torstai 7. huhtikuuta 2011

Pulleron suklaa pallerot

Heipä hei, hyvää päivää :) Ja eilen olikin kyllä hyvä päivä; ensimmäistä kertaa töissä sitten reiluun kolmeen viikkoon. Olipa kiva olla kunnossa, ja päästä töihin. Pää jaksoi vallan mainiosti, mutta fyysinen kunto oli kyllä aikasta kovilla pitkän päivän aikana. Kun on kolme viikkoa vaan sairastanut ja toipiloinut, niin pieni kiirus, näppäryys, puuhastelu, sinkoilu ja joka paikassa oleminen ottaa äkkiseltään koville. Mutta oli meillä lystiä, kun meni liian raskaaksi, niin parempihan se oli nauraa kuin möksöttää.

Leivoin töihin viemisiksi palleroita. Minusta on kiva leipoa töihin, siellä kun menestyy vähän kytysemmän näköisetkin leivokset, kaikki tulee aina syötyä, ja pienellä saa iloiseksi monta suuta. Ja kun tykkään muutenkin leipoa, niin minusta on ilahduttavaa että ne kalorit on jonkun muun lanteilla ja kankuissa, kuin vain minun. Niinpä yleensä leivon lomaltapaluu herkut, kuin myös synttäri, nimppari ja joskus myös juhlapyhä tarjottavatkin. Kerran olen vienyt sydänsurupullatkin, ja ilmoittanut että sen verran ottaa pattiin muutenkin, että saatte tekin vähän lihoa mun piristykseksi. Mutta niin, tällä kertaa oli siis palleroita;

NOPEAT SUKLAA PALLEROT (20-26kpl)

1 pötkö dominokeksejä
1/2 prk vanilja tuorejuustoa (Sunnuntai)
1 levy Pandan suklaata kuorrutukseksi

Jauha dominokeksit. Itselläni ei ole tehosekoitinta, niin avasin keksit, poistin veitsellä sisukset, laitoin keksit 1litran Minigrip-pussiin, suljin pussin ja murskasin keksit jauhoksi kaulimella hieromalla. (Ei muuten Mansikka-dominot toimi niin kuin siinä "vääntö" mainoksessa, mutta Mintut aukeaa juurikin niin helposti.) Yhdistin kulhossa keksimurun, dominotäytteet ja tuorejuuston. Käytin seosta n.15sek. mikrossa, jotta massaa oli helpompi sekoittaa tasaiseksi isolla lusikalla hieroen. Annoin massan hetken jämähtää jääkaapissa (n.30min), otin teelusikalla nokareita massasta, ja pyörittelin ne suupaloiksi. Laitoi pallerot leivinpaperilla suojatulle tarjottimelle, ja nostin kylmään tekeytymään. Tuntikin riittää, itse annoin olla yön yli.
Sulatin suklaan mikrossa, pakasterasiassa, mutta vesihaudesulatus pienessä astiassa olisi sopinut kylmiin palleroihin paremmin. Silloin suklaa pysyy koko ajan juoksevampana ja helpompana työstää. Kastoin pallerot sulaan suklaaseen, kahta haarukkaa apuna käyttäen. Minun palleroihin tuli aika paksu suklaakuorrute, mutta eipä se paljoa makua haitannut ;) Koristelin pallerot lopuksi toisella sulalla suklaalla, roiskien haarukalla suklaa viiruja palleroiden päälle. Nostin vielä lopuksi pallerot leivinpaperin päälle ja kylmään, sitten asettelin ne tarjoiluastioihin.


Tällä kertaa tein kahdenlaisia palleroita. Minttu-domino+vanilja-tuorejuusto+maitosuklaa (koristelu valkoisella suklaalla) ja Mansikka-domino+vanilja-tuorejuusto+valkosuklaa (ja koristelut sitten maitosuklaalla). Vitsi kun oli hyvejä! Itse en yleensä pidä juurikaan mintusta, se kun maistuu hammastahnalle, mutta näissä se kyllä toimi. Ja kun töissä menee kaikki, ja homma lähti vähän lapasesta, niin käytin 2,5 pötköä kumpiakin dominoja ja kumpaankin massaan purkit tuorejuustoa. Pikkupalleroita pyörittelinkin sitten 96, kumpaakin plaatua. Meinas olla ihan riittävästi pyöriteltävää ja suklaaseen dipattavaa :D


Niin juu, joissain blogeissa näitä palleroita puhutaan popseina, mutta kun eivät olleet tikun nokassa niin kuin "lollipopsit" niin nämä ovat nyt sitten palleroita :) Ohjeita vilisee siellä sun täällä, mutta minä löysin ohjeeni ihanalta Mansikkamäeltä.Sieltä kannattaa katsoa muuten muitakin ohjeita, tai muuten vaan poiketa ihastelemaan. Mansikkamäen Ebe on ihan käsittämättömän taitava herkkutaiteilija :)

12 kommenttia:

  1. Ei apua miten herkullisen näköisiä!

    Kävin ruokatauollani kaupassa ja ostin leivontatarvikkeet illaksi (Niinulan blogissa äskettäin olleeseen) Pätkiskakkuun. Nyt mä haluaisin tuollaisia minttuisia palleroita. Apua!

