perjantai 4. lokakuuta 2013

Kukka kummimurulle

Viime viikolla piipahdin päiväseltään etelässä askartelemassa, jutustelemassa ja herkuttelemassa Arkitaivaan Leonidan luona, Rva Kepposen kanssa. Olipas vaan taas jälleen kerran tosi kivaa Kätsyillä :) Valitettavasti pikainen aikataulu ei sopinut Annalle, Mirkalle tai Lehtikotilolle, mutta toisen kerran sitten taas isommalla porukalla. Laskeskelin tässä juurikin, että olemme Kätsyillet erinäisillä kokoonpanoilla jo useamman vuoden, kesästä 2010 alkaen. Aikasta hauska sattumien summa sekin :)

Mutta niin, tosiaan, tuli vähän jotain askarreltuakin. Otin etelään mukaani pari keskeneräistä korttia, mitkä kasasin siinä jutustelun ja herkuttelun lomassa valmiiksi. Tämän kortin tein "ihan muuten vaan" kultaiselle Kuopijon kummimurulleni, kohta 5vuotiaalle tytölle. Hän aina välillä lähettää kummille postia, niin täytyhän kumminkin lähettää hänelle ihan omaa postia :)


Tämä kortti lähti tuosta aivan ihanasta Lilly of the Valleyn leimakuvasta. Leimasin kuvan DI Walnut Stain-musteella. Tykkään monasti leimata kuvat tällä tummanruskealla, mustan sijaan - se jotenkin pehmentää lopputulosta. Väritin kuvan Promarker-tusseilla, väreillä mitkä liukenevat kivasti toisiinsa. Mutta pilvitaustan tein musteella näin;


Leikkasin väritetyn kuvan irti kartongista. Leimasin kuvan toistamiseen myös tavalliselle kopiopaperille, ja leikkasin sen tarkasti irti ääriviivoja pitkin. Pienet aukot, esim tytön posken ja kukan välissä, leikkasin auki leikkaamalla yhden terälehden päästä poikki. Leikkasin kartongista itse sommitteleman pilvi-maskin. Kiinnitin irtileikatun leimakuvan väritetyn kuvan päälle pienillä sinatarrapaloilla, ja pilvimaskilla osia peittäen aloin tuputtaa kuvan päälle DI Tumbled Glass-mustetta, vasemmasta ylänurkasta alkaen.


Tässä leimakuva on siirretty valkoisen paperin päälle kuvauksen ajaksi, mutta tuputtelin siis koko kuvaan mustetta, hennosti myös maskattujen valkoisten pilvikohtien päälle. Annoin hetken kuivua, ja irrotin sinitarralla kiinnitetyn maskin väritetyn leimakuvan päältä, ja leikkasin sen irti kartongista ääriviivoja myöten.


Ja tältä kuva näyttää valmiina, ennen kimalleliima lisäyksiä.

Kortin taustaan tuli erilaisia DCWV:n papereita, minkä reunat renssasin ja väritin turkoosilla musteella. Stanssasin korttia koristamaan piparkakkureunaisen ympyrän pinkistä, valkopilkkuisesta kartongista. Kiinnitin osan papereista kohotarrateipeillä, osan tavallisella kaksipuoleisella teipillä. Lisäsin koristeeksi nauhalenkkejä ja turkooseja puolihelmiä, mitkä erottuivat hauskasti hempeästä taustasta. Kokosin kortin tähän asti Leonidalla, kotona vielä lisäsin korttiin kimalleliimaa leimakuvan tytön kenkiin ja isoon kukkaseen, koska sellaista vaan kuuluu olla kohta viisivuotiaiden korteissa :) Ja oikeastaan lähes kaikissa minun tekemissä korteissa ;)


Tässäpä vielä kuva kortista ennen kimalleliimauksia, kauniissa syyspäivän valossa kuvattuna - tässä näkyy hauskasti kortin kolmiulotteisuus ja kirkkaat värit.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Minun mielestä tästä tuli niin hymyillyttävä ja kiva kortti! Varsinkin tuo leimakuva taustoineen oli oikein onnistunut. Noita nauhoja tuli kyllä liikaa, mutta matkin muita, ja vasta opettelin niillä koristamista, niin yllätys yllätys, lähti lapasesta :D Mutta voisin kuvitella, että niitä on kiva hipeltää, niin kuin noita helmiäkin, ja Savon kummimuru oli ainakin tykännyt :))

      Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)