyt ei pysty, kun on alkuvuoden herkkulakko :/ sen päättymistä odotellessa...

    VastaaPoista
  3. Nämä ovat kyllä melkoinen herkkulakon kruunajainen :))

    VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)