maanantai 30. tammikuuta 2012

Pakkaspäivän vohvelit

Näin pakkasilla olisi ihana tehdä jotain soppaa, niin kasvissosekeittoa kuin vaikka hernekeittoakin. Ja sopan kanssa olisi tietenkin ihana herkutella. Minun tekee ihan kauheasti mieli pannukakkua, eli pannaria :) Mutta kilttinä tyttönä muistan että nyt on maanantai, ja herkkulakko pitää edelleenkin. Hitsin vitsi.

No mutta toissaviikonloppuna toipiloin itseäni hermeettisestä flunssasta, raahustin kotona pyjamassa ja kaapissa ei ollut mitään syötävää. Voi kurjuus ja mökötys.

Jauhoja, maitoa ja munia sentään löytyi, joten kuuklailin helpon vohveliohjeen, ja sekoitin taikinan. Paistoin kolme vohvelia, lisäsin lopputaikinaan 1/2tl vaniljasokeria, ja paistoin vielä kolme vohvelia. Vohvelien paisto on kyllä jotensakkin aikaa vievää, mutta ei sentään niin käryävää kuin lättyjen paisto. Pannukakku olisi ollut nopein ja helpoin tehdä, mutta kun halusin suolasta ja makeeta samalla vaivalla, niin keksin vohvelit.

Suolaisiksi vohvelit teki tonnikalamössö (purkkitonnikalaa + tomaattisosetta + soijakastiketta + sweet chili thaita + mustapippurirouhetta), kurkkua, tomaattia, coctailkurkkuja pieneksi pilkottuna.

Makeissa vohveleissa oli päällä kermavaahtoa, mihinkä sekoitin mukaan muutaman lusikallisen turkkilaista jogurttia raikastamaan, sekä lisäksi hedelmä coctail mangosta, persikasta ja ananaksesta.

Kurjuus ja mökötys väistyi jo muutaman vohvelin jälkeen, parin päivän päästä flunssakin taittui.

6 kommenttia:

  1. Kappas kappas, meillä täällä justiinsa oli vohveliohjeen googletus meneillään :D Joku on pölliny mun reseptivihon :P
    Meinataan kyllä tehä ihan makeita vaan, hyvältä kyllä vaikutti toi sun reseptis!

    Raikasta maanantaipäivää :)

    VastaaPoista
  2. No mutta kappas kappas, juurikin olin ihailemassa rouvan uutta pannua :) Minä menin noiden vohveleiden kanssa tosiaan siitä mistä aita oli matalin; http://vohvelirauta.net/ ja tuolta nuo helpot vohvelit, kauppaan kun en jaksanut raahustaa.

    Ihan hyviä niistä tuli, semmotteita "nahkeita", mitkä vaativat kaverikseen jotain hyvää ;) Itse tykkään yleensä semmoisista mureista vohveleista, mitkä palastelen "sydämiksi" ja herkuttelen vaniljajätskin kanssa. Mutta olen huomannut että kakarat ja muut mukelot tykkää tommoisista nahkeista vohveleista. Tässäkin on siis monia koulukuntia, mutta joka tapauksessa jätskin kanssa vohvelit on parhaita!

    Nim.merk. herkkulakossaan räytyvä haaveilija :D

    VastaaPoista
  3. Meillä tykätään vohveleista(kin)! Mä teen melkein mieluummin niitä kuin lettuja tai pannaria (vaikka nekin on hyviä). Vohvelirauta on vaan niin näppärä. Olen yrittänyt tehdä miehestä virallisen lettujen paistajan :)

    VastaaPoista
  4. Noita nahkeita mekin tänään tehtiin :D Hyvin uppos ihan vaan hillon ja spraykerman kanssa...oli vähän köyhät antimet mistä valmistaa mutta joskus ihan hyvä niinki :)

    VastaaPoista
  5. Kepposka mun suosikki on kyllä maailman paras pannari, tai sitten suolaisena TexMex pannari, täytyykin joskus laittaa sen ohje tänne. Niin helppoa, nopeeta ja ihan älyttömän hyvää. Voi ei, nyt mun taas tekee mieli pannaria, muutaman tunnin olinkin jo ihmisiks :D Parempi mennä nukkumaan, ja katsomaan uneja herkuista ;)

    VastaaPoista
  6. Voi hitsinhitsi, TÄMÄKÖ se olis ollut, joka olis mun flunssaan auttanut??? Ihanalta näyttää.

    VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)