keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Ulos kaapista!

Siskoloiset rakentavat taloa, mistä voipi kuikuilla heidän blogistaan, omakotikotitalomme. Ihanan haaveilluttava pohjapiirros suunnitelmineen löytyy nopeiten täältä. Ja ennen muuttoa uuteen kotiin olisi suotavaa, että nykyinen koti myytäisiin. Siukku pyysi minut tässä yhtenä viikonloppuna avukseen stailaamaan isoa kotiaan, ja järjestelemään paikkoja. Sillä taisi käydä virhearvio, kun sanoi, että katoppas tuolta mun vaatehuoneesta, jos siellä olisi jotain vaatteita, mitkä sopisivat sulle, mutta ei mulle...

Purin koko vaatehuoneen heidän makkariin, ja kävin kaiken läpi.


Viikkasin kaikki vaatteet pinoihin; siskon kaappiin, siskolle säästöön, mun kaappiin, muiden ihmisten kaappeihin, Punaiselle Ristille tai tiensä päähän. Onneksi siskolle jääneet pinot olivat kuitenkin ne isoimmat :D

Mutta sain minäkin vaikkasta mitä ihanaa siukulta lainaan! Minulla kun on aikasta huono vaatetilanne - viisi vuotta olen melkeinpä kulkenut pyjamassa, farkuissa, t-paidassa/topissa ja hupparissa työmaalle, missä taas sitten päälle on vedetty työnantajan sponsaama tuulipukupyjama... Nyt vuoden aikana olen huomannut että hitsi, ihminenhän tarvitsee muitakin vaatteita! :D Kerkesin jo vähän shoppailemaankin jotain peruskamaa, mutta nyt kun sain siukulta 4farkut, 4suorathousut, 3urkkahousut, 3mekkoa, 8neuletta, 12kauluspaitaa, 3trikoopaitaa, 5bilehilepaitaa ja ulkoilutakin, niin en mä kyllä tartte pitkään aikaan oikein mitään! :)) Tai no joo, ehkä niitä pyjamia...

Mutta niin, jotta sain kaiken johonkin mahtumaan, niin sitähän oli pakko sitten siivota omatkin kaapit. En nyt hokannut ottaa mitään perinteistä ennen ja jälkeen-kuvaa vaatekaapeistani, mutta toisaalta, vaatekaappini ovat kyllä oikeasti aina niin järjestyksessä, että ennen-kuvat olisivat kuitenkin järkyttäneet herkimpiä lukijoita :)
Mutta nyt on niin siistiä. Hyllyt on vähän toimivammassa järkässä, ensimmäiseen kaappiin tuli pelkästään liinavaatteita jms, toiseen kaikki viikattavat vaatteet (siis hameet, housut, paidat, topit, urkkavaatteet, pyjamat jne). Keskimmäiseen kaappiin sain mahtumaan kaikki henkaripaidat sekä mekot. Korkeat ja syvät ylähyllyt on ollut koko ajan ongelma, kun niistä ei saa takaosaa hyödynnettyä. Niinpä nakkasin sinne kaikki erilaiset alusvaatteet sekä sukat omissa koreissaan, heti paljon helpompaa :) Kenkiinkin tein kesän jäljiltä inventaarion, ja kaikki kesälipsuttimet ja läpsyttimet yms nakkasin isoon koriin tilaa viemästä. Viimeisestä kaapista löytyi myös tilaa kirjahyllyyn liian suurille valokuva-albumeille, pyykkikorille, silityslaudalle, laukuille ja ompelukoneelle, kaikkien ulkovaatteiden, takkien ja hupparien lisäksi. Hyvä hyvä.


Ja tämä kaikki jäi minulta ylitse :) Mikä on sinänsä melko koomista, että siitä ei ole kuin kaksi vuotta, kun siivosin kaikki vaatekaappini ja kiikutin ylimääräiset Konttiin. Mutta tätä inventaarioita tehdessä huomasin, että minulla on (oli) käsittämättömän monta vaaleansinistä kauluspaitaa. Myös niitä "homma vaatteita" on (oli) enemmän kuin tavallisella omakotitaloasujalla... Ja että minulla on erilaisia mustia bilehiletoppeja liki 20, on kanssa _hivenen_ koomista - viimeksi kun olen käynyt bilettämässä tossa ihan just helmikuussa ;)


Mutta tämän verran sain tavaraa ulos vaatekaapeistani. Siniset kassit lähtee ystävälle, linttaan astuttuja kenkiä ei kehtaa viedä kuin roskiin, mikä on myös virttuneiden alusvaatteiden osoite, homma vaatteet ja muut ybernuhjautuneet taidan nakata johonkin lumpunkeräykseen. Mutta taas on tavaraa vähän vähemmän, hyvä hyvä. Haaveilen siitä, että jahka saan tämän ison projektini tästä elämästäni valmiiksi, niin koluan ihan kaikki kotini kaapit ja laatikot ja kaikki läpi, luopuen kaikesta siitä, mitä minä en tarvitse. Sitä hetkeä odotellessa :)

2 kommenttia:

  1. Jopas sinulla on siistiit kaapit ja särmät pinot. ja paljon uusia vaatteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos! :) Tämä ei lienee kuitenkaan tullut sulle yllätyksenä, siis nuo siistit kaapit ja särmät pinot ;)) Ja kyllä, nyt on paljon uusia ihania vaatteita! Jei :)

      Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)