torstai 26. syyskuuta 2013

In the jungle, the mighty jungle

Suosikki veljenpoikani täytti tässä taannoin 11vuotta. Siinä kyllä on mainio vekara, ilonen, reipas, sosiaalinen, hirmupohtiva, villi ja silti kiltti, sydämellinen, musikaalinen ja urheilullinen vitsailija :) Synttärilahjaksi hän toivo tältä (kummi)tädiltä nomination ranneketta, mihinkä näin aluksi tuli laatoista nimensä. Kyselin että mitäs muita laattoja saisi olla jatkossa, itse olin ajatellut jalkapalloa, nuottia, kitaraa, tms, mutta pojalla oli toki tähänkin jo selvä suunnitelma - kirjaimet O,N,P,A,R,A,S tulisi rannekkeeseen nimen jatkoksi ;)

Mutta niin, lahjan lisäksi tahdoin tehdä pojalle kortin. Olen hankkinut tämän stanssin jo aikaa sitten Paperilohikäärmeestä. Ja vaikka tämä onkin jotenkin yksi suosikeistani, niin silti en oikein ole osannut käyttää kuviota mihinkään. Poika haaveilee matkaavansa perheen kanssa joskus vielä keski-Afrikan Malawiin, ja niinpä halusin käyttää juurikin tätä eläinstanssia hänen kortissaan. Kävin hakemassa Sinellistä erilaisia tarvikkeita korttiin. Mielestäni ei ollut kuin hetki, kun joka paikassa oli jotain Afrikka-aiheista juttua. No ilmeisesti se aalto meni jo vauhdilla ohi askarteluliikkeiden :D Mutta löysin sentään jotain papereita korttia varten.


Halusin tehdä kortista vähän erilaisen haitarikortin. Leikkasin oliivinvihreästä A4-kartongista 16cm leveän palan, ja tein siihen haitarikorttia varten taitokset. En löytänyt mistään tähän hätään paperileikkurini nuuttausterää, ja niinpä tein taitokset sukkapuikolla - laitoin paperin vaakatasoon, ja mittasin sen molempiin reunoihin viivottimella valkoisen esimerkkipaperin mukaiset taitokset; ensimmäinen 3cm vasemmasta reunasta, seuraava 6cm reunasta, kolmas 10cm reunasta ja neljäs 14cm reunasta. Viimeiseen taitokseen mittasin jäljelle jäneen osuuden, ja jaoin sen kahdella, ja tein taitoksen puoliväliin. Taitokset tein siis vetämällä ja painamalla sukkapuikon sekä viivottimen avulla suorat viivat yläreunan ja alareunan mittauksien väliin. Sitten taittelin kortin haitariksi taitosten mukaan, painaen kunkin taitoksen oikein tukevasti kartonkiin.
Tässäpä selkeä youtube-video haitarikortin tekemiseen.

Stanssasin eläinboordin mustasta kartongista, ja leikkasin palat "afrikkamaisista" papereista koristamaan kortin etuosaa. Mietin kauan, että mitenkä sijoitan eläinboordin korttiin, mihinkä "haitariin" sen laitan, mutta päätin eläinten näyttävän parhaimmalta "kaukana horisontissa", ja siksi sijoitin boordin kortin taustalle. Nämä eläimet selvästikkin vaeltaa auringonlaskuun, ja niinpä tein kortin taustalle auringon.

Leikkasin keltaisesta tekstuurikartongista 16cmx15cm kokoisen palan, ja laitoin sen päälekkäin taitellun vihreän kartongin kanssa niin, että palan alareuna oli paikallaan (eli tasan aijemmin selittämäni ohjeen neljännen taitoksen kanssa). Painoin keltaisen kartongin reunaan sukkapuikolla merkin viidennen taitoksen kohdasta, ja stanssasin varovasti isoimmalla Scalloped Circles-stanssilla keltaisen ja vihreän kartongin yhtäaikaa kortin viimeiseen taitokseen asti, puoliympyräksi. Lopuksi leikkasin keltaisen kartongin oikean korkuiseksi, eli muutaman millin matalammaksi, kuin vihreä kartonki.


