lauantai 5. huhtikuuta 2014

Päivitetyt kaiuttimet päällystämällä

Siskoloiset tosiaan muuttivat uuteen kauniiseen kotiinsa, mistä he kirjoittelevat blogissaan Omakotikotitalomme. Ja niin kuin jo heidän blogistakin voi saada vihiä, niin lankomiäs on kosolti tekniikan perään, siskoloinen ehkä enemmänkin sisustuksen ja kauniin kodin arvostaja :) Niinpä pienehkön ongelman aiheutti olohuoneen kaiuttimet, ne kun näytti aluksi tältä;


Osa kaiuttimista vaihdettiin uusiin, mutta osaan päätettiin siskon kanssa kokeilla kiiltävällä, vaaleanharmaalla DC-Fix kontaktimuovilla uudistaa ja yhtenäistää kaiuttimien siistimpi ilme. Toki aloitimme projektin varmuuden vuoksi sillä aikaa, kun lankomiäs oli töissä ;) Käytin keltaista kiiltävää DC-Fix kontaktimuovia jo täällä aiemmin esittelemääni keittiön piristykseksi, tämä projekti oli aikaa vievämpi, mutta aikasta paljon hyödyllisempi :)


Työskentelyn helpottamiseksi päällystin puhtaaksi pyyhityt kaiuttimet ruokapöydällä, paksun pyyhkeen päällä. Kaiuttimien kangasverhoilut irtosi helposti, ja päällystin kovat pinnat kaikilta näkyviltä sivuilta. Kaiuttimien kohdille leikkasin muoviin aukot terävällä veitsellä, samalla toki varoen varsinaisia kaiuttimia.

Mittasin mittanauhalla palat sopivan kokoisiksi, ja leikkasin saksilla sopiviksi. Joissain kohdissa halusin reunat täysin suoriksi, ja silloin käytin terävää mattoveistä, metalliviivainta ja leikkuulautaa leikkaamiseen. Kuvassa näkyvää keltaista mainosjääskraapaa käytin muovin ilmakuplien tasoittamiseen, oikein hyvä työkalu siihen touhuun.

Nurkat huolittelin, kuten kirjoja päällystäessä. Päällekkäin menevät muovisaumat erottuu läheltä katsottuna, mutta jo 1m päästä katsottuna niitä ei oikeastaan huomaa. Päällystin muovilla kaikkiaan kaksi korkeaa kaiutinta, yhden keskikokoisen, neljä tällaista pystykaiutinta ja yhden bassovahvistimen.


Nuori neiti vahti tädin touhuja, ja välillä isän tyttö taisi vähän epäillä lopputulosta ;)


Mutta lopputulos oli kyllä oikeasti hyvä! :) Ihan kaikkien mielestä. Vaaleanharmaa, kiiltävä pinta näyttää hyvältä näissä kaiuttimissa ja tässä kodissa. Ja kerta muovin saa tarvittaessa pois, pilaamatta kaiuttimien pintaa, niin se ei laske mitenkään niiden mahdollista tulevaisuuden myyntiarvoakaan. Tätä paksua kontaktimuovia voi kyllä suositella ihan kaikille, jotka tuskailee rumien kaiuttimien tai vaikkapa pienten huonekalujen, kuten jakkaroiden, sohvapöytien tai hyllyjen kanssa. Ja tätä muovia voi mielestäni käyttää kauniisti muuallakin, kuin esimerkiksi lastenhuoneen leluhyllyjen päällystämisessä - kyllä tällä tuli ihan tyylikästä uuden kodin olohuoneen sisustukseenkin :)

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) Täytyy sanoa, että itse olin kyllä enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen! Harkitsin jo omienikin päällystämistä kontaktimuovilla, mutta väri on vielä hakusessa, joten saattaapi jäädä ihan vaan suunnittelu asteelle ;)

   Poista
 2. Siis tulipa todella tyylikäs lopputulos. Ei uskoisi muoviksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, munkin mielestä näistä tuli yllättävänkin tyylikkäät, ja tuo vaaleaharmaa sävy on kyllä tosi hyvä! Johonkin toiseen kotiin voisi sopia tummempi harmaa, tai ihan valkoinen, tai miksipä vaikka ei rokin punainenkin! :) Noista kontaktimuoveista kun löytyy vaikkasta mitä värejä ja erilaisia printtejäkin...

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos koivuhiiri, minustakin tämä oli hykerryttävän onnistunut tuunaus! :)

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)