    Tiedän yhden ratkaisun. Syön äkkiä ne Pätkikset pois ja pyydän miestä käymään kaupassa ja ostamaan uudet tarvikkeet :)

    VastaaPoista
  2. Voi miten hyvä suunnitelma, kannatetaan! :D

    On kuules niin hyvejä ja helppoja nämä pallerot, että melkeinpä helpommalla pääset kun kakun teossa. Näissä on vaan pieni [lue suuri] riski, notta jäät koukkuun. Mutta elämässä on aina otettava riskejä, sanoi joku pätevämpi sijoittajakin, joten go for it!

    VastaaPoista
  3. Vitsi, miten hyvännäköisiä! Tiedän, mitä saat tuoda seuraaviin Kätsyihin!

    Kerran kävi niin, että miehen kanssa aloitettiin yksi keksipaketti (sellainen kaksirivinen täytekeksipaketti) ja syötiin siitä maltilliset 4 keksiä. No, hän lähti sitten käymään jossain ja minä pistelin loput keksit. Sitten tajusin, etten ikinä kehtaa tunnustaa mässäilyä hänelle ja kipaisin kauppaan ostamaan samanlaisen uuden paketin ja söin siitä vielä siihen saakka, mihin miehen kanssa oltiin päästy yhdessä. Eipä ole tarvinnut niihin kekseihin tarttua enää koskaan kaupassa. Sattuneesta syystä tekee pahaa, kun näen sen paketin.

    VastaaPoista
  4. Ja olivat muuten hyviä, varsinkin mansikkaiset. Omnomnomnom
    -keksimonsteri

    VastaaPoista
  5. Ihanan näköisiä ja voin kuvitella mikä homma melkein sadan palleron dippailussa!

    Siihen on todella hyvä syy miksen lue noita leivontablogeja!!! Lähtee meinaan turhan helposti lapasesta täälläkin osoitteessa... ;D

    VastaaPoista
  6. Nyt iski aivan kamala suklaan himo klo 22.07 illalla. Hyvä, että kaupat on jo kiinni! Tätä pitää kokeilla joskus. Ja mä haluan olla samassa työpaikassa kun sinä jos tällaista on tarjolla :)

    VastaaPoista
  7. Voi Koo, harmi että kälyni ei lueskele tätä blogia (tai rontti ei ainakaan tunnusta ;)) Mutta hän voisi kertoa mitenkä meikäläisellä lähtee _aina_ lapasesta, kun saan laittaa jotain herkkuja. Ei sillä, meillä kyllä kaikki perheen naiset (äiti, siukku, käly ja minäkin) ovat hirmuhyviä sekä innokkaita leipojia, ja se kyllä valitettavasti näkyykin :D

    Liisa, voitko kuvitella, että pakkasin noita palleroita töihin 75minttua+75mansikkaa kolmeen isoon rasiaan, ja kaikista kolmesta rasiasta loppui mintut ensin!

    Ja Mirka, niin kuin Rva Kepposenkin kommentista, niin ihailen kyllä logiikkaasi. Tietenkin kävit hakemassa uuden keksi paketin kaupasta, ja ystävällisesti söit sen rakkaan siippasi kanssa, ettei hän kokenut jäävänsä paitsi herkuista... Vai kävikö siinä vielä niin, että se metsiä juokseva yösuunnistaja totesi etten mä syö noita kekseja enempää, syö sää ne pois? Ja hei, onneksi dominoja on vaikkasta kuinka montaa makua, kausimaut huomioiden, niin aina voi syödä jotain toisia makuja... Ja voihan täytekeksit toki olla jotain muitakin merkkejä ;)

    Juu, näitä tehdään jatkossakin, omnomnomnom

    VastaaPoista
  8. Johanna, ABC on auki 24/7 ;)))

    Näitä kannattaa ehdottomasti kokeilla, ja variaatioitahan on monia! Itse olen miettinyt tavalliset dominot+appelsiini-tuorejuusto+tummasuklaata. Myös kauratäytekekseistä voisi tulla ihania variaatioita... Mitäs makuideoita muilla olisi????

    Niin juu, ja noissa herkkublogeissa sanottiin, että kannattaa käyttää tuota Pandan suklaata, sitä kun ei tarvitse temperoida, ja siltikään pinnasta ei tule harmahtava ällötys. Joten kannattaa varmaankin suosia Pandan suklaita, tosin niistäkin löytyy monia vaihtoehtoja :)

    VastaaPoista
  9. Hei, ei tämmöisiä ohjeita saa just ennen kesää pistää houkuttelemaan =) Miten käy minun suunnittelemani laihiksen nyt kun on pitänyt hakea Pätkis-kakun ohje ja tämä ohje houkuttelee enemmän kuin on hyväksi...
    Huonostihan siinä käy, mutta ei auta. Sitten pitää vain taas ottaa itseään niskasta kiinni.
    Kiitos tästä ihanan helposta ohjeesta!!

    VastaaPoista
  10. Ai hitsi, kun pistit herkulliset pallerot! Minulla on ollut tuossa odottamassa marmorisuklaakakun ohje, mutta meillä taitaa olla kyllä niitä uusia Dobseja puolitoista pötköä (miehen ostamia), että pitäisiköhän iskeä niihin kiinni... : )

    Kannatan Mirkan ehdotusta näiden lisäämisestä seuravalle Kätsyjen tapaamisen ruokalistalle!

    VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)