Tuputin keltaiselle kartongille auringonlaskun värejä eri musteilla, keskeltä alkaen pyörivillä liikkeillä; keltaista-punaista-violettia. Teippasin kartongit kiinni korttipohjaan, ensin keltaisen taustan, sitten seuraavan haitarin kiinni korttipohjaan, kompassi-paperia keskimmäiseen taitokseen ja raidallista paperia ensimmäiseen taitokseen. Lopuksi vielä liimasin eläinboordin Glossylla paikoilleen.


Taitettuna kortti näyttää sivulta tältä. Mietin pitkään, että olisinko tehnyt mustasta kartongista "heinikkoa" viimeiseen taitosväliin, eläinboordin alle. Mutta minusta tämä toteutus oli kuitenkin lopputulokseltaan tyylikkäämpi, ja siksi teippasin taaimmaisen haitaritaitoksen kiinni (vai olisiko tuo keskimmäinen... Noh, tuo mikä kuvassa näkyy kiinni teipattuna :D)


Ja tällainen afrikkalainen eläinkortti tästä sitten tuli! :)

Osallistun tällä kortilla Korttisirkuksen haaste #7, minkä aiheena on eläin. Sain tähän korttiin käytettyä myös uutta stanssia omasta BigShot-haastestani, mikä etenee hyvin hitaasti, mutta varmasti :)


Ja loppuun vielä yksi kaikkien aikojen suosikki hyvänmielen biiseistä, hirmuhyvää päivää just Sulle!! :) *awimmowe awimmowe*


18 kommenttia:

 1. Kiitos vierailustasi blogissani. Täälläpä onkin kaikkea ihanaa. Olet todellinen taituri. Mukavaa päivää sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli, kauniisti sanottu :) Kivoja tällaiset haasteet senkin takia, että löytää uusiin kivoihin blogeihin, nuo sinun ATC-kortit on kyllä todella ihastuttavia, ja uudestaan sekä uudestaan katseltavia :))

   Poista
 2. Tulin kurkistamaan sinun afrikkalaista korttiasi - mainio. Upeat värit ja kiva tuo taittelumalli. Täältä löytyi kaikkea muutakin kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu-Riikka! Se sinun upea pitkäkaula oli kyllä tosi hieno kortti :)) Ja tervetuloa kurkkimaan! :)

   Poista
 3. Kivaa kun osallistuit Korttisirkuksen haasteeseen:) Aivan ihana tuo aurinko!

  VastaaPoista
 4. Aika hauska nomination-idea! Upea kortti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula :) Ja minusta oli hauska, kun poika itse tosiaan tuota rannekorua toivoi, ja tosiaan jatkoa suunnitteli :)) Hänen mielestä semmoinen kuulemma pitää olla, hänestä kun tulee isona kuuluisa rokkitähti ;) Ihana kun on itsetunto kohillaan! :D)))

   Poista
 5. Onpa magee kortti ja ajatuksella tehty, upea! ja nuo Halloweenkynttilät, huiiiii...upeita...jatkan blogisi hienouksia selailemalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ritva! :) Ja tervetuloa selailemaan blogia, toivottavasti löydät täältä muitakin kivoja, ja ehkäpä jopa innostavia juttuja :))

   Poista
 6. Tosi upea kortti. Mahtava tuo eläinstanssi ja kortin värit. Kyllä olet taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leonida! :) Olen tosiaan tykännyt tuosta stanssista alusta asti paljon, mutta jotenkin se onkin kovin vaikea käyttää... Toki sitä voisi käyttää "koristenauhana" kortissa, tai reunaboordina tms, mutta halusin sen korttiin isompaan rooliin, ja oli kyllä haasteellista :)

   Poista
  2. Taitavasti toteutettu kortti!

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)