perjantai 6. syyskuuta 2013

Peilailua

Kun makkarin seinähyllyt kävivät tarpeettomiksi, niin nehän piti ottaa pois, ja siitäkös ei makkarin seinä tykännyt. Ei sitten yhtään. Kiviseinän laasti-pinnoite lähti alas isoinakin laattoina, paljon isompina, kuin täällä kerroin. Niinpä sitten paklasin/tasoitin/mitä lie seinän neljään kertaan, että sain kaikki reijät peitettyä. Hioin ja paklasin. Ja maalasin. Seinästä tulikin ihan hyvä, onneksi lähtökohtakin oli kosolti epätasainen :D


Mutta niin, eihän mun kodissa voi olla noin isoa, tyhjää seinäpinta-alaa, ei ei. Niinpä piti sitten vähän suunnitella jotain :) Päätin aloittaa tällekin seinälle kasvavan kollaasin.


Teippailin A4.sia yhteen, ja leikkasin niistä oikean kokoiset "kaavat", minkä avulla mallailin tauluille oikeat paikat. Tarkoituksella sijoitin koko kollaasin vähän ylös, jotta sitä on helpompi sitten aikanaan jatkaa eri suuntiin, ja erilaisilla/erikokoisilla tauluilla yms. Ja mallailtuani sopivat paikat porasin jälleen vasta korjaamani ja maalaamani seinän reijille, tadaa!


Kesällä IKEAn alelaareista löytyi tuollaisia kynttilälampetteja, mihin saa siis laitettua kruunukynttilätkin, mutta minusta nuo tuikut sopivat paremmin. Lisäksi kiinnitin seinään pari samaisesta kaupasta löytynyttä peiliä, mitä on vielä jatkossa tarkoitus tuunailla. Mutta siinä ne nyt ovat poistamassa tyhjän seinän syndroomaa.


Vielä jäi tosiaan tilaa kasvattaa tätä kollaasia, siitä sitten ajan kanssa lisää. Tänään makkariin vaihtui tummemmat verhot, päiväpeitto ja osa tyynynpäällisistäkin - se o syksy ny.

12 kommenttia:

 1. Kaunis on lampettiasetelmasi jo nyt lähtökuopissaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ihan rupesin kuules pöyrstäilemään, ja kerrankin oikein suunnittelin :) Yritin jopa googlettaa, että mitenkä nuo olisi hauska ripustaa, mutta melkeinpä kaikki kuvahaun tulokset oli kosolti symmetrisiä tai tylsähkön näköisiä. Niinpä kerrankin keksin tehdä paperista nuo mallit, mitä sitten sinitarralla siirtelin eri kohtiin, ja mallailin. Todellakin, suun-nit-te-lin! Tiiän, että SÄ osaat arvostaa tätä ;))))

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikö! :)) Tästä ei ole paluuta :D Onneksi tuo seinämaalaus vähän rajottaa riemua, mutta kyllä tämä tästä vielä lapasesta lähtee ;)

   Poista
 3. Hyvältä näyttää! :)
  mukavata viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! Ja oikein hyvää viikonloppua sinne läntisellekin Pirkanmaalle! :))

   Poista
 4. En olisi huomannutkaan noita syysverhoja, jos et olisi sanonut. Nuo lampetit sopivat tuohon kyllä hyvin, toki peilit kanssa, mutta tykkään varsinkin noista kynttiläjutuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heräsin jo "aikasin", kun JPM soitti ja hölpötti, niin siitä sitten intouduin vaihtamaan verhot. Ja muutes, verhojen silittäminen on kyllä ihan turhaa hommaa, kun on keksitty lämpimällä vedellä täytetty sumutepullo ;)) Mutta juu, kun vaihdoin verhot, päiväpeiton (tai siis käänsin sen, en vaihtanut) ja pinkeimpien tyynyjen päälliset vaihtuivat liilaan, niin kylläpä pimeni, ja samalla jotenkin "kotoustui" koko huone. Hassua!

   Ja kiitos, nuo lampetit olivat tosiaan kesäinen löytö Ingvarin kaupan alekorista, muistaakseni 6e/kpl. Niistä saa halutessaan ottaa nuo kynttilän pitimet pois, ja niin ne on yksinkertaisen kauniit peilit. Musta on hauska, kun niissä on nuo pidekkeet niin laajat, että niihin voi tosiaan laittaa niin pitkät kynttilät, kuin nuo tuikutkin tai pöytäkynttilät, mikseipä jopa pallokynttilät tms. Joka tapauksessa, hyvin monikäyttöiset siis :)))

   Poista
 5. Oi että näyttää mukavalta... omat syystouhut ovat vielä ihan vaiheessa... verhojen vaihdosta ei ole tietoakaan ;) Ehkä siitä syystä, että haluaisin vihdoin vaihtaa jo yli 10 vuotta vanhat syys/talviverhot uusiin...mutta kun kangasta pitäisi olla paljon... ja mieleistä kangasta ei tuolla metrimäärällä edukkaasti löydä...
  No luotan että oikeat verhot/kankaat tulevat vastaan kun niiden aika on...siihen asti varmaan jatkan vielä vanhoilla ja tutuilla :)


  -Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva :)
   Itselläni ei onneksi ole isot ikkunat, niin ei tarvitse niin montaa metriä ostaa kangasta :)) tykkään kierrättää makkarin ja olkkarin verhoja päikseen, tai siis minulla on vihreät, ruskeat, harmaat ja luumunsävyiset pitkät verhoparit, mitä kierrätän näiden kahden huoneen välillä, ja lisään sitten noiden perusverhojen kaveriksi aina jotain muuta - nyt kesällä harmaat saivat makkarissa kaverikseen yhden pinkin verhon, olkkarissa taas ruskeiden verhojen kaverina oli graafinen verho, missä oli limeä, nyt syksyllä vaihdoin niiden kaveriksi oliivinvihreän verhon, missä on syksyn punaisia marjoja, talvella taas jotain muuta ;) Kiva se kyllä on näin syksyllä vähän värejä vaihtaa, ja kotia laittaa!

   Poista
 6. Tulipas siitä kaunis, sekä seinästä että syysvärityksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leonida! :) Melkeinpä muuten huomasin, että vaikka pidinkin todella paljon kesän harmaista ja pinkeistä sävyistä, niin nämä syksyn runsaat luumut, harmaalla säväytettynä, ovat kyllä minulle se omin värimaailmani. Taidanpa viritellä huomenna vähän jo valojakin, ainakin La Case de cousin Paul-valot voisi laittaa taas tuohon makkarin verhoon ilahduttamaan :) Olen myös miettinyt erilaisia tekstejä "kortteina" tuohon kollaasin jatkoksi, mutta täytyy melkeinpä vielä testata käytännössä, että sopiiko ne minun maailmaani, vaiko ei. Pinterestiin jo jokusen olen kyllä talteen laittanut ;)

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)