lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kummimurun Hipponen


Tein nimiäisiin uusimmalle kummimurulleni lahjaksi Happy Hippon, eli Hipposen. Löysin Raverlystä Heidi Bearsin ihan mahtavat virkkausohjeet Happypotamus-hippoon. Hänellä oli muitakin hienoja, tarkasti laadittuja, selkeästi kuvattuja ja kivoja ohjeita, jos seikkailet Ravelryssä, niin suosittelen etsimään hänen ohjeet, itse ainakin ilolla tästä Happypotamus-ohjeesta maksoin. Vaikeinta lienee oli päättää halutut värit, itse vedin tyystin fiilispohjalta ;)

Tässäpä kuvia nuorimman kummimuruni Hipposesta, joka toivottavasti saa vielä jatkossa monia sisaruksia. Itselläni tämän hipon virkkaaminen kesti huomattavasti kauemmin, kuin ilmeisesti oikeilla käsityöbloggareilla - parin illan sijaan tein hippoa pari vkoa. Lankana oli Nalle, koukku ja afrikka-kukat ohjeen mukaan, silminä turvasilmät.

Ja tältä Hipponen näytti nurinkurin käännettynä, ilman päätä ja täytettä - hirmukätevä käsityö, kerrankin ei tarvinnut päätellä lankoja :D

15 kommenttia:

 1. Eiih!!! Aivan hurmaavan ihana ♥ Mä haluan kanssa tällasen!! Kerrankin en voi sanoa, että mäkin haluan koittaa, koska tiedän jo etukäteen, että sotkeennun siihen virkkukoukkuun, saatika sitten lankoihin... Mutta aivan ihana, herttainen HappyHipponen!!
  Vielä kerran; iik!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Helmi Nainen! ♥ Nyt varmaan jo aika kultaa muistot, aloittelin tekemään tätä reilu pari kk sitten, mutta tätä oli kyllä kiva tehdä! Olen näitä vähän kattellut netistä, ja en tiedä että johtuuko se kuvakulmasta vai vanunsullomistaidoistani, mutta tähän Hipposeen tuli oikein onnistunut pää :) Aijemmin en ole huomannut, että sormiani särkisi virkkaaminen, mutta tämä oli sellaista pienellä koukulla väkertämistä, että nivelissä tuntui. Mutta silti olisi haaveissa tehdä vielä Hipot kaikille virallisesti täditeltävilleni ja kummimuruilleni, joten siis yhteensä ainakin viisi hippoa, ehkä tälle tädille kanssa yksi oma :) Mutta vielä en ole kerinnyt lankakaupoille hankkimaan kaikkia mahdollisia (ja mahdottimia) värejä, joten tama projekti odottaa vielä tulemistaan ;)

   Poista
 2. Toi on niin suloinen! Jos en juuri olisi tullut aloittaneeksi uutta harrastusta, jonka parissa menee tovi, niin mun pitäisi kyllä opetella virkkaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kepposka :) Ja vaikka toki ymmärrän, että sä hurahdit niihin armeijoihin [no oikeesti en kyllä ymmärrä :D ] niin kyllä tän ohjeen kanssa oppii kokematonkin virkkaamaan - ihan älyhyvät kuvat tossa ohjeessa, suosittelen! Mä tosiaan aijon tehtailla näitä muillekin kummimuruille, ja se on hyvin mahdollista, että josko heistä nuorin sai hipponsa nimiäislahjaksi, niin vanhin saa omansa rippilahjan ohessa :p Noh, ans kattoo nyt, jahka saan lankavarastoja kasvatettua, niin sitten lähtee tehdas käyntiin ;)

   Poista
 3. Tuo on niiiiiiiin hieno ja ihana!! ja varsinkin hipon muhkeat muodot ovat ihan parhaat, on meinaan pyllevä tyyppi, jää JLot ja muut toiseksi, ihan paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Siukku, tämä "esikoinen" on ainutlaatuinen, täytyy tehdä sille monta serkkua ja sisarusta :)

   Ja hei, jos ei halua mennä Raverlyn kattelemaan, niin näitä voi hakea vaikka googlen kuvahaulla "crochet happy hippo" - näitä on olemassa vaikkasta missä väreissä, täpövalkosista mitä villeimpiin neonväreihin :) Ja niistä kuvista myös näkyy, että tähän Hipposeen tuli sullottua tuota täytevanua todella paljon :D Mutta kun halusin siitä pulleron myös muualta, kuin peräpäästä :))

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itsekin tykkään tästä kyllä kovasti, hykerryttävä Hipponen :)

   Poista
 5. Ihana hippo, haluaisin myös tällaisen :) Olet kyllä taitava! Blogissani on sinulle haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Oooo! :) Sinä kun olet näppärä käsistäsi, niin houkuttelen sinua käymään tuolla raverlyssa katsomassa noita Heidin pehmoeläimiä, sieltä kun löytyy ohjeet moneen erilaiseen ihanaan pehmoon, ja ohjeiden hinnatkin on kohtuulliset ;) Aikaahan näiden tekeminen ottaa, mutta toisaalta, noita erilaisia Afrikan-kukkia, mistä nämä pehmot kootaan, niin niitä voi virkkailla ihan missä vaan.... *houkuttelee sitä kovasti innostumaan* :)

   Ja oih, kiitos haasteestasi! :)

   Poista
 6. Ei vitsikkä kuinka hieno hippo! Aivan varmasti leikittävä ja halittava kaveri! Iloista vapun aikaa sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina, tästä tuli kyllä halittava kaveri! Ja toivon tämän olevan niitä pehmoja, minkä kulkee elämässä mukana vuosikymmenien yli :) Sillä ajatuksella meinaan tehdä omat hipot noille isommillekin murusille, jahka saan tosiaan tehtaan käyntiin ;))

   Poista
  2. Ihan varmasti ovat juuri sellaisia, isompana opikselijaboksin sohvan nurkassa ja vielä isompana omilla muksuilla tai kummimuruilla (jos raaskii). :)

   Poista
 7. Tää virtahepo on söpö kuin mikä :D Ihana!

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)