lauantai 15. syyskuuta 2012

Runollinen onnittelukortti


Heimopäälikkö täytti eilen 60vuotta, ja tein hälle kortin. Mietin korttia missä olisi maapalloa/maailmaa ja 60 tähteä, mutta näin toipiloidessa piti käyttää sitä mitä kotoa löytyi. Niinpä tummanruskeita korttipohjia oli vain pitkulaisena, joten siitä kortin muoto, ja runokin mahtui paremmin pitkulaiseen korttiin, joten sillä vaakasuoraan eikä pystyyn. Kaikki muukin löytyi soveltaen kotoa.

Tällä kertaa melkein jo jaksoin sommitella, siksi melkein että kerkesin teippaamaan harmaan ympyrän korttiin ennen kuin olin päättänyt sen olevan vaakatasossa, ja ennen kuin olin keksinyt värittää ympyrän reunat ruskealla musteella... Mutta hei kaiken muun jaksoin suunnitella ja mallailla!

Tai no taas melkein kaiken muun, sillä jokin muu kimalleliima tai tekstin toteutus olisi sopinut tähän korttiin paremmin. Varsinkin kun juurikin nyt muistin vasta retro-dymon, mikä olisi ollut just mainiota tekstiä tähän korttiin... No mutta jos huimaa koko ajan, on kuumetta, ei kuule kunnolla ja on levotonsielu, niin tämä lopputulos on jo kuitenkin melekosen hyvä! :D Ja toisaalta, onpahan teksti omin käsin kirjotettu, mikä merkannee kortinsaajalle enemmän kuin taiteelliseen silmääni sopivampi dymo...

Kortista löytyy ruskea korttipohja, vaaleanruskeaa kuitupaperia rypisteltynä ja reunoilta nypittynä, avainpaperia ruskeilla reunoilla tehostettuna, kaksi paperiympyrää, pari pätkää erilaista nauhaa, ristipääruuvi-haaraniitit, avain-haaraniitti ja kultaisella kimalleliimalla onnittelut sekä 60 "täplää" juhlan kunniaksi.

Korttiin taiteilin vielä sisälle onnittelut ja runon;

"Vierii vuodet nopeammin,
silti et ole ihan rampaisin.
Oot kolunnut kaikki maailman nurkat,
nähnyt puvut sekä burkat,
syönyt mielummin makkarat kuin hurkat.
Silti koti sulle rakkahin,
muistot, perhe ja suklaakin.
Vanhene iskä rauhoittuen,
hymyillen, remontoiden sekä muistellen!"

Että semmosta. Hitsi, kui mä en muistanut sitä retro-dymoa!!! :D

12 kommenttia:

 1. Sähän alat kehittyä, kun jo "melkeinsommittelet"... :D

  Ei vaan, musta oivallinen lopputulos miehelle! Ja tuota timangien määrää ikälukuna en ole nähnyt kenenkään vielä missään käyttävän. Aion ehdottomasti kopioida idean sulta myöhempiin tarkoituksiin. Huippujuttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jotain mäkin oon tän parin vuoden aikana oppinut, vaikken sentään ihan vielä malta loppuun asti suunnitella :) Ja olin kyllä aikasta tohkona noista "täplistä", ääneen laskin että tuli oikea määrä, ja kovin olin mielissäni lopputuloksestakin. Tosiaan vain se dymon jälkikäteen muistaminen harmittaa, se ois kyllä sopinut tähän retromeininkiin!

   *ja taas harmittelee unohdustaan*

   Poista
 2. Hieno kortti - tosi hyvä idea! Ja runo oli varsin hauska, varmaan tuli iskälle tippa linssiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) juu, heimopäälikkö on yleensäkkin liikuttuva sorttia, niin täyty sen käydä keittiössä niistämässä luettuaan kortin. Sisko lankomiehen teknisellä avustuksella oli tehnyt lahjaksi tosi hienon musiikki ja valokuvaesityksen, minkä jälkeen kaikilla oli kyllä kyyneleet silmäkulmissa.

   Poista
 3. Komea kortti ja hyvä runo.

  Ainoa mihin olen vähän on pettynyt on nuo työskentelymetodit. Pelottavasti tässä käy niin, että mä jään yksikseni linjalle "ei tässä mitään suunnitella, tuohon roiskastaan vaan".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon yrittänyt opetella noiden Mirkan, Leonidan ja Annan taidokkaasta työskentelystä tota sommittelua ja suunnitelua, mutta minkäs sitä nainen luonnolleen voi... Mutta myönnettäköön että se suunnittelu kyllä kivasti auttaa tohon kortin siistiin kasaamiseen - kun miettii etukäteen oikean järjestyksen koota, niin saa jopa haaraniittien takaosat peittoon! Voitko kuvitella!

   Poista
 4. Ihanaa kun blogisi on palannut kesätauolta! Sinun askarteluja, leipomis- ja muita tarinoita on niin hirmu kiva seurata. Meinasin jo kirjoittaa sähköpostia sinulle, että mitä kuuluu ja sanoa, että blogisi in IHANA, jatka sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) voi kiitos Johanna! Täälläpä taas takaisin bittiavaruudessa :) Ideoita on paljon, ja tänne sitten kera toteutuksin - lupaan mä :)

   Poista
 5. Kyllä se on nyt sanottava, että kyllä se olis pitänyt sitä retro-dymoa käyttää, olis ollut täydellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä kuule älä. Kyä nyt harmittaa tämä huono muistisuuteni.

   Poista
 6. Pitää vielä palata kiittämään, että sun ansiosta MÄKIN muistan nyt, että MULLAKIN on retrodymo. Jos vaikka olis vanhoja sukulaisia muistettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)) Se on kyllä hirmuhyvä aparaatti se retrodymo! Kaikki hehkuttaa Mr Big ässästä, ja onhan se nyt toki ihan omassa sarjassaan, mutta kyllä retrodymokin menee heittämällä TOP10.iin, ellei jopa TOP5.een.

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)