tiistai 3. marraskuuta 2009

Vapailua ja piirakoita.



 Tänään oli vapaapäivä. Kun on vuorotöissä niin viikkovapaita osuu kohdalle useammin kuin viikonloppuvapaita. Mutta voihan sitä leikkiä, että mulla oli tänään lauantai :) Nautin siitä uusien sisustuslehtien parissa, ja olipas ihan hauskaa olla vaan. Iltapalaksi teki mieli jotain hyvää, ja lauantai-iltaanhaan kuuluu kotona tehty pizza taikka lämpimät voileivät taikka piirakka.
Piirakkaa piti siis tekemäni. Olen tykästynyt pakastealtaasta löytyvään Sunnuntain Ruisperunataikinaan. Se on helppokäyttöistä ja maistuu hyvälle. Tässä kaksi eri ohjetta muillekin jaettavaksi;



JAUHELIHA-MAISSI-PIIRAKKA

Pohjaksi valmista ruisperunataikinaa, sulata se pakkauksen ohjeen mukaan.
Täyte:
250g -400g paistijauhelihaa
1 sipuli pieneksi pilkottuna
1dl pakastemaissia
mustapippuria
suolaa
2 tomaattia viipaloituna "renkaiksi"
1 pieni oranssi paprika viipaloituna "renkaiksi"
3 kananmunaa
2dl flora ruokakermaa
1prk Viola tuorejuustoa, Afrikan paprika
juustoraastetta

Paista sipuli, jauhelija ja lopuksi maissi pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla ja muilla mausteilla halutessasi, esim. chilillä. Anna täytteen jäähtyä hetki. Painele sillä aikaa sulanut taikina piirakkavuokaan, myös reunoille. Sekoita kulhossa munat, ruokakerma ja tuorejuusto. Laita täyte piirakan päälle, levitä sen päälle tomaatit ja paprika. Kaada ruokakermaseos tasaisesti piirakan päälle, ja ripottele vielä mieleistäsi juustoraastetta. Paista 200C uunissa, 30-40min.


KYLMÄSAVULOHI-JUUSTOPIIRAKKA


Pohjaksi valmista ruisperunataikinaa, sulata se pakkauksen ohjeen mukaan.
Täyte:
1/2 pkt koskenlaskija sulatejuustoa, viherpippuri
150g kylmäsavulohi viipaleita
1 iso keltainen paprika viipaloituna "renkaiksi"
3 kananmunaa
2dl flora ruokakermaa
mustapippuria
suolaa
1/2 prk Viola tuorejuustoa, Kylmäsavulohi
1/2 prk Viola tuorejuustoa, Ruohosipuli
juustoraastetta

Painele sulanut taikina piirakkavuokaan, myös reunoille. Sekoita kulhossa munat, ruokakerma ja tuorejuustot, lisää seokseen pippuria, suolaa ja muita mausteita maun mukaan. Huomioi että kala on melko suolasta, joten ei kannata liioitella suolan lisäämisen kanssa. Laita piirakkapohjalle ohuiksi siivuiksi leikattu koskenlaskija juusto, sen päälle kylmäsavulohi viipaleet ja sitten paprika renkaat. Kaada ruokakermaseos tasaisesti piirakan päälle, ja ripottele vielä mieleistäsi juustoraastetta koko komeuden päälle. Paista 200C uunissa, 30-40min.

Tarjoile molemmat piirakat salaatin kanssa, tai ihan vaan laittamalla hyvää rucollaa piirakan päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)