lauantai 7. kesäkuuta 2014

Haasteellisia kysymyksiä ja kysyttäviä :)

Sain aika yllättäenkin Vihreän talon unelmien Ritvalta sekä Villa Valkon  Katilta tämän mukavan haasteen, missä vastataan 11.kysymykseen, ja esitetään uudet 11.kysymystä etiäpäin. Kiitos teille molemmille tästä mukavasta haasteesta! :) Olen itseasiassa vastannut samaiseen haasteeseen jo reilu vuosi sitten täällä ja oikeastaan viime syksynäkin täällä. Mutta kivojahan tällaiset haasteet on, niin eipä muuta kuin vastaamaan :)

Ensin Ritvan 11kysymystä Vihreän talon unelmista;

1.Lempiväri?
Kaikki värit on kovin ihania! Tykkään sisustuksessa niin valkoisesta, harmaasta, luumusta, vihreästä kuin sitruunankeltaisestakin. Päälleni puen mieluiten murrettuja värejä, tai sinistä, niin farkkuna kuin laivastonsinisenä, myös turkoosi ja fuksia ovat mieleisiä vaatekaappivärejä, mutta ehkä lempiväri on nyt kuitenkin luumu, tummanruskea ja tummansininen.

Sitruunan keltaista.
 
2. Lempiartisti?
Voi tämäkin vaihtelee hetken, mielialan ja jopa vuodenaikojen mukaan, mutta tykkään artisteina Jonna Tervomaasta, Maija Vilkkumaasta, Stingistä, Samae Koskisesta ja Samuli Putrosta, monen muun lisäksi.

3. Kuka on vaikuttanut sinun elämäsi suuntaan eniten?
Ihan varmasti eniten siihen on vaikuttanut minä.


4. Oletko koskaan katunut mitään?
Toki ihan kaikkia juttuja ei olisi tarvinnut tehdä, kantapään kautta opetella tai sanoja suotta möläytellä, ja varmasti elämässäni on hetkiä ja päiviäkin, mitkä voisin vaihtaa pois, mutta jos suuria linjoja ajattelee niin ei, en ole.

5. Joulu vai Juhannus?
Vaikka olenkin kesän lapsi, niin Joulu on kerran vuodessa vaan - Joulu.

6. Tv vai radio?
Minulla on lähes aina radio päällä, kuuntelen yleensä YleXää, ja areenasta olen löytänyt monia hirmuhyviä Ylen radio-ohjelmia, mutta paljon on kyllä töllökin päällä, ja aistin voimakkaimmin visuaalisesti, niin sanon telkku.

7. Leikko- vai luonnonkukat?
Kukka kuin kukka on kaunis, välillä poimin luonnonkukkiakin maljakkoon leikkokukiksi. Jos vastaan vaan että kukka :)


8. Jos sinulla olisi päivän ajan valta tehdä ihan mitä haluat, mitä tekisit?
Minulla on monesti päiviä, että saan tehdä ihan mitä haluan, enkä tee mitään ihmeellistä :) Mutta jos tämän saa vetää suuriin sfääreihin, niin poistaisin nälänhädän ja tekisin maailmasta oikeudenmukaisemman - noin niin kun yhdessä päivässä, loppuajan grillaisin makkaraa tikun nokassa nuotiolla, ja söisin tuoretta ananasta ja jäätelöä.

9. Maaseutu vai kaupunki?
Kaupungissa asuminen tuo omat käytännön etunsa, mutta siltikin tahtoisin maalle. Maaseutu siis.

10. Lempipaikkasi?
Oma koti, tosin jonkun muunkin koti menettelee, jos seura vaan on hyvää.

11. Mitä tekisit tällä hetkellä mieluiten?
Juuri nyt tahtoisin keittää kahvit, ja pestä ikkunat, mutta kun siitä ei ole niin mitään hyötyä, ennen kuin tuo siitepöly älyää olla pölisemättä.


