keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Lempeä lauantai

Viime viikonloppu meni vauhdilla hyvässä seurassa :) Lauantaina ystäväni oli kutsunut minut kylään heille kokkailemaan hänen kanssa, koska yhdessä kokkaileminen on paljon kivempaa ja opettavaisempaakin. Veljeni lapset tulivat samana päivänä tälle tädille kyläilemään, joten hekin tulivat mukanani ystävälleni leikkimään heidän lasten kanssa. Mukelot siis pelaili kaikilla mahdollisilla aparaateilla, ja me aikuiset kokattiin sekä juoruttiin - huippua!


Ruuan päälle pelattiin vielä mukeloiden kanssa monta erää uunoa, ja kaikki oli sopivasti kierroksilla jälkkärille :)


Gluteenittomista jauhoista tehtyä Maailman Paras Pannukakku ei toki ole ihan _niin_ hyvää kuin tavallisista jauhoista tehtynä, mutta kyllä se siltikin hyvää on, ja kyllä me sitä jätskin kanssa koko pellillinen tuhottiin. Illalla kotiuduttiin veljen lasten kanssa katselemaan Putousta ja ihan mahtavia Avaran luonnon Pingviinejä! Olen kovin ylpeä ja iloinen noista veljeni mukeloista, ja jopa Avaran luonnon fanittaminen lisää noiden lapsukaisten lisäpisteitä :) Mutta meillä oli siis oikein kiva, mukava, lepposa ja herkullinen lauantaipäivä, maailman parhaasti.

MAAILMAN PARAS PANNUKAKKU

4dl gluteenittomia jauhoja (esim. sunnuntai)
0,5dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1tl vaniljasokeria
1tl kardemummaa
8dl maitoa (laktoositon)
3 kananmunaa
50g sulatettua voita (laktoositon)

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa munat maidon sekaan, ja lisää siihen vähitellen jauhoseosta vatkaten vispilällä. Gluteenittomat jauhot paakkuuntuu herkästi, niin niitä joutuu kyllä sekoittamaan reippaasti. Lisää lopuksi taikinaan sulatettu rasva, ja anna taikinan tekeytyä rauhassa vähintään 15min, tai kunnen on aika paistaa jälkkäriä. Suojaa syvä uunipelti leivinpaperilla, kaada seos pellille ja paista 200C n.30min, tai kunnes pannukakussa on kaunis, kultainen pinta. Syö heti lämpimänä, suun mukaisten lisukkeiden kanssa.

2 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköinen ateria :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä! Vähän lienee tylsästi teen nuo kanarullat melkeinpä aina samalla kaavalla, mutta toisaalta, jos on kerta hyväksi ja suunmukaiseksi todettu, niin miksipä ei :) Täytyypä tässä joskus päivittää noidenkin ohjetta tänne, kun olen sentään sitä vähän muuttanut aijemmasta.

      Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)