tiistai 24. syyskuuta 2013

Just Little Things

Arkitaivaan Leonida oli tehnyt oman listauksen elämän pienistä iloista, kuikuillen muidenkin listauksien perään. Itse selailin Just Little Things-sivuston onnen aiheita - niitä on satoja :) Tallentelin itselleni pitkän listan pieniä elämän iloja, siis todella pitkän listan. Sitten päätin järkeistää, rauhoittaa, seesteistää ja tuoda esille ne elämän pienet ilot, mitkä saavat minut hymyilemään.

Valitsin listaani 34 ilon aihetta, kertyneiden ikävuosieni mukaan. Nämä elämän pienet ilot eivät ole nyt missään minulle erityisessä järjestyksessä, ja oikeastihan ne ilon aiheet kyllä vaihtuvat päivittäin, joten here we go.

 Olen aina tykännyt ajaa ja kulkea, öiseen aikaan matkaaminen sujuu vielä joutuisammin, kuin päivisin. 24h huoltoasemia riittää ympäri Suomen, ja CD-soitin pauhaa. Se on vapauttavaa.

 Aina niin hauskaa, hymyillyttävää, ja muistoja nostattavaa :)

 Olen aikasta huono sauna-ihminen, mutta lämmin suihku kylmälle iholle tuntuu aina rentouttavalta - voisin lutata vaikka kuinka ja kauan.

 Käsikädessä on turvallista olla, ja aina jotenkin sykäyttää, kun joku elämässäni olevista lapsukaisista ottaa kädestä jossain kulkiessamme. Jos pelottaa, niin aina voi sanoa "anna käsi", oli sitten pieni taikka iso.

 Vähän huolestuttavankin usein skippaan lounaan myöhäisellä aamiaisella. Ja epäsäännöllisessä kolmivuorotyössä opin pahoille tavoille, joten joskus nautin pitkään nukkumisesta, ja siitä että saan syödä aamiaisen päivällisenä.

 Tätä minulla on viimeaikoina riittänyt, vielä kun saisin käytettyä sen parhaiten.

 Tällaiselle olmien kuningattarelle suurikin ilon aihe, jos ainaisen palamisen sijaan ruskettuukin.

 Jouluvalot, kaamosvalot, valovalot - ehdottomasti elämän pieniä iloja.

 Lienee ihan itsestään selvyys, mutta joskus hyvä muistuttaa itseäänkin.

 Olen vähentänyt juomani kahvin määrää, mutta parantanut laatua. Toimii.

Pyjamapäivät pitäisi olla ihmisoikeus. M.O.T.

Olen huomannut ruokavalio muutoksen myötä, että kuinka iso ilo onkaan syödä jäätelöä. Varsinkin kuumana päivänä. Tai oikeastaan minkä vaan päivän iltana.

Todella vapauttava tunne, ja ainoa syy tehdä to-do-listoja.

Aina niin hykerryttävää ja palkitsevaa, sekä sydäntä lämmittävää.

Aina ja joka kerta yhtä ilahduttava hetki.

Vasta leivottu pulla, juuri leikattu nurmikko ja puhdas pyykki tuoksuvat vaan niin hyvälle, sielua hivelevälle ja onnelliselle.

Muistuttaa aina hyvistä, iloisista ja ystäviä täynnä olevista hetkistä. Ja makkarasta.

 Nähdessäni tämän listauksessa, alkoi jo naurattaan :) Tää on niin mun juttu, olen täysin topsipuikko addikti. Aina ja joka kerta suihkun jälkeen.

 Minkä tahansa maskin tai teipin irroittaminen maalauksen jälkeen on niin ilahduttavaa ja jännittävääkin.

Käyn todella harvoin autopesussa, vaikka se on lapsesta asti ollut mielestäni jännittävää ja hykerryttävää. Toki asiaan vaikuttaa myös se, että autopesussa pitää aina olla huoltsikalta ostetut eväät mukana :)

Ihan parhautta. Teen tämän nykyään joka aamu, vähintään vartin ajaksi.

Siis nimenomaan omien korkojen kopina. Siitä tulee tärkeä ja hyvä olo.

Kesän lapselle yksi parhaimmista hetkistä.

Olen huono nukkuja, milloin en saa nukahdettua ja milloin heräilen vähän väliä. Herkästi kukkuisin yöt, ja nukkuisin päivät. Näen myös paljon unia, välillä niin paljon, että aamulla tuntuu kuin olisin valvonut koko yön. Juurikin siksi arvostan hyviä yöunia.

Minulle käy näin todella usein, varsinkin viimeisen kymmenen vuoden osalta. Minulla on yleensä todella hyvä kasvomuisti, mutta en saa aina yhdistettyä kasvoja tapahtumiin ja nimiin. Se on häiritsevää ja välillä loukkaavaakin muita kohtaan.

 Vaikka katsonkin tulevaan, niin onnellisena kannan menneiden muistoja mukanani, varsinkin juurikin niitä, mitkä saavat hymyilemään ja nauramaan iät ja ajat.

Arvostan suuresti itsetehtyjä esineitä, asioita, lahjoja. Tykkään itse tehdä muille, ja siksi olen aina kovin otettu, jos joku tekee jotain rakkaudella minulle.

Todella, siis TODELLA vapauttava tunne. Ei edes mikään pikku juttu tykättäväksi, vaan oikein suuri.

Tykkään saada lahjoja, mutta vielä enemmän tykkään antaa niitä. Juurikin tämän takia.

Tämäkin varmasti itsestäänselvyys, mutta tärkeää laittaa tämä itselleenkin ylös -välillä pitää muistaa pysähtyä, ja nauttia.

Hyvää ruokaa, parasta seuraa, iloa, naurua ja lämpöä. Ihan parhautta.

 Voi joskus olla todella kova, ja silti rauhoittavin ääni. Joskus ei.

Aina jotenkin niin terapeuttista. Ja hymyillyttävää.

Vaikka muuttaminen onkin kovin raskasta, ja joka kerran jälkeen sanon, että ei ikinä enää, niin aina tulee se uusi muutto ja uusi asunto. Ihan parasta on tehdä siitä uusi oma koti.

4 kommenttia:

 1. Mainio lista! Oma suosikkini oli tuo "Watching someone open a gift you know they will love"-kohta, alkoi kiherryttämään :D Se on kyllä niin parasta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja sulla taitais olla hyvin samanlainen lista :) Yritin selata ajatuksella tuon koko alkuperäisen listan, mutta oli niitä kyllä niin hirmupaljon, että vaikea oli poimia vain hyviä seasta. Mutta silti, ihan kiva miettiä välillä, että onpas vaan paljon niitä elämän pieniä hyviä juttuja! :))

   Poista
 2. Kiva lista! Olen ihan samaa mieltä kanssasi kaikkien kohtien kanssa, ja olisin voinut ottaa omallekin listalleni, mutta siitä olisi tullut ihan hirveän pitkä...

  Mutta on se kiva joskus miettiä näitä ja pistää oikein ylös itselle, jopa niitä itsestäänselvyyksiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tätä listaa oli kyllä kiva tehdä, kiitos innostamisesta :) Selasin koko pitkän pitkän listan läpi jo ihan silläkin, että jos siellä olisi ollut jotain henkilökohtaisesti osuvampaakin, kuin tuo korvien puhdistaminen suihkun jälkeen ;) mutta aikasta laillahan nuo on tuollaisia yleisiä itsestäänselvyyksiä, pointti lienee se, että mitä niistä haluaa itselleen esille nostaa.

   Tätä listausta oli kyllä mukava tehdä, kiitos siitä :)

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)