keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Tomaattipasta [ilman avokadoa]

Juu, minäkin kokeilin the avokadopastaa. Kokeilin itseasiassa kahdesti, tai melkein kolmestikkin, mutta kun se ei vaan sopinut suuhuni. Minun suuni ei pidä persiljasta, eikä jossain varioidusta korianteristakaan. suvussamme on paljon sitruksille allergisia, joten minäkään en oikein ole oppinut niitä käyttämään keittiössäni, pecorino maistuu tylsälle ja pakko tunnustaa - avokado on suussani mönjänen, ei niinkään makunautinto. Mutta siitä huolimatta urhoollisesti yritin, koska kyllähän sitä nyt avokadopastaa vaan _pitää_ syödä. Mutta ei. Niinpä muuttelin samalla ripeällä toteutustyylillä toisenlaisen herkun.


NOPEA TOMAATTIPASTA

1/2 raastettu val­ko­si­pu­lin­kyn­si
1/2 mietoa punaista chi­liä (pois­ta sie­me­net ja valkoiset sisukset)
loraus (n. 3rkl) balsamicoa
1/2-1dl hyvää oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
4-6 luumutomaattia
hyppysellinen sokeria
(1dl pakaste herneitä)
kou­ral­li­nen ba­si­li­kaa
kou­ral­li­nen villirucolaa
kourallinen raas­tet­tua par­me­saa­nia
400–500g pennepastaa tai spagettia (täysvilja)

Pese ja pilko tomaatit pieniksi kuutioksi. Mausta ne hyppysellisellä sokeria ja anna hetki tekeytyä. Laita sillä aikaa pastavesi kiehumaan, ja laita veteen runsaasti suolaa [pasta keitetään aina Välimeren suolaisessa vedessä, ja se selviää vain maistamalla]. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, vähentäen muutaman minuutin keitto-ohjeesta. [Jos paketissa lukee 10min, niin 8min riittää, jos taas paketissa lukee 8min, niin 7min riittää.] Pastaveden kiehuessa sekoita kastikkeen aineet kulhoossa; raasta kulhoon puolikas valkosipulin kynsi, pilko chili oikein pienen pieneksi ja lisää se sekaan. Sekoita sekaan balsamico, oliiviöljy, suola, mustapippuri ja maustuneet tomaattikuutiot. Pilko veitsellä rouheasti basilika ja rucola, lisää ne kastikekulhoon (sekä halutessasi vähän sulaneet pakasteherneet) ja lopuksi raasta sekaan kourallinen parmesania. Maista kastiketta, lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai oliiviöljyä.

Pastan kypsyttyä ota keitinvettä talteen kahvikupillinen, ja kaada pasta valumaan lävikköön. Kaada pasta takaisin keittokattilaan, ja lisää kastike sen joukkoon. Kaada sekaan n. 1dl aijemmin talteen ottamaasi keitinvettä. Sekoita pastaseosta ihan hetki kattilassa lämpimällä liedellä, että kastikekkin vähän lämpiää. Tarjoile syviltä lautasilta, vuole päälle parmesaanilastuja [kuorimaveitsi toimii hyvin tähän hommaan]. Nauti heti veden tai kylmän valkkarin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)