Ja sitten Villa Valkon Katin 11kysymystä;

1. Miksi kirjoitat blogia?
Aloin kirjoittamaan blogiani 09.09.09 (ihan vahingossa tuo hauska päivämäärä :), ja ajatukseni alusta asti on ollut kirjoittaa blogia kaikesta mukavasta ja hymyillyttävästä puuhastelusta, jos joistain jutuistani muutkin saisivat innostusta ja ideoita. Sellaista hyvän mielen meisinkiä.

2. Mikä inspiroi sinua?
Yleensä inspiraatio lähtee tarpeesta, tosin tarpeeksi riittää myös se "ois kyllä kiva...." :) Minua inspiroi myös muiden blogit, Pinterest, milloin missäkin nähdyt kivat esineet taikka ideat. Katselen paljon ympärilleni, ja mietin, että mitenköhän tuon voisi itse toteuttaa.

3. Mistä haaveilet?
Haaveilen sen iän ikuisen lottovoiton lisäksi pitkästä kesästä, päätöksistä ja välillä haaveilen uutta tatuointia.

4. Mikä on kotisi paras paikka ja miksi?
Jaaa-a, pieni kotini nyt on muutenkin parhautta, mutta lienee paras paikka on sänky :) Ja muutenkin tykkään levollisen harmaasta makuuhuoneestani.

tältä näytti viime kesänä.

5. Ketä ihailet ja miksi?
Minulla on ollut etuoikeus elämässäni tavata monia hienoja ihmisiä, monia sellaisia jotka on niin kovia ja hyviä tyyppejä, että heidän ei tarvitse esittää yhtikäs mitään ja he voivat kohdella kaikkia hienosti ja kunnioittavasti. Äkkiseltään mietittynä juurikin tuollaisia hienoja vanhempia naisia on elämäni tiellä osunut monta, ja ihailen heitä kaikkia.

6. Mikä on lempimatkakohteesi ja miksi?
Minä en ole ihan suuresti reissannut, eteläisessä Afrikassa olen kyllä kierrellyt, ja Swazimaahan haluaisin joskus vielä palata. Malediiveista haaveilen usein, tosin nyt olen innostunut haaveilemaan myös Japanista. Mutta minun lempimatkakohteita on paikata, missä on paljon nähtävää, on historiaa, luontoa ja elämyksiä, auringon sekä varvastossujen lisäksi.


7. Mikä on seuraava sisustushankintasi?
Seuraavaksi hyökkään eteisen kimppuun, ja sinne tarvitsen uuden kenkätelineen, uudet matot ja muutaman uuden naulakon, näitä lintunaulakkoja vihreinä olen nyt vähän mietiskellyt...

kuva lainattu netistä.

8. Mistä olet ylpeä?
Minussa on muutama pisara Kauhavalaista verta, niin minä olen herkästi ylpeä kaikista tekemisistäni, ja läheisteni sekä muiden hyvisten onnistumisista.

9. Mikä on lempiesineesi?
Onpas tosi vaikea kysymys. Esineet on vain esineitä, ne voi laittaa välillä säilytykseen tai myydä pois, jos joku muu tarvitsee vaikkapa enemmän. Mutta ehkäpä se on mummolta peritty peili, siihen ainakin silmäni monesti pysähtyy, ja koti olisi kovin alaston ilman sitä.


10. Minkä taidon haluat oppia ja miksi?
Minusta olisi kiva osata laulaa. Kaiken muun voi opetella, mutta laulaa joko osaa taikka ei.

11. Mikä elämässäsi juuri nyt on parasta?
Se että olen tämän ikäinen mitä olen, ja tällä kokemuksella varustettu.

Kerta olen jakanut tämän haasteen jo aiemmin, niin teen nyt niin, että en mitenkään erityisesti kerro tähän mitään ihania taikka mukavia blogeja, joidenka haluaisin kysymyksiin vastaavan. Tykkään noista kaikista blogeista, mitkä löytyvät tuosta blogini oikeasta reunasta, ja monista muistakin :)

Mutta esitän tähän nyt 11kysymystä, mihinkä kukin teistä tätä tekstiä lukevista saa vastata kommenttilaatikkoon. Ja vaikka olen ihan hävettävän surkea järjestämään mitään blogiarvontoja, niin teenpäs nyt niin, että arvon kommenttilootaan kysymyksiini vastanneista jonkun onnellisen kesämuistamisen saajan, tai ehkäpä useammankin :)

11.kysymystä, mihin kannattaa vastata kommenttilaatikkoon;
1. Mikä on lempi vuodenaikasi, ja miksi?
2. Minkälaisista koruista pidät?
3. Mikä on suosikki kesäherkkusi?
4. Minkä kesän matkailukohteen haluaisit esitellä ja suositella muillekin?
5. Mikä on suosikkiasusteesi?
6. Mistä haaveilet itsellesi?
7. Mikä on lempikukkasi?
8. Mikä on suosikki tuoksusi?
9. Mikä oli lapsena unelma ammattisi?
10. Mikä on suosikki paikkasi?
11. Onko sinulla jokin hauska erityistaito - kerro siitä? :)

Ja rajataan nyt sen verran, että jos haluaa osallistua arvontaan, niin näihin kysymyksiin on aikaa vastata Juhannukseen asti, eli 20.6.2014 mennessä :)

7 kommenttia:

 1. 1. Mikä on lempi vuodenaikasi, ja miksi?
  Ehdottomasti kesä. Pidän valosta, linnunlaulusta ja lämmöstä.

  2. Minkälaisista koruista pidät?
  Aika monenlaisista. Sellaisen kovin pienet ja sirot korut eivät ole ominta minua, enemmän sellaiset rouheat. Materiaaliksi kelpaa monenlaiset puuhelmistä aitoihin helmiin, nahkanauhoista kultaketjuihin.

  3. Mikä on suosikki kesäherkkusi?
  Voih, niitä on niin monta :) Kotimaisia marjoja ei kyllä mikään voita. Hyvänä kakkosena on perusgrillisetti: kesäkurpitsaa, maissia ja kanaa/lihaa.

  4. Minkä kesän matkailukohteen haluaisit esitellä ja suositella muillekin?
  Helsinki. Kesäinen Helsinki on kaunis, vihreä ja vireä. Omat lempparikesäpaikkani Helsingissä ovat Suomenlinna, Seurasaari ja Kaivopuistonranta.

  5. Mikä on suosikkiasusteesi?
  Välillä korut, välillä laukku, joskus myös huivi. Just nyt menen taas ihan peruslinjalla ja kaikkien käyttö on vähän jäissä. Ehkä suosikkiasuste kesäkaudella on varvastossut :)

  6. Mistä haaveilet itsellesi?
  Mahdollisuudesta kehittää itseäni ja tehdä mielenkiintoisia asioita. Paremmasta fyysisestä kunnosta. Lottovoitto olisi kanssa kiva.

  7. Mikä on lempikukkasi?
  Pidän pioneista ja pinkeistä ruusuista
  Sekä kissankelloista ja keto-orvokeista

  8. Mikä on suosikki tuoksusi?
  Puhdas pyykki, kielo, meri

  9. Mikä oli lapsena unelma ammattisi?
  Minulla niitä ammattiunelmia on tullut ja mennyt. En ole ikinä osannut päättää, että mikä haluaisin olla isona.

  10. Mikä on suosikki paikkasi?
  Rannalla, laiturin nokassa.

  11. Onko sinulla jokin hauska erityistaito - kerro siitä? :)
  Olen aikaisemmin osannut nukkua silmät auki (pitkään aikaan en ole kokeillut). Ainakin kerran olen ottanut pienet nokkaunet palaverissa. Se on kuulemma häijyn näköistä touhua, koska silmäni lähtevät muljahtamaan ylös päin ja silmistä näkyy enenevissä määrin pelkkää valkuaista.

  Lisäksi olen pystynyt valmistaan spagetti bologneesen 25 minuuttiin samalla pumpatessa rintamaitoa talteen.

  Molemmat taidot ovat elämässä todella kovaa valuuttaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt selvisi tämäkin, että miksi mä en oo koskaan tehnyt spagetti bolognesea - mä en pysty tohon suoritukseen :D Ja silmät auki nukkuminen ON häijyn näköstä, ja siinä muutes kuivuu herkästi silmämunatkin. Nää vastaukset kuulostaa ihan sulta, hassua :))))

   Poista
 2. 1. Talvi-koska olen kai vähän hullu
  2. Aika lailla kaikenlaisista, pidän niitä paljon ja usein
  3. (saiko vastata kylmä valkkari?) mansikat, jäätelö, grillattu ruoka - no aika lailla kaikki ruoka on mun mieleen! :D
  4. Tänä kesänä tulee olemaan taas telttamatka esittelyä lapsiperheille Ruotsi-Tanska sektorilla. toimii.
  5. "pieruverkkarit" kotona, neuletakki aina
  6. moottoripyörästä, uusista tatuoinneista, 3. päiväisestä työviikosta, ajasta treenata
  7. hortensiat ja ruusut on kyllä aika ihania, mutta kaikki luonnon villi ja vapaa kukkameininki on silti parasta
  8. puhdas.
  9. perhepäivähoitaja kuten äiti, isompana rekkakuski.
  10. koti
  11. kyky järjestäytyä noloihin ja erikoisiin tilanteisiin, yleensä se on kyllä hauskaa vasta jälkikäteen. :)

  Ihanat vastaukset sulla, "Ihan varmasti eniten siihen on vaikuttanut minä." - reps, kops!*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa vastata kylmä valkkarikin, kaikkien muiden herkkujen lisäksi. Ja hetken mietin, että talvi on hulluutta, mutta toisaalta, semmoinen kaunis kuulas pakkasen puraisema luonto, kunnon vermeet, ja narskuva lumi - kyllä siinäkin sielu lepää :)

   Ja ihanat vastaukset itselläsi, nää on kysely jutut on kyllä niin kivoja! Ja mä muutes mietin, että mä en varmaan ihan ymmärtänyt tota kysymystä "Kuka on vaikuttanut elämäsi suuntaan eniten?" kun kuka muu siihen voi vaikuttaa eniten, kuin itse? Toiseksi eniten oiskin sitten jo paljon vaikeampi kysymys :D

   Poista
 3. Olipas kinkkisiä kysymyksiä, piti oikein miettiä.


  1. Mikä on lempi vuodenaikasi, ja miksi?
  Kyllä se on kesä, se kun on lomaa ja silloin on vuorokaudessa tuplamäärä tunteja :)

  2. Minkälaisista koruista pidät?
  Hopea ja valkokultakoruista, joissa on lasia lisäksi. Aika graafisista ja pelkistetyistä, myös ne vaijerikorut on musta tällaisia.

  3. Mikä on suosikki kesäherkkusi?
  Hmmmm, tämä on vaikea :D Jäätelö, jäätelökakku, britakakku, lätyt, kaikki käy!

  4. Minkä kesän matkailukohteen haluaisit esitellä ja suositella muillekin?
  Rovaniemi ja oikea yötön yö, se valo on käsittämätöntä.

  5. Mikä on suosikkiasusteesi?
  30-vuotislahjaksi (sulta) saatu kaulakoru, kaula näyttää alastomalta ilman sitä.

  6. Mistä haaveilet itsellesi?
  Haaveet ovat mukavasti toteutuneet, ehkä täydellisesti sopiva, pidentävä ja hoikentava kotelomekko olisi kiva.

  7. Mikä on lempikukkasi?
  Pionit ovat kauniita ja kerroksellisia.

  8. Mikä on suosikkituoksusi?
  Esacada tai juuri leikattu nurtsi.

  9. Mikä oli lapsena unelma-ammattisi?
  poliisi tai Katri-Helenana olo.

  10. Mikä on suosikkipaikkasi?
  Kyllä tässä kotisohvalla on aika hyvä olla, mielenmaisemana meidän ranta.

  11. Onko sinulla jokin hauska erityistaito - kerro siitä? :)
  Vanha kunnon "saan kyynerpäät yhteen kämmenselät kainaloissa" -taito

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi siukku, viimestään Katri-Helenan kohdalla höröilin :D Ja tunnetusti tekä nyt on vaan tosi erityistaitava. Joopa joo, tunnistin sut kaikista vastauksista - miun siukku :)))

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)