keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Arjen ylellisyyttä

Hohhoijaa. Teen siis hyvinkin epäsäännöllistä kolmivuorotyötä, mikä on melkoinen rasite elimistölle. Se on vähän kuin kärsisi ikuisesta Jetlagista. Viime viikolla rutistin viisi 10tunnin yövuoroa, ja jaksoin kun silmissä kiilsi seuraavat kuusi vapaapäivää. No olihan se varma että hermeettinen lunssa kaappasi minut sängynpohjalle pariksi päiväksi heti (t)öiden jälkeen. Elimistöni tunnistaa töiden ja vapaiden vaihtelut, ja aloitan lähes aina lomat sekä pitkät vapaat sairastelemalla. Pikkasen tuppaa viemään hohdon vapaapäivistä, kun yskii, niistää, aivastelee, röhii ja köhii taukoamatta. Lisäksi olin melkeinpä kerennyt unhoittamaan, että olin luvannut isän vaimolle katsoa pikkupikkusiskojen perään hänen työmatkan ajan.

Niinpä vapaapäiväni ovat täyttyneet teinien kuljettamisesta kouluun, harrastuksiin, sinne tänne ja tonne, kantakotini valtavan pihan lumitöistä, teinilaumalle kokkailemisesta, maitotölkkien ja leivän kaupasta raahamisesta, kaikista yllättävistä tilanteista mitä teineille nyt voikaan sattua ja tapahtua, oman kodin siivoamisesta ja valtavan pyykkivuoren selättämisestä. Isälläni on myös maailman pelastamisen lisäksi tarve pelastaa koko lähialueemme pikkulinnut, ja näillä pakkasilla 11 lintulaudan täyttäminen on lähes päivittäistä puuhaa.

Mutta lunssasta ja kaikesta huolimatta olen nauttinut. Tykkään tehdä lumitöitä, puuhastella pihalla pari tuntia ja saada aikaan näkyvää jälkeä. Minusta on hauska kokkailla ruokarajotteista esittäville teineille, jotka oikeasti tykkäävät ihan perusjutuista, ja toki tykkään muutenkin olla mimmien kanssa ja kuunnella heidän sekä kavereidensa kaikkitietäviä juttuja :) Ja lintukirja kädessä hiippailen ikkunasta toiseen tutustumaan lintulautojen vierailijoihin, olen bongannut vaikka ketä! Vierailijoina on ainakin ollut tyylikäs vihervarpunen, tavallinen talitintti, sinertävä sinitintti, piskuinen varpunen, hyppelevä harakka, kukkoileva närhi ja maailman läskein punatulkku. Lisäksi eilen varikset ja harakat muiluttivat porukalla niiden huudeille eksyneen varpushaukan. Jännittävää elämää metsän siimeksessä.

Ainoa mistä olen nyt oikeastaan harmistunut, on kylmyys. Vanha kantakotini on perusteellisesta remontista haaveileva iso rintamiestalo, mistä hormikin on kärsinyt vuosien saatossa niin, ettei uuneilla voi lämmittää. Niinpä toppahousut, fleeset, kerrastot ja paritkaan villasukat ei meinaa riittää tämmöitteelle vilukissalle vetävien lattioiden ja ikkunoiden keskellä. Siinäkin hyvä syy puuhastella koko ajan jotain hyödyllistä ;) Onneksi iskä on päässyt joka ilta töistä yöksi kotiin, niin minä olen saanut nukkua yöni oman kotini lämmössä.

Tänään postiluukustani oli tipahtanut ihana kortti rakkaalta kummitytöltäni. Tosin luulen että neiti kolme vee oli saanut aikasta paljon apua äidiltään, rakkaalta Kuopijon Kuningattarelta.

Huolehdi ylellisyydestä, arki hoituu kyllä itsestään.

Voi miten viisas ajatus, kiitos sinne melkein siperiaan Taidanpa siis sipaista ripsaria ja huulipunaa ja vähän hajuvettäkin, ennen kuin lähden hakemaan teinilaumaa koulusta. Ylellisyyttä teidänkin päiviinne!

7 kommenttia:

 1. Sä olet ollut reipas vapaillasi. 5 pitkän yövuoron jälkeen mä varmaan löhöäisin laiskana sängyssä kirjan kanssa ja väittäisin etten kykene muuhun ;)

  VastaaPoista
 2. Ootsää vaan tarmonpesä :-O Itte luhistuin työn ja lasten ja kotihommien alle niin että menin ja irtisanouduin...:P

  Mukavia talvipäiviä :)

  VastaaPoista
 3. Ohho Sanna-Mari, ohho!! Tosta noin vaan se ohimennen mainitsee noin ison harppauksen :D Onnittelut, se oli varmasti joka suunnalta pureskeltu vaihtoehto, ja lopulta parhaaksi todettu.

  Enkä mä mitään reipas ole, pyh pah. Väsyttää niin julmetusti, mutta ettei paleltais niin pitää touhuta kaikkea, ja kantakodin keittiössä on iso nurkkakaappi täynnä herkkuja, niin kun on ulkona lumitöissä ja ruokkimassa pikkulintuja sen kolme tuntia, niin pysynpähän poissa kiusauksien ääreltä :D Saisi tommotteisiin keittiönkaappeihin tulla lukitusjärjestelmä valmiiksi asennettuna...

  Jaahas, mutta teinijaosto pitää hakea harkoista ja ruokkia vasta 1,5tunnin päästä, joten minä, kudin sekä kaukosäädin voimme hetken viettää laatuaikaa viltteihin kietoutuneena (eilen jo salaa käänsin pattereihin lisää lämpöä :))

  VastaaPoista
 4. Hihii...siellä toinen salapatterinsäätäjä:)

  VastaaPoista
 5. Tihihihihihihihiiiii, isäs tyttö (ja äitis kanssa) noiden lintujen kyttäämisen kanssa. Hihittelin lukiessani, mutta repesin tuon maailman läskeimmän punatulkun kohdalla. Voi kuvitella, millainen mätisäkki siellä on hillunut :DDD

  Olin niin väsypoikkirikki, mutta pitäskö sitä huomenna tulla kyläileen, on jo ihan ikävä teitä.

  VastaaPoista
 6. Juurikin huomasin, notta miun bloggerin kello on sikin sokin sekaisin... Mutta tule, tai tule perjantaina kun meillä likoilla on vapaapäivä (lue ilta)! :)

  VastaaPoista
 7. Oletpas kyllä tosi reipas nuori nainen tuollaisen työviikon jälkeen. Kuulostaa puuhailusi "lasten" likkana jotenkin tosi kotoisilta ja kivoilta. Toivottavasti alkaa lämpöä pikkuhiljaa irrota. Täällä pakkasta -14 ainakin...

  t: Kata